luni, 27 iunie 2011 | By: ioana97

Monday discussion: Pottermore

So, because I want to progress with my blog I say that I have to make it more interesting and I thought, thought...and no idea came. But now, I think I'd like to have some discussions on the blog, about books of course.
First, I have a question: Do you think this is a good idea?

And this week discussion is:

Everyone is talking about Pottermore these days so, I want to know:
What do you think about Pottermore?

I have to say that I'm not very excited about this... I don't know why, but Iwant something more..interesting(I think) and this site is just like others. There are so many sites where you can talk about books in the Harry Potter series, so... Maybe that will be great, amazing or how you want to say, but still then, I'm reserved.
I hope I'm wrong when I say this isn't so interesting.

P.S. I found here an amazing giveaway from Jennifer L. Armentrout

Momente de perfectiune #3




Luni, o noua saptamana, o noua serie de coperti superbe:
P.S.: Aici aveti un giveaway foarte frumos care e international!
vineri, 24 iunie 2011 | By: ioana97

Noutati, noutati si noutati #2


Mai intai vreau sa cer cateva scuze pentru ca nu am mai postat de atat de mult timp... Calculator si conexiune la internet...(ma abtin, ca sa nu vorbesc urat).
Inainte sa incep sa scriu despre noutati-carti, vreau sa spun ca am luat o decizie. Da, stiu, acum exista cativa care se intreaba, dece nu trece asta o data la subiect? Eh, simplu, pentru ca vreau sa va cer si parerea. Asa ca am ajuns la concluzia ca pentru cartile pe care le citesc in engleza(doar daca nu sunt aparute acum un catralion de ani) o sa postez un review atat in romana cat si in engleza. Vi se pare o idee buna? Daca intrebati de ce, pentru ca am sesizat ca am multe vizite din SUA. (Sunt mai uimita decat voi, nu va faceti griji).
Asa, acum ca am terminat, sa va prezint si ultimele stiri pe care le-am aflat cu intarziere:

La Leda, vor aparea cateva titluri foarte interesante:
1. The nine lives of Chloe King de Liz Braswell(veste mai veche)
2. Trilogia Eve de
Anna Carey care e distopiana(ador genul asta de carti, asemanator Jocurile Foamei) si va aparea simultan cu lansarea din SUA.
3. Seria
Meredith Gentry de Laurell K.Hamilton care are pana in prezent 8 volume in SUA

La Rao, se cam asteapta:
1.
Starcrossed de Josephine Angelini (care mi se pare fantastica-cel putin)
2. Trilogia Numbers de Rachel Ward (aflati mai multe pe blogul Sabinnei, aici, desi cred ca vi-am mai spus)

Si de la Litera speram:
1. Seria Hex Hall de Rachel Hawkins(asa de fericita din cauza acestei serii)
2.
The Look Book Ținuta perfectă pentru orice ocazie de Nina Garcia(poate fi deja precomandata de aici)
? 3. Before I fall de Lauren Oliver(am auzit mai demult ca va aparea cartea si la noi, dar nu mai stiu exact de unde si nu pot sa garantez nimic din pacate...dar daca apare asta, ar fi frumos sa apara si Delirium tot de Lauren Oliver-exagerez deja, stiu).

Sincer, sper sa apara si la Nemira ceva care sa imi atraga si mie atentia si pentru care sper cu adevarat. Nu ca nu apreciez ce avem deja de la Nemira.

Acum, as vrea sa va spun si cateva dintre cartile/seriile pe care le-as vrea si eu in Romania(tineti minte ca sunt doar dorintele mele si ca momentan nu e nimic altceva):

1. Divergent de Veronica Roth

2. Wither de LAuren DeStefano

3. Imaginary Girls de Nova Ren Suma

4. Hourglass de Mira McEntire

5.
Halo de Adornetto, Alexandra

Astea sunt doar cateva dintre cele pe care le vreau(cam o sutime-ca sa va faceti o idee), dar cred ca astea sunt cele pe care le vreau cel mai mult. Si nu doar primele volume, ci si continuarile lor(cele care au).
Voi ce carti ati vrea sa apara si la noi? Aveti vreo dorinta? Adica sigur ca aveti, dar aveti o carte pentru care ati face multe ca sa apara si la noi? Sau carti?

P.S.: Trebuie sa ma apuc sa economisesc pana la Gaudeamus(unde sper sa fiu prezenta) ^^
marți, 21 iunie 2011 | By: ioana97

The Emerald Talisman by Brenda Pandos

Pentru a fi normala, Julia Parker in varsta de saisprezece ani s-ar lepada de darul ei empatic intr-o secunda. Viata a fost mai dificila de la disparitia misterioasa a mamei sale cu zece ani in urma-un eveniment la care ea a asistat, dar pe care nu si-l aduce aminte. Situatia Juliei devine si mai complicata dupa o experienta in pragul mortii de la un vanator insetat de sange. Este clar ca disparitia liceenilor este conectata cu propria ei experienta-trecuta sau prezenta. Cineva trebuie să oprească nebunia şi o întâlnire întâmplătoare cu un psihic prezice înfiorător numai Julia este cheia pentru a opri nebunia, dar aceasta poate pune in pericol viata celui pe care il iubeste.
vineri, 17 iunie 2011 | By: ioana97

Suspiciuni de Anna Godbersen


Vi-am spus ca mi-a placut primul volum al seriei, nu? Ei bine, trebuie sa va spun si ca mi-a placut si al doilea volum. Ba chiar mai mult decat primul. Nu-mi place un singur lucru: arata asa de diferit de primul: este mai mare si are coperta cartonata.
Dar spre deosebire de prima carte are ceva in plus. Mai stiti cand va spuneam ca fiecare capitol incepe cu cate un fragment dintr-un ziar sau o scrisoare, un fragment dintr-o carte de bune maniere? Ei bine si aceasta carte este la fel, dar aici aceste fragmente sunt puse fiecare pe o pagina separata cu o imagine ca sa zic asa. O sa va arat niste poze(e cam greu de spus in cuvinte).
Asadar, elita newyorkeza isi duce in continuare viata lipsita de griji, asteptand Craciunul si Anul Nou. (acum sincer, v-ati fi gandit ca sunt necesare doua carti ca sa se termine un an din octombrie?).
Fiecare isi vede linistit de viata lui, Penelope in spatele comploturilor ei de a-l face pe Henry S. viitorul ei sot si iubit, familia Holland isi continua declinul, iar Diana face niste greseli(nu sunt chiar greseli, ci mai degraba niste nevoi care iau o intorsatura nepotrivita la un moment dat), Elizabeth isi traieste viata in California.
Problemele apar insa ca de fiecare data. Sincer, nu stiu ce sa spun ca sa nu dezvalui prea mult din intriga cartii. Vreau sa zic ca totul este asa de neasteptat si...sunt foarte mult rasturnari de situatie. Doamna Holland se imbolnaveste, nu mai au bani pentru lemne si o duc din ce in ce mai prost. Pana cand isi face aparitia in scena un fost partener al domnului Holland care le ajuta, le da bani, le aduce lemne, le umple camara, le mobilieaza casa(multe obiecte vandute pentru bani), le scoate in oras. Traducere, doar lucruri bune...un fel de inger cazut din ceruri pentru a le ajuta. Totusi, exista cateva lucruri ciudate legate de el. De ce face toate astea? El sustine ca are un motiv, dar mi se pare cam tras de par.
Pana la urma Penelope isi atinge scopul, dar calca pe multe cadavre. Pe prea multe ca sa ii mearga bine in continuare. Dar vom vedea. Fosta servitoare a familiei Holland, Lina(isi spune acum Carolina Broad) inainteaza in inalta societate in mare parte datorita faptului ca isi vinde informatiile pe care le detine si pe care le afla de la sora ei, care, necrezand ca sora ei a devenit rea i le spune. Cat de naiv!
Vedeti, lucrurile se complica in continuare. Si cand va ganditi ca inca nu vi-am spus ce se intampla cu Elizabeth. Dar...nu, nu o sa va spun. (Abtine-te!)
Oricum, volumul acesta are si mai multe lacrimi(adica e mai trist) si complica lucrurile si mai mult. Si finalul te lasa cu ochii in soare si cu dorinta imperativa de a citi continuarea. Vreau sa zic, e foarte...Elizabeth isi arata latura rea si faptul ca este in stare sa lupta, sa comploteze si toate lucrurile rele pentru sora ei chiar daca ea e extrem de trista.
Acum, inainte de final, o mica-mare inrebare: Cand o sa apara continuarea? Mi-a placut prea mult ca sa nu imi doresc o urmare.

Nota: 4.5/5
Editura: Nemira
Nr. pagini: 489
Data aparitiei: iunie 2009

P.S. Sabinna are pentru voi o veste care pe mine m-a inseninat aici

Rot & Ruin by Jonathan Maberry

Benny Imura #1
In America postapocaliptica, infestata de zombie in care Benny Imura traieste, fiecare adolescent trebuie sa isi gaseasca o slujba cand au cincisprezece ani sau ratiile le vor fi injumatatite. Benny nu vrea sa devina un vanator de zombie ca fratele lui plictisitor Tom, dar el nu poate alege. El se asteapta la o sluja plictisitoare, buna pentru a face bani, dar ceea ce el primeste este o vocatie ce il va invata ce inseamna sa fii om.

Editura: Simon & Schuster Children's Publishing
Data publicarii: 5 octombrie 2010
Autor: Jonathan Maberry
Premii: Bram Stoker Award Nominee for Best Novel (2010),
Cybils Award for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2010),
YALSA Best Fiction for Young Adults (2011)

Cinder and Ella by Melissa Lemon

Dupa disparitia tatalui lor, Cinder paraseste casa pentru o slujba ca servitoare la castel. Dar nu cu mult inainte ca sora ei Ella sa fie adusa la castel-cel mai periculos loc din regat atat pentru ea cat si pentru Cinder. Cinder and Ella este o poveste a Cenusaresei ca nici-o alta si nu o veti uita.

Editura: Bonneville Books
Data aparitiei: 8 noiembrie 2011
Autor: Melissa Lemon
joi, 16 iunie 2011 | By: ioana97

Momente de perfectiune #2


Inca o serie de coperti superbe




Si cu aceasta ocazie vreau sa va pun si o intrebare:
Tineti cont de coperta atunci cand alegeti o carte?

miercuri, 15 iunie 2011 | By: ioana97

Domnia haosului-Vampirii din Morganville 5-precomanda

Si se pare ca cei de la Leda nu se lasa prea mult asteptati si ne aduc urmatorul volum din Vampirii din Morganviile-volum asteptat de toti fanii seriei, cred eu.
Puteti sa o precomandati de aici cu o reducere de 25%. Asa, ce mai asteptati? :D
MORGANVILLE, TEXAS. LA SUD DE NORMALITATE.

În orasul universitar Morganville, vampirii si oamenii au coexistat într-o relativã armonie… pâna la sosirea lui Bishop, o cãpetenie a vampirilor care ameninta sa readucã epitetul de malefic în expresia maleficii morti-vii si sã spulbere fragila stare de pace. Numai cã Bishop nu este singurul pericol…

Nori negri si violenti prevestesc o furtunã de proportii devastatoare. În timp ce studenta Claire Danvers si prietenii ei se pregãtesc sã apere orasul de elementele dezlãntuite, atât de cele naturale, cât si de cele nenaturale – , se petrece un lucru neasteptat: vampirii din Morganville încep sã disparã unul câte unul. Descoperirea motivului o conduce pe Claire spre o ultimã optiune: sã-i jure supunere lui Bishop… sau sã moarã.

TRADUCERE DIN LIMBA ENGLEZA DE: Adrian Deliu

FORMAT: 13×20 cm
PAGINI: 352
TIPUL COPERTEI: cartonata
PRET: 36.90 LEI

Pret redus 25%: 27,68 lei

P.S. Ca sa nu isi iasa din mana, cei de la Leda ne incanta si cu o noua serie: The Nine Lives of Chloe King de Celia Thomson

My first giveaway!



Today I start my first giveaway! Yay!!!*dancing*
Why? Because my school it's over, it's my BFF birthday and because I fell generous.
And maybe you are asking why this post is in english(you know, this is a RO blog...so Ro language), but you'll see.
So, this giveaway is International(yes, you read correctly).
And what I'm giving:

An e-book copy of Betrayal by Mayandre Michel

What you have to do:
1. Be a GFC follower of this blog
2. Post a comment at this post with your name and a way
to contact you (preferably an e-mail)
No extra entries, sorry.

This giveaway will and in 15 July so you have a month to entry.
The winner will be chose with random.org


luni, 13 iunie 2011 | By: ioana97

The Shifter by Janice Hardy

Healing wars 1

Nya este un orfan care lupta pentru supravietuire intr-un ora mutilat de razboi. Ea este de asemena o Taken -cu atingerea ei ea poate vindeca leziuni, tragand durerea dintr-o alta persoana in propriul ei corp. Dar spre deosebire de sora ei, Tali, si ceilalti Taker care au devenit ucenici in Healer's League, priceperea Nyei este eronata: ea nu poate impinge durerea in pynvium, metalul fermecat care o poate stoca. Tot ceea ce poate face este sa o expedieze in alta persoana, o abilitate periculoasa pe care ea trebuie sa o tina ascunsa de fortele care ocupa orasul ei. Daca se descopera, ea va fi folosita ca o arma umana impotriva propriilor oameni.
Zvonurile unui alt razboi fac viata Nyei mai grea, fortand-o sa isi asume riscuri disperate pentru a gasi mancare si munca. Isi impinge norocul prea tare si isi expune secretul unui comerciant de durere pentru dornici ca sa isi foloseasca abilitatea pentru propriul lui castig sinistru. La inceput, Nya refuza, dar cand Tali si alti membri ai Healer's League dispar in mod misterios, se confrunta cu niste alegeri dificile. Asa cum tatal sau obisnuia sa spuna, principiile sunt afaceri la orice pret; dar cat este Nya dispusa sa vanda ca sa o recupereze pe Tali in viata?

Editura:
Balzer + Bray
Data aparitiei: 23 septembrie 2009

Fascinatie de Melissa Marr

Zane. De cand nu am mai citit ceva despre zane...si nu pot sa spun cu toata sinceritatea ca mi-au lipsit.
Melissa Marr a creat o lume a zanelor, inspirandu-se si bazandu-se pe toate lucrurile care se stiu despre zane: se tem de fier, sunt rele, au toane, sunt incapatanate...etc. Si in cea mai mare parte i-a iesit.
Chiar mi-a placut povestea lui Aislin(Ash, mai simplu) care este aleasa pentru a deveni Regina Verii alaturi de Kennan, care este Regele Verii, dar care are puterea inalantuita de o vraja aruncata de mama lui, Regina Iernii. Kennan credea ca totul este perfect, ca acum si-a gasit in sfarsit aleasa si ca o va putea infrange pe mama sa cea malefica, dar nu a tinut cont de faptul ca Ash are Vederea(adica le vede pe zanele care in mod obisnuit sunt invizibile) si ca le uraste, este speriata de ele si ar da orice pentru cateva clipe de singuratate.
Ash este, de fapt mai intai are un prieten care ar ajuta-o in orice situatie, abia mai apoi este totalmente indragostita de el. La inceput nu vrea sa recunoasca ca il iubeste pentru ca ii este prieten, adica amic, adica departe de sentimentele pe care le au reciproc unul fata de altul. Pana cand se pare ca nu mai pot rezista.
Seth(prietenul/iubitul ei) o asculta si o crede pe cuvant cand ii spune ca ea vede zane. Ceea ce a fost cam aiurea. Vreau sa zic, nu vine cineva si iti spune ca vede zane, iar tu il crezi imediat, chiar daca este unul dintre cei mai buni prieteni ai tai. Ba hiar mai mult, se ofera sa o protejeze de zane, sa o ajute sa scape de atentia pe care acestea i-o acorda lui Ash, pana cnad descopera ce vor zanele de fapt de la ea. De atunci el devine mult mai protectiv, mai mult iubit decat prieten, incercand sa o protejeze de Keenan, de Donia si restul zanelor. Pe care nu le poate vedea inca, dar o va proteja. Stiu, nici mie nu mi se pare pre logic.
Ca sa nu mai spun ca e foarte intelegator cand iubita lui se transforma in zana si cand nu stie nimic despre ce a facut o noapte intreaga petrecuta cu Kennan. Stiti, oamenii normali, majoritatea cel putin, ar incepe sa tipe sau sa puna intrebari sau sa dea vina pe cineva sau sa se indoiasca, darel nu, el e o.k. Ceea ce ar fi super dragut, daca nu ar fi asa de ireal.
Cartea a fost placuta, chiar interesanta, pana pe la ultimele 50 de pag care m-au cam plictitsit. Vreau sa spun ca la sfarsit totul este atat de previzibil incat nici nu mai avea rost sa piarda timpul scriind.
In rest, toata povestea a fost cat de cat in regula, nu superba, nu de 10, dar bunicica, suficient de buna incat sa te tina in priza. Mai putin ultimele pagini, dupa cum am spus care mi s-au parut cam slabe(sau asta doar pentru ca se termina cartea).
Si aici, la sfarsit, intervine o problema: povestea interesanta se termina cu bine si nicidecum in suspans. Intrebarea care ma bantuie de cand am terminat cartea(de acum vreo cateva ore) este ceea ce s-ar mai putea intampla cand totul s-a terminat cu bine. Sper sa aflu curand, darvoi astepta sa para si volumul trei in romana inainte de a-l cumpara pe al doilea.

Nota: 3/5
Editura: Rao
Numar Pagini: 348
Autor: Melissa Marr(site official)
duminică, 12 iunie 2011 | By: ioana97

Lux de Anna Godbersen


Trebuie sa recunosc ca mi-am cumparat acest volum si urmatorul (Suspiciuni) doar pentru ca nu mai aveam ce altceva sa citesc si o mica pauza de la supranatural nu-mi strica. Si ce altceva mai bun decat o serie care promitea a fi un fel de Gossip Girl, dar care se intampla de fapt in 1889(sper ca nu am gresit anul). Si acum apreciez ca am facut acest efort de a citi. Ei bine, aceasta este o carte daca nu foarte buna, macar buna.
Ca sa fiu extrem de sincera, eu (poate nu doar eu?) am o problema cu inceputul oricarei carti. Inceputurile ma lasa pur si simplu fara speranta asupra cartii. Si tot timpul exista acel Prolog care e...lipsit de sens pentru mine. Asta, cel putin la inceput.
Povestea e destul de simpla: Elizabeth este una dintre fetele din inalta societate a New York-ului, fiind printre cei mai bogati, dar devenind saraca de o data si obligata de mama ei sa se marite cu Henry Schoomaker, care este la randul lui obligat de tatal sau sa se insoare cu ea, altfel isi pierde averea. De aici se tese totul, ca o panza de paianjen. Elizabeth este de fapt indragostita de vizitiu si s-a daruit lui(vedeti ce termeni ajungi sa folosesti cand ii citesti prea des?), iar el o iubeste la fel de mult, in timp ce una dintre servitoarele lui Elizabeth, care a fost printre cele mai bune prietene ale ei in copilarie este la fel de indragostita de Will(vizitiul). Diana, sora lui Elizabeth, nonconformista condamnata de societate, se indragosteste de Henry care se indragosteste si el de ea, dar care este adorat de cea mai buna prietena a lui Elizabeth, Penelope.
Destul de simplu, nu? Ei bine, prespun ca este mai clar cand totul se desfasoara in aproape 400 de pagini si nu totul este dezvaluit din primele cateva randuri.
Trebuie sa spun ca mi-a placut stilul de a scrie al Annei, fiind extrem de cursiv. Paginile au zburat una dupa alta fara sa sesizez, iar actiunile s-a desfasurat aproape natural(daca ceea ce faceau era in regula pentru secolul acela, oamenii aveau mari probleme). Nu imi vine sa cred cata falsitate se poate ascunde in spatele unor personaje asa de bine conturate si care par atat de bune si sincere si de treaba si...si...si.
Da, aceasta carte dezvaluie faptul ca societatea newyorkeza era bazata pe minciuni si comploturi si avantaje si toate lucrurile pe care incercam sa le evitam.
Ce este foarte tare la aceasta carte, este ca fiecare capitol incepe cu un fel de scrisoare sau un biletel sau un fragment dintr-o carte de bune maniere, ceea ce te face sa intelegi de la inceput ideea capitolului. Un fel de titluri sub forma unor texte.
Ideea se termina extrem de neasteptat si seria s-ar fi putut termina foarte bine aici, dar continua, iar eu sunt extrem, extrem de curioasa despre ce se va mai intampla. Daca raman la fel si dupa volumul urmator, o sa fiu suparata daca nu se va mai stii in continuare nimic despre continuarea pe care ar trebui sa o aiba seria in romana.
Tinand cont ca a fost prima mea carte de acest gen, pana acum fiind dedicata paranormalului, SF-ului si literaturii istorice, trebuie sa spun ca sunt foarte incantata de carte. superba!

Nota: 4/5(dap, schimb sistemul de notare de acum incolo)
Editura: Nemira
Seria: Lux
Numar pagini:
Continuare: Suspiciuni

Wings of the Wicked by Courtney Allison Moulton

Wings of the Wicked by Courtney Allison Moulton

Viata ca Preliator este mai grea decat si-a imaginat Ellie vreodata.
Sa tina in echilibru viata reala cu responsabilitatea de a fi o luptatoare a Raiului este o provocare pentru Ellie. Relatia ei cu Will a devenit importanta, chiar daca ei se asteapta unul pe altul. Si acum ca secretul a ceea ce este ea cu adevarat a iesit la iveala, Iadul are seceratori mai puternici. Crescut indraznet si mai vicios, demonicul o ameninta in lumina zilei si o vaneaza noaptea.
Ea a fost avertizata.
Cadan, un secerator demonic, vine la ea cu informatii despre noul plan al lui Bastian de a distruge sufletul lui Ellie si folosirea unei relicve antice ca sa trezeasca toate sufletele damnatilor si sa le dezlantuie asupra umanitatii. La fel cum lupta sa stea departe de planurile lui Bastian, dezvaluiri despre cei mai apropiati ei trezesc o parte intunecata din Ellie care ameninta sa distruga totul-inclusiv pe Ellie.
Ea va fi tradata.
Tradarea vine chiar de la cei pe care ea ii iubeste, si Ellie este intrerupta de moartea celor care au fost alaturi de ea in acest razboi Ceresc. Ea inca trebuie sa gaseasca o modalitate de a salva lumea, pe ea insesi si dragostea ei pentru Will. Daca ea esueaza, acolo va fi iadul sa plateasca...

Si se pare ca suntem putin mai aproape de continuarea volumului Angelfire(chiar daca nu avem decat o coperta si o descriere, mai bune decat nimic, totusi :) )

Editura: HarperCollins / Katherine Tegen Books
Data apritiei: 2012
Autor: Courtney Allison Moulton (blog)
sâmbătă, 11 iunie 2011 | By: ioana97

Divergent by Veronica Roth


Divergent by Veronica Roth

In distopicul Chicago al lui Beatrice Prior societatea este impartita in cinci grupari, fiecare ddedicata cultivarii unei virtuti: Candor(onestitatea), Abnegation(dezinteresul), Dauntless(curajul), Amity(iubitorii de pace), si Erudite(intelepciunea). Intr-o zi stabilita a fiecarui an, toti cei in varsta de saisprezece ani trebuie sa isi aleaga gruparea fata de care vor ramane devotati toata viata lor. Pentru Beatrice, decizia este intre a sta cu familia ei si a fi cine este ea cu adevarat-nu le poate avea pe amandoua. Asadar, ea ia o decizie ce ii surprinde pe toti, inclusiv pe ea.
In timpul initierii extrem de competitive care urmeaza, Beatrice se redenumeste singura Tris si lupta ca sa afle cine sunt prietenii ei cu adevarat- si unde, cu exacitate, o poveste de dragoste cu un baiat cand fascinant, cand enervant se incadreaza in viata pe care si-a ales-o. Dar Tris are deasemena un secret, unul pe care ea il tine ascuns de toata lumea pentru ca a fost avertizata ca acesta poate insemna moartea. Si in timp ce ea afla un conflict in crestere ce ameninta sa ii distruga societatea parent perfecta, ea afla si ca secretul ei poate ajuta la salvarea celor pe care ii iubeste...sau ii poate distruge.
Autorul debutant Veronica Roth sparge scena literala cu primul volum din seria Divergent, un thriller distopic plin de decizii electrizante, tradari sfasietoare, consecinte uimitoare si povesti de dragoste neasteptate.

Editura:
Katherine Tegen Books
Data aparitiei: 3 mai 2011
Unde dati de autoare: BlogLink
joi, 9 iunie 2011 | By: ioana97

Orasul de cenusa de Cassandra Clare

Orasul de cenusa de Cassandra Clare


CE SPUN EI:

O noua senzatie in universul urban fantasy!

Cartea a doua din seria Instrumente mortale de Cassandra Clare

Stranie, intunecata si sexy!

  • Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller
  • În curand, seria va fi ecranizata, avand-o pe Lily Collins in distributie
  • Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului international Amurg, este fan declarat al acestei serii
  • Seria este comparata cu deja celebrele Harry Potter si Buffy, Spaima vampirilor
  • Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vand cu succes online

“Seria Instrumente mortale creeaza o lume de poveste in care as fi incantata sa traiesc. Absolut minunata!” - Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg

Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal.

Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace.

Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?


CE SPUN EU :
Va vine sa credeti sau nu, era sa nu mai vreau sa citesc cartea asta. Eu, care am laudat-o atata, era sa renunt sa citesc continuarea. De ce? Destul de simplu: am citit partea aceea in care scria ca Jace alege intre tatal sau si prieteni. M-a speriat. Adica, nu eram pregatita sa il vad pe Jace de partea intunericului, pe Jace care e perfect, pe care il ador...blah, blah, blah.
Revenind la carte, am ramas destul de dezamagita dupa primele vreo...50-60 de pagini, cred, pentru ca nu se intampla mare lucru. Deabea dupa asta lucrurile au inceput sa devina interesante. Si se pare ca , Cassandra si-a continuat cartea in stil mare(oare de unde ii vin toate ideile astea bune?).
Cum Jace aproape i-a tradat pe Vanatorii de Umbre in volumul anterior, apare un personaj nou si anume Inchizitoarea care trebuie sa il faca sa marturiseasca adevarul. Cel putin asta trebuie sa faca, dar Jace adopta atitudinea lui obisnuita si ajunge la inchisoare la Fratii Tacuti. Aici isi face paritia Valentine, ii omoara pe toti si ia Sabia Sufletului(al II-lea Instrument Mortal).
De aici totul devine o cursa pentru a-l opri pe Valentine sa isi indeplineascap lanul malefica: vrea sa transforme Sabia intr-un obiect demonic ca sa poata invoca demonii si pentru a reusi sa atace Conclavul. (Nu-i asa ca pare simplu sa fii malefic?) :D
Din aceast volum, Jace nu v-a mai putea sa ii spuna lui Simon ,,mundan''-vedeti voi de ce. Chiar, ca am ajuns aici, nu vi se pare putin exagerat tot acest dezgust pe care il arata Vanatorii de umbre fata de oamenii obisnuiti? Adica se cred asa de superiori si de buni fata de oamenii obinuiti.
In sfarsit, de cand au aflat ca sunt frati, Jace si Clary au descoperit ca amandoi simt ceva unul fata de celalalt. Va roooog, spuneti-mi ca nu sunt frati! (Nu, sa nu-mi spuneti, prefer sa aflu singura).
Din acest volum am aflat ca Jace si Clary au fost un fel de experimente de ale lui Valentine, fiecare avand o putere speciala, o putere pe care nimeni altcineva nu o mai are. Asadar, Clary are puterea de crea Rune noi, cu puteri cu totul si cu totul speciale(a creat o runa pentru Neinfricare si i-a dat-o lui Alec-care era pe cale sa le spuna parintilor lui ca ,,se vede'' cu Magnus), iar Jace, ei bine, poate face tot felul de lucruri...fizice, sare de pe acoperisul Institutului, sare 4 metri(de pe Pamant in sus, ca sa nu existe confuzii :)) ), etc, etc.
Si cred ca mai am de spus un lucru despre el, care e foarte important de mentionat: la sfarsit apre o Doamna Vanator de Umbre care sustine ca o va trezi pe mama lui Clary.

Acum, cu atatea incurcaturi, am uitat sa mentionez ca planul lui Valentine esueaza, dar ca probabil ca nu se va da batut, deci asteptam sa vedem ce se va mai intampla, in volumul urmator.
Trebuie sa felicit editura Leda pentru coperta(Doamne, ce frumoasa e!!) si pentru ca au adus volumul doi asa de repde, dar am si o intrebare: mai avem mult de asteptat pana la urmatorul volum? Eu astept continuarea cu nerabdare....:)

Nota: 10/10
Volum precedent: Orasul oaselor
Volumu urmator: Orasul de sticla
Editura: Leda

Airel by Aaron Patterson


Airel by Aaron Patterson

Ei au cazut in dizgratie pentru iubire... ei s-au casatorit cu femei si copii lor au avut abilitati. Copiii Zeilor au devenit mituri si legende si in timp zei ca Thor, Zeus si altii au pastrat povestea. Supereroi au aparut, reali sau nu, dar acesta e doar inceputul....
Airel a vrut sa treaca prin liceu ca o adolescenta obisnuita. Ea a vrut sa ramana nedetectata, dar totul a inceput sa se schimbe. Ceva i s-a intamplat, schimbari si acum acest barbat o urmareste...un criminal care o vrea pe ea.
*Bazat pe o poveste adevarata*

Data aparitiei: 1 mai 2011
Editura: StoneHouse Ink
Autor: Aaron Patterson (blog/goodreads)
marți, 7 iunie 2011 | By: ioana97

Momente de perfectiune

Ati aruncat vreodata o privire pe o coperta si pentru cele cateva prime clipe in are ati privit-o sa vi se para perfecta? Ei bine, mie mi s-a intamplat asta de foarte multe ori, in mod special cu unele coperti.
Asadar vreau sa va prezint cateva coperti pe care eu pur si simplu le ador, chiar daca nu sunt perfecte:



A-Z Reading Challenge

Acum ca e vacanta si ca am timp de citit, citit si citit, m-am gandit sa gasesc niste provocari, inscriindu-ma in niste ,,challenge-uri''. O provocare care imi place foarte mult este A-Z Reading Challenge unde trebuie sa citesc cate o carte pentru fiecare lista a alfabetului. Destul de simplu, trebuie citite doar 26 de carti, conform Books Junky.
So, here is my list:

A: A doua luna plina de Kelley Armstrong
B: Bal mascat de Melissa de la Cruz
C: Continentul interzis din seria Tara Duncan
D: Dragonul renegat din seria Tara Duncan
E:
F: Furia de L.J.Smith
G: Goldfinger de Ian Fleming
H: Hex Hall de Rachel Hawkings
I: Intoarcerea: Caderea noptii
J: Jurnalele lui Stefan: intoarecerea de L.J.Smith
K:
L: Lux de Anne Godbersen
M: Magienii sortitori din seria Tara Duncan
N: Nu plange sub clar de luna de Heather Davis
O: O femeie implinita de Danielle Steel
P: Pivnitele Vaticanului de Andre Gide
Q:
R: Reuniunea de L.J. Smith
S: Suspiciuni de Anne Godbersen
T: Trezirea de L.J.Smith
U: Urme in timp de Petre Popescu
V: Vis in alb de Nora Roberts
W: Wither by Lauren DeStefano
X: XVI by Julia Karr
Y:
Z: Zborul de Angie Sage

Pana acum acestea sunt cartile pe care mi-am propus sa le citesc. Voi v-ati gandit la o asemenea provocari? Vi se par interesant? Sau distractive, ca mie? :D

P.S.: Daca stiti vre-o carte cu una din literele lipsa care vi-a placut, nu ezitati sa o spuneti.
luni, 6 iunie 2011 | By: ioana97

Beauty Queens by Libba Bray


Beauty Queens by Libba Bray

De la bestselling, castigatoare Printz Award, Libba Bray, planul concurentilor la un concurs de frumusete care se blocheaza pe o insula pustie. Zece regine ale frumusetii. O insula ca ,,Lost''. Misterioasa si periculoasa. Nici o sansa pentru a comunica. Si spiritul feroce, salbatic al competitiei care zace in secret in fete, o brutalitate salbatica care poate fi scoasa la iveala doar de o calatorie in inima intunericului nezgariat. Oh, horrorul, horrorul! Doar mai amuzant. Cu rochii de seara. Si un corp de milioane!

O puteti comanda de aici: BookDepository
Si pe autoare o gasiti aici: Libba Bray

Editura: Scholastic Press
Data aparitiei: 24 mai 2011
duminică, 5 iunie 2011 | By: ioana97

Wither by Lauren DeStefano


Wither by Lauren DeStefano

Ce-ar fi daca ai stii exact cand vei muri?

Multumita stiintei moderne, fiecare om a devenit o bomba cu ceas ticaitoare-barbatii traiesc doar pana la douazeci si cinzi de ani si femeile doar pana la douazeci de ani. In acest peisaj mohorat, fetele sunt rapite si fortate la mariaje poligame pentru a mentine populatia pe cale de disparitie.

Cand Rhine Elleryin varsta de saisprezece ani, este luata de ,,Culegatori'' pentru a deveni o mireasa, ea intra intr-o lume a bogatiei si a privilegiilor. In ciuda iubirii adevarate a sotului ei Linden si increderii subtile intre ea si sotiile-surorile ei, Rhine are un singur scop: sa scape-sa isi gaseasca fratele geaman si sa mearga acasa.

Dar Rhine are mai multe decat sa se confrunte cu pierderea libertatii ei. Excentricul tata al lui Linden este inclinat sa gaseasca un antidot la virusul genetic care este atat de aproape sa ii ia fiul, chiar daca asta inseamna sa colecteze cadavre pentru a-si testa experimentele. Cu ajutorul lui Gabriel, un servitor de care Rhine se simte tot mai distructiv atrasa, Rhine incearca sa devina libera, in timpul care i-a mai ramas.

Clasici #1


Pentru ca sunt fericita astazi, inaugurez o noua rubrica pe blog(aplauze, aplauze:D), despre carti care pot trece in categoria clasicilor, dar care mi-au placut si care nu par scrise cu secole in urma. Prima carte pe care o voi prezenta este

Dracula de Bram Stoker

Probabil ca ati observat ca atunci cand incep sa scriu despre o carte pe care am citit-o incep sa spun de ce am inceput sa citesc aceasta carte... Se face ca era o frumoasa zi de vara si ca o colega vine la scoala cu cartea sa citeasca. Era o carte aparuta in colectia verde de la Adevarul. Si incepe ea sa o laude si asa mai departe si orog sa mi-o imprumute. Si asa ma fac eu ca am ce citi in weekend si anume Dracula. Am auzit de mult de Bram Stoker si renumitul lui roman, dar niciodata nu am avut dispozitia sa incep sa o citesc.
Pot sa spun ca am ramas placut impresionata. Sincer, nu m-as fi asteptat la o asemenea carte din moment ce a fost scrisa acum ceva timp(am eu o problemuta cu cartile mai vechi...).
Primul lucru pe care vreau sa il spun este ca este scrisa sub forma unor jurnale, jurnalele diferitelor personaje. Un punct in plus aici, in parte pentru ca nu s-a intamplat sa zica X personaj ca el a ramas in camera, dar ca Y a facut nu stiu ce cand era in oras(de exemplu). Da, se mai intampla si lucruri de genu' in anumite carti.
Un lucru care nu mi-a placut a fost ca dragoste aproape nimic. La mine dragoste inseamna ceva mai mult decat promisiunile de casatorie, de care e plina cartea. Stiti, am auzit ca Dracula s-ar indragosti de Mina, dar in aceasta versiune a cartii asa ceva lipsa. Sau e vorba doar de film? O sa continui sa ma intreb asta.
Exista anumite momente asa de amuzante incat efectiv am ras singura cu cartea in mana. Din nou, nu m-as fi asteptat la lucruri amuzante sau cel putin atat de amuzante. Mai dau niste puncte in plus pentru ca se petrece in Romania, ma rog, Transilvania si pentru ca te mai invata putina istorie si geografie. In acest sens, e destul de bine documentata cartea.
Are sens sa spun ca totul se termina cu bine si ca Mina, sotul ei, Lordul Arthur G., doctorul Van Helsing, doctorul Stewart si americanul reusesc sa infranga ,,creaturile raului'', curatand lumea de vampiri? E putin ciudat pentru ca, vedeti voi, Mina va avea un copil caruia ii va da numele tuturor tovarasilor care au aparat-o. Saracu' copil cand o sa invete sa isi scrie numele. :D
Inainte sa inchei trebuie sa va spun cateva cuvinte despre personajul meu preferat...un zoofag care e pacientul doctorului Stewart, dar care din pacate moare. Era asa de interesant: prindea muste pe care le dadea paianjenilor sa le manance, apoi domesticea vrabiute carora le dadea sa manance paianjenii, iar apoi a vrut sa aiba o pisica care sa manance vrabiutele, dar nu a primit asa ca a mancat el vrabiutele pentru a avea cat mai multe vieti in el si pentru a trai cat mai mult, dar nevrand sa fie urmarit de sufletele bietelor animale. Deci, erau un nebun logic in mare parte.
As vrea ca aceasta carte sa fie citita de mai multi caci e foarte interesanta si ne arata cat de bine puteau scrie oamenii si in trecut.

Nota: 7.5/10
sâmbătă, 4 iunie 2011 | By: ioana97

The darkest night by Gena Showalter


The darkest night by Gena Showalter
Lords of the Underworld #1

Toata viata ei, Ashlyn Darrow a fost chinuita de vocile trecutului. Ca sa opreasca cosmarurile, ea a venit la Budapesta, cautand ajutor de la barbatii despre care se zvoneste ca ar avea puteri supranaturale, nestiind ca va ajunge in bratele lui Maddox, cel mai periculos membru al lor-un om prins intr-un iad propriu.
Niciunul nu poate rezista dorintei instantanee ce le calmeaza chinul.. si care aprinde o irezistibila pasiune. Dar fiecare atingere calda si sarut de foc ii va aduce mai aproape de distrugere si un test al dragostei ce le va zgudui sufltele.

Chiar daca ei poarta un blestem etern, Lords of the Underworld sunt irezistibil de seducatori-si inimaginabil de puternici. Nu ratati aceasta noua si irezistibila serie de
Gena Showalter.

Editura:
HQN Books
Data aparitiei: 1 mai 2008

Pana acum seria are 9 volume, iar copertile sunt...:x-da, asta e cuvantul potrivit din punctul meu de vedere. Si stiu ca e cam exces de ,,irezistibil'' in descriere, dar...:D

The Modern Faerie Tales de Holly Black

Va mai aduceti aminte de aceasta serie? A aparut acum ceva timp la Rao si nu mi s-a parut prea interesanta asa ca nu am luat-o. Mi se parea doar o alta carte in genul Amurg(poate ca scrisul de pe coperta m-a ajutat sa ajung la aceasta concluzie), dar acum am gasit o alta carte scrisa de Holly Black si anume White Cat, pe care am adorat-o asa ca m-am gandit sa dau o sansa acestei serii. Daca a reusit sa scrie White Cat atat de frumos, trebuie sa fie ceva si de capul acestei serii.
So, let's reading! :)


JERTFA


Kaye,în vârstă de şaisprezece ani, trăieşte o viaţă de nomad modern. Aprigă şi independentă, ea călătoreşte din oraş în oraş cu trupa de rock a mamei sale până când un atac neaşteptat o forţează să se întoarcă în oraşul copilăriei. Acolo, într-un cartier muncitoresc din New Jersey, Kaye descoperă că este un pion fără voie într-o luptă milenară pentru putere între două regate ale zânelor. O luptă care ar putea foarte bine să o coste viaţa.



CURAJUL

Când tânăra Valerie, de 17 ani, îşi surprinde prietenul sărutându-i mama, fuge de acasă şi ajunge în New York. Acolo se împrieteneşte cu un grup de tineri care locuieşte în tunelurile metroului. Dar aceştia nu sunt nişte adolescenţi obişnuiţi, iar Valerie începe să constate lucruri ciudate cu privire la livrările pe care le fac ei. Când îl întâlneşte pe Ravus, un trol, ea înĺelege că pe lângă lumea oamenilor, mai există o alta, a zânelor.Valerie şi prietenii ei încep să fure din medicamentele pe care Ravus le livrează, prin intermediul lor, zânelor,exilate în oraş, însă o serie de crime printre zâne îi face să se întrebe dacă Ravus nu este cumva un ucigaş. Între Valerie şi Ravus se înfiripă o suavă poveste de dragoste,umbrită însă de intrigile zânelor.Holly Black creează o aventură fantasy întunecată, cu un limbaj pe alocuri violent şi în care eroii fac abuz de droguri, dar sub toate acestea se întrezăreşte gingăşia primei iubiri a tinereţii.



TINUTUL FIERULUI

În viaţă nu e niciodată uşor să-ţi găseşti locul, iar pentru Kaye este mult mai greu decât pentru alţii. Ea este un copil schimbat, locul ei nu ar trebui să fie printre oamenii muritori. Şi pe deasupra mai are şi alte probleme: prietenul ei tocmai a fost încoronat rege al Curţii Malefice, iar Kaye este prinsă la mijloc de intrigile celor două curţi de elfi, cea Benefică şi cea Malefică. Împreună cu prieteni mai vechi, Corny, pe care îl veţi recunoaşte din Jertfa, şi Luis şi Dave din Curajul, Kaye va trebui să dea dovadă de bravură şi să-şi apere nu doar propria existenţă, ci şi pe cea a celor dragi. O poveste captivantă despre curaj, trădare, loialitate şi iubire ce va prinde în mrejele ei cititorii.
vineri, 3 iunie 2011 | By: ioana97

Ripple by Mandy Hubbard

Ripple by Mandy Hubbard

Lexi este blestemata cu un secret intunecat. In fiecare zi ea merge la scoala ca o adolescenta normala, si in fiecare noapte ea trebuie sa inoate, altfel durerea va deveni insuportabila. Ea este o vampa-o sirena mortala destinata sa atraga barbatii catre mortile lor ude. Dupa o tragedie teribila, Lexi se inchide fata de lume, promitand ca ii va proteja pe cei pe care ii iubeste. Dar curand se trezeste prinsa intre noul baiat de la scoala care pare sa aiba puterea sa topeasca exteriorul ei de gheata si un spirit al apei chipes care spune ca poate rupe blestemul lui Lexi daca ea renunta la orice altceva. Lexi se confrunta cu cea mai grea decizie pe care ea a trebuit sa o faca vreodata: viata pe care ea a asteptat-o dintotdeauna sau iubirea fara de care nu poate trai?

Editura: Razorbill/Penguin
Data lansarii: 21 iulie

Bunheads by Sophie Flack

Bunheads by Sophie Flack

Ca dansatoare la ultra-prestigioasa Manhattan Ballet Company, Hannah Ward in varsta de nouasprezece ani , jongleaza cu repetitiile intense, performante orbitoaresi relatiile complicate din spatele scenei. Pana acum, Hannah si-a dedicat fericita intreaga viata baletului.
Dar cand ea intalneste un muzician chipes numit Jacob, universul Hannei incepe sa se schimbe, iar ea trebuie sa decida daca ea vrea sa concureze cu alte ,,bunheads'' in cadrul companiei pentru un loc de solist sau sa se descurce singura in lumea reala. Ar indrazni ea sa renunte la marginile aurii ale baletului pentru libertatile vietii de zi cu zi?

Editura: Poppy
Data lansarii: 10 Octombrie
joi, 2 iunie 2011 | By: ioana97

In vacanta

Se pare ca vacanta se apropie cu pasi tot mai repezi...In privinta scolii, am intrat deja in vacanta, deci in mare sunt libera. Concluzie: am tot timpul din lume sa citesc. Bine, nici chiar asa, dar acum cel putin nu mai exista muntele ala de teme care sa ma sacaie: opreste-te din citit, opreste-te din citit si vin-o si sacrifica-te pentru teme! :)) Vedeti, deja am luat-o razna? Nu stiu sigur daca e vina libertatii sau a prea multor teme.
Ca sa nu o lungesc si mai mult, m-am gandit sa imi fac o lista de lectura pentru vacanta, asa, macar ca punct de reper. Ce am eu de gand sa citesc in vacanta:

1. Orasul de cenusa de Cassandra Clare(nu cred ca mai trebuia si numele autoarei).

2. Orasul de sticla de Cassandra Clare*

3. Crescendo de Becca Fitzpatrick

4. O femeie implinita de Danielle Steal

5. Vis in alb de Nora Roberts

6. Trezirea/Lupta/Furia/Reuniunea de L.J. Smith -da, nici mie nu imi vine sa cred ca nu le-am terminat inca

7. Intoarcerea: Caderea noptii de L.J. Smith

8. Jurnalele lui Stefan de L.J. Smith

9. Lux/Suspiciuni de Anna Godbersen

10. Shining de Stephen King

11. Flashforward de Robert James Sawyer -pot sa spun ca am adorat serialul si ca astept cu nerabdare sa imi pun mainile pe cartea asta

12. Primele 5 volume din Tara Duncan de Sophie Audouin

13. Fascinatie de Melissa Marr

14. Nopti de succub de Richelle Mead **

15. Vise de succub de Richelle Mead **

16. A 16-a luna de Kami Garcia si Margaret Stohl **

17. Le petit prince de Antoine de Saint Exupery-parca vad ca aceasta carte o sa-mi scoata peri albi pana o termin, dar trebuie sa o citesc, so... am auzit ca ar fi destul de buna

18. Sotia calatorului in timp de Audrey Niffenegger **

19. Banchetul nebunilor de Rachel Caine **

20. Bal mascat de Melissa de la Cruz **

Cam astea ar fi cartile pe care vreau sa le citesc la vara. Cam putine, nu? Sper sa am timp sa le citesc pe toate, sa reusesc sa le cumpar pe cele pe care nu le am (notate **) si sa apara cele care nu au aparut inca (notate *). Pe langa cartile de pe lista sper sa mai citesc cateva care nu au aprut inca la noi.
Parca vad ca pana la sfarsitul vacantei ma voi trezi cu cel putin jumatate de lista neterminata, dar sper sa reusesc sa ma tin de aceasta lista cat de mult pot. Daca nu...asta e.

Voi ce sperati ca veti citi in vacanta? Va veti face o lista de lecturi dupa care sa va orientati atunci cand incepeti?
miercuri, 1 iunie 2011 | By: ioana97

Cronicile lumii pamantene de Licia Troisi


M-am decis sa scriu astazi despre aceasta serie. Prefer sa vorbesc despre toata serie si nu despre fiecare volum in parte, pentru ca volumele luate separat nu sunt cine stie ce, dar impreuna sunt destul de ok.
O sa vorbesc putin despre stilul de a scrie al autoarei. In primul volum este aproape un dezastru. Propozitiile sunt scurte si parca sunt taiate cu toporul, terminandu-se brusc, fara sens. Nu toate, dar exista multe de acest fel... O alta problema o reprezinta dialogul care e...sec, cred ca acesta e cel mai potrivit cuvant. Nu stiu daca aceasta e vina traducatorului(traducatoarei? sincer, nu imi mai aduc aminte) sau a lucrat pur si simplu cu ce i s-a dat.
Totusi, spre incantarea mea, progreseaza in urmatoarele doua volume. Intre ultimele doua nu exista o diferenta prea mare, dar fata de primul sunt extraordinare.
Povestea incepe atunci cand Nihal, care este diferita fata de ceilalti copiii, careia ii place sa se lupte si pare cea mai talentata la asta isi primeste prima arma: un cutit dat de tatal ei, Livon, dar pe care din pacate il pierde intr-un duel. Bineinteles, din punctul ei de vedere, duelul nu a fost cinstit, intrucat cel cu care se confrunta era un vrajitor si a folosit o vraja asupra ei. Dupa asta, se roaga de tatal ei sa primeasca o alta arma, o sabie, iar acesta ii faureste o sabie din cristal negru in care incastreaza o ,,lacrima''-un dar primit de Nihal de la un priten spiridus, Phos in timp ce se antrena sa devina vrajitoare.
Din pacate pentru toata lumea, orasul lui Nihal este atacat de forta intunecata, de armatele Tiranului si distrus. Si Livon si restul locuitorilor, cu exceptia lui Nihal si a vrajitorului care i-a luat pumnalul, morti. Acum, Nihal incepe sa isi doreasca sa devina un Cavaler al Dragonului-cei mai temuti luptatori ai Pamanturilor Libere(partea buna idn poveste). Deloc de mirare, toata lumea este impotriva ei si a intratului ei in Academie, intrucat este o fata. Totusi, reuseste si devine cel mai bun luptator, aratandu-si abilitatile innascute. Sennar devine consilier...Oh, Sennar este vrajitorul care a infrant-o, pentru ca am uitat!
Ea este manata in tot acest timp de ura si doreste sa moara, pentru ca afla ca este ultima supravietuitoare a unui intreg popor distrus de Tiran, si anume jumatate elfii. Dupa ce trece de proba finala a Academiei, ajunge la un Cavaler, Ido-singurul cavaler gnom, care o antrneaza in continuare, primindu-si in sfarsit dragonul. Ido, care e super de treaba pana la final si care o invata sa lupte pentru un scop, ceea ce nu gaseste pana la final.
Intre timp, armata este tot mai des infranta asa ca Sennar se decide sa ceara ajutorul Lumii Scufundate, lume despre care nu mai stie nimeni nimic, deci se angajeaza intr-o misiune sinucigasa. Calatoreste alaturi de niste pirati pe mare, dupa care ajunge in Lumea Scunfundata, unde la inceput, este trata asemeni unui prizonier. Reuseste sa se indragosteasca de o localnica, dar pana la urma realizeaza ca o iubeste doar si numai pe Nihal.
Se intoare inapoi cu ajutoare, dar chiar si asa, Lumea Pamanteana are tot mai putine sanse de reusita. Nihal descopera ca ar putea ajuta pe toata lumea daca ar reusi sa adune 8 pietre, cate una pentru fiecare Pamant al Lumii Pamantene, sa le puna intr-un talisman si sa aiba astfel ajutorul vechilor zei, zeii elfilor, al stramosilor ei.
Astfel ultimul volum se transforma in lupta ei pentru recuperarea pitrelor, pentru infrangerea sumanilor, a Tiranului, pentru eliberare si pace si pentru a descoperi un scop pentru care sa traiasca care vine impreuna cu Sennar.
Din fericire, totul se termina cu bine, chiar daca nu pare. Trebuie, dar trebuie neaparat sa cititi Epilogul ultimului volum(fata de la care am imprumutat aceasta carte nu l-a citit-umpica cam ciudat, nu?- si a pierdut partea cea mai faina din poveste).
Recunosc ca in primul volum am fost foarte suparata pe deciziile multor personaje, majoritatea comportandu-se prosteste, facand niste greseli de toata jena, dar cred ca acum, la sfarsit am ajuns sa indragesc personajele ,in parte datorita acestor defecte ale lor care le-au facut atat de complexe.
In majoritatea lor, actiunile sunt evidente, nu e genul acela de suspans astfel incat sa stau cu sufletul la gura sa vad ce e va intampla, citind sute de pagini pe zi. Un fapt deranjant este ca Nihal si Sennar nu isi recunosc dragostea pana la sfarsitul ultimului volum...hei, am inteles ca nu traiesc intr-o lume ca a noastra,dar totusi.
Nu cred ca aceasta e o carte pentru toata lumea, dar daca aveti rabdarea necesara sa o terminati, veti indragi cu siguranta personajele...cel putin pe Sennar(atunci cand nu se comporta prosteste) si pe Ido si..., la sfarsit l-am indragit pana si pe Tiran, atunci cand i-am aflat dorinta. Am inceput sa il respect putin.

Nota: 7.5/10

P.S.: Ce carte imi recomandati sa citesc in continuare?

Vesti mari!

Se pare ca unul dintre cadourile de 1 iunie tocmai a sosit...S-a anuntat cine il va juca pe Jace din Instrumente Mortale...Vi-am spus cat de mult il iubesc pe Jace? :))
Deci, norocosul este: JAMIE CAMPBELL BOWER
Deci, in pozele astea de jos arata exact cum mi l-am imaginat eu :x, dar in anumite poze(pe care nu o sa vi le arat ca sa nu va stric fanteziile cu Jace) nu are nimic de a face cu Jace. So...pozele:


















Bineinteles ca va aduceti aminte ca, Clary va fi interpretata de Lilly Collins.

Aaaa, si La multi ani! copiilor din voi care inca tanjesc dupa zilele alea in care puteau sa stea sa citeasca fara alte griji pe cap...(cica copii:P)

P.S.: A venit vara!!!! /si la mine ploua:( Sper sa nu fie vreun semn pentru toata vara.