joi, 28 iulie 2011 | By: ioana97

Cover reveal!

Afara, peste mari si tari:), s-a dezvaluit coperta continuarii uneia dintre seriile mele preferate si anume Whiter. Continuarea se numeste Fever si are minunatia asta de coperta:Si descrierea(in engleza momentan):
Rhine and Gabriel have escaped the mansion, but they’re still in danger. Outside, they find a world even more disquieting than the one they left behind. Determined to get to Manhattan and to find Rhine’s twin brother Rowan, the two press forward, amidst threats of being captured again . . . or worse. The road they are on is long and perilous—and in a world where young women only live to age 20 and men die at age 25, time is precious. In this sequel to Lauren DeStefano’s harrowing Wither, Rhine must decide if freedom is worth the price—now that she has more to lose than ever.

Mie una primul volum mi-a placut enorm(e sus de tot in topul cartilor mele preferate) si cand am auzit ca apare si la noi in Romania saream prin camera de fericire... Cel mai bine e cand poti sa citesti o carte care iti place in romaneste sau limba materna, daca traducerea e buna(parerea mea).
Si parerea voastra despre coperta?
miercuri, 27 iulie 2011 | By: ioana97

Jurnalele lui Stefan: Sete de sange


CE SPUN EI:
Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a petrecut în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele Vampirilor.
Când prima lui dragoste, Katherine, îl transformă în vampir, Stefan Salvatore îşi vede lumea — şi sufletul — distruse. Acum, el şi fratele său, Damon, sunt nevoiţi să fugă din oraşul natal, unde riscă să fie descoperiţi… şi nimiciţi.
Cei doi fraţi se îndreaptă spre New Orleans, căutând un adăpost sigur. Însă oraşul este mai periculos decât şi-ar fi închipuit vreodată, deoarece este plin de vampiri… şi de vânători de vampiri. Oare viaţa veşnică a lui Stefan va fi blestemată pentru totdeauna?

CE SPUN EU:
Daca sunteti slabi de inger(sper ca am nimerit expresia, daca nu, scuzati-ma), nu cititi aceasta carte. Va veti intalni cu Stefan cel rau care nu vrea sa renunte la bautul sangelui de om. Glumeam la prima parte, sa stiti.
Deci, aici Damon este persoana buna care nu vrea sa raneasca oameni si Stefan e rau si se crede mai puternic, mai presus de oameni si nu ii pasa de nimic. Pana cand, la un moment dat(nu mi-am dat inca seama daca motivul este crima aceea comisa de Stefan) Damon se hotaraste sa isi ia talpasita si sa ii faca viata lui Stefan un adevarat chin. Bineintels, nu se putea sa fie totul asa de simplu...Damon este capturat, Stefan il ajuta...sau incearca. Eh, vedeti voi dupa ce cititi(daca cititi).
Trebuie sa spun ca stilul de a scrie al autoarei s-a imbunatatit fata de primele volume(cel putin asa mi se pare), dar ca inca nu mi se pare prea realist felul in care vede Stefan lumea(da, prea multe detalii...). Povestea imi place mai mult decat in primul volum din JS si mi sse pare mult mai intensa...si imi place ca Stefan lupta pentru Damon chiar daca acesta i-a intors spatele, imi place prietenia, ajutorul si iubirea dintre frati pe care le scoate acest volum in evidenta(sau poate ca nu le scoate, doar mi se pare mie).
Aceste carti ar fi fost mai reusite daca nu s-ar fi bazat pe carti si pe serial, ci ar fi fost independente ca sa zic asa. Nu urmeaza actiunea din carti si nici din serial, ci o combinatie intre cele doua si iese o incurcatura...
Volumul trei se anunta si mai bun...:x
Si acum....nota:

NOTA: 3.5/5

Surprizele de miercuri-runda a doua

1. SERII NOI

Vă place dark fantasy-ul? Ei bine, azi vă anunţ o serie dark urban fantasy: ALEX CRAFT de Kalayna Price

O serie care îi va încânta deopotrivă pe amatorii de urban fantasy/romance paranormal şi pe cei de thriller/mister.
Grave Witch, (publicat în 2010; titlul în română nu e încă stabilit), primul volum al seriei, ne-o aduce în prim-plan pe Alex Craft, o eroină extraordinară, tenace, dură şi sexy, evident posesoare a unor puteri ieşite din comun. Ea este detectiv particular şi consultant al poliţiei, dar, în primul rând, vrăjitoare. Şi vă puteţi închipui că, având aceste îndeletniciri, a fost pusă de multe ori în situaţia de a înfrunta criminali odioşi şi magia neagră.
Ca „vrăjitoare de mormânt”, Alex poate vorbi cu cei morţi, ba mai mult, e într-o bună relaţie cu Moartea – care, aici, e un EL şi, printre altele, arată fantastic îmbrăcat în jeanşi –, dar tot îi lipsesc atuurile pentru a rezolva cel mai recent caz apărut. În timp ce investighează o crimă abominabilă, este atacată chiar de umbra pe care-o invocase ca să o ajute, pentru ca, ulterior, să fie ţinta unui atentat, din care scapă graţie Morţii. Ca să rezolve acest caz, Alex îl are partener din partea poliţiei pe durul detectiv Falin Andrews, care se pare că-i tăinuieşte ceva. Cu toate că nu se vede prea multă simpatie între ei, Alex are nevoie de sprijinul lui Falin pentru a descurca păienjenişul întâmplărilor paranormale şi… mortale în care e prinsă, şi pentru a-l încolţi pe criminalul ce stăpâneşte o magie atât de malefică, încât eroina noastră riscă să-şi piardă viaţa… sau chiar şi sufletul.

Grave Dance (2011) este al doilea volum publicat până acum al seriei.

Kalayna Price este autoarea a două serii de dark urban fantasy: Haven şi Alex Craft. Şi-a scris cărţile inspirându-se din lumea în care trăieşte, din mitologiile vechi şi din folclorul clasic. Rezultatul, vă veţi convinge, e un amestec antrenant de fantasy, romance, horror bine temperat, ceva umor şi o doză puternică de mystery.

În ediţia noastră sperăm să păstrăm coperţile originale. Nu am detalii despre datele de publicare sau traducători. Cei interesaţi vor găsi aceste informaţii pe blog, ulterior.

2. APARIŢII

Primul volum din seria cu acelaşi nume, ALTFEL DE ÎNGERI, autor Lili St. Crow, a apărut pe data de 26 iulie, cu două zile mai devreme decât era programat. Livrările au început deja, aşa că e foarte probabil să primiţi cartea până la sfârşitul acestei săptămâni.

3. CONFIRMĂRI

Am primit confirmarea oficială că oferta noastră pentru seria lui Stacy Kade, THE GHOST AND THE GOTH, a fost acceptată. Aşteptăm contractele şi, în acelaşi timp, programarea de publicare de la redacţie. Atunci când voi avea informaţii, voi posta o prezentare a seriei cu toate detaliile.

Cam asta ar fi pentru ziua de azi. Încă o dată vă pun în gardă că această rubrică nu este pentru fiecare miercuri. Vă daţi seama că ar fi aproape imposibil să am veşti despre serii noi săptămână de săptămână (deşi mi-aş dori, dar din păcate trebuie ţinut cont de condiţiile concrete ale pieţei de carte din România).

marți, 26 iulie 2011 | By: ioana97

Finally here: Perfect by Sara Shepard


Da, PERFECT în toate privinţele: intriga sofisticată, dinamica şi echilibrul acţiunii, presărată ici-acolo cu umor (uneori negru) şi ironie, dozajul în crescendo al suspansului până simţi că înnebuneşti de-atâta tensiune. Cred că autorii de thrillere pentru adulţi ar avea ce învăţa de aici!

Cu trei ani în urmă, Spencer, Aria, Emily, Hanna şi prietena lor cea mai bună, Alison, erau Fetele Şic de la Şcoala Rosewood. Alison era conducătoarea grupului, cea cu care toate celelalte voiau să semene, cea care le cunoştea cele mai întunecate secrete.

Astfel că atunci când Alison a dispărut într-o noapte, durerea resimţita de Spencer, Aria, Emily şi Hanna a fost amestecată cu uşurare. Şi când trupul lui Ali a fost găsit mai târziu în propria ei curte, sub o lespede de beton, fetele s-au văzut forţate să dezgroape câteva amintiri urâte legate de prietena lor. Ar putea ascunde moartea lui Alison mai mult decât crede toată lumea?

Acum, cineva numit A, cineva care pare să ştie totul, arată către una dintre ele, acuzând-o de omorârea lui Alison. A este gata să le distrugă pentru totdeauna viaţa perfectă… Şi o face cu o perseverenţă şi o minuţiozitate diabolice!

O carte captivantă, plină de intrigi, scandaluri şi secrete, PERFECT este cel de-al treilea volum din seria Micuţele Mincinoase.

„Glamour şi intrigă.” Elle

„Bârfa-ntastic!… O să vă placă la nebunie!” Love It!

„Sexy şi plină de suspans.” Closer

Volumul are 352 de pagini, format 13×20 cm, este cartonat fără supracopertă şi se vinde la un superpreţ de listă: 34,90 lei.

Precomenzile beneficiază de 25% reducere, aplicată acestuia.


Precomandati de aici

duminică, 24 iulie 2011 | By: ioana97

Jurnalele lui Stefan: Inceputurile de L.J.Smith

Cred ca majoritatea dintre voi si-au luat cartea o data cu revista Bravo sau, daca nu au apucat-o au comandat-o de pe net(eu una am vazut-o si la Diverta saptamana trecuta).

CE SPUN EI:

In timpul Razboiului Civil, intr-un cadru dominat de mari mosii, averi fabuloase si secrete mortale, trei adolescenti din Mystic Falls,Virginia, formeaza un triunghi amoros torid ce va strabate secole. Cei doi frati Stefan si Damon Salvatore sunt de nedespartit pana ce o intalnesc pe Katherine, o tanara uluitoare si misterioasa. Deveniti rivali, ei isi disputa inima lui Katherine doar ca sa descopere ca somptuoasele ei toalete de matase si nestemate sclipitoare ascund un secret cumplit: Katherine este vampir. Si este hotarata sa ii transforme si pe ei tot in vampiri, ca sa poata vietui impreuna pentru totdeauna.

CE SPUN EU:
De fapt nu am foarte multe de spus. Pot sa spun ca nu ma asteptam sa termin de fapt cartea asta(norocul meu ca mi-a zis o prietena ca a citit-o si ca e faina). Dupa cum poate ati observat eu am o problema cu inceputurile(sau nu le inteleg sau ma plictisesc enorm). Din pacate povestea cu ,,inceputul care ma plictiseste'' s-a repetat. Asta pana a aparut Damon in peisaj. (Damon e personajul meu preferat din toata seria.)
Ca si parti care nu mi-au placut se pot pune doar doua lucruri din partea mea...primul, actiunea a fost cam lalaita(singurul termen care imi vine prin minte) si anumite detalii legate de felul in care povestea Stefan...in mod special fata de detalii. Serios, eu ca fata, nu imi dau seama ca fata de perna e din brocart(ce fel de material e ala?), dar el ca si baiat spune asta tot timpul- nu zic, poate daca esti baiat observi chestiile astea mai bine (desi eu una ma cam indoiesc). Deci, care sunteti baieti va rog lamuriti-ma si pe mine cu aceasta problema: sesizati fiecare material din care sunt facute rochiile/fetele de perna/ cizmele/ etc.?
In rest pot sa spun ca a fost bine scris, a avut o idee buna, chiar daca m-a deranjat ca s-au schimbat atat de multe fata de ideea originala(da, am vazut ca scrie bazat si pe scenariu). Nu e ca si cand as spune ca acele doua mici amanunte m-au deranjat prea tare, doar ca...nu a fost genul meu de carte. Nu ca nu mi-a placut, doar ca nu mi-a placut atat de mult incat sa o recomand tuturor. Din pacate.
Oricum, bineinteles ca voi citit cotinuarea(dupa ce scap de lectura de vacanta pentru scoala T_T) si sper ca o sa ma prinda mai mult. Pana atunci, nota mea este...

Nota: 3.5/5
sâmbătă, 23 iulie 2011 | By: ioana97

Luna albastra de Alyson Noel


Dornicã sã afle tot ce se poate despre noile ei talente ca Nemuritoare, Ever îl roagã pe iubitul ei, Damen, sã o învete. Dar, pe mãsurã ce puterile ei sporesc, cele ale lui Damen slãbesc. Dã semne de boalã, are pierderi de memorie si devine tot mai distant. În încercarea de a-l salva, Ever cãlãtoreste în altã dimensiune, cea magicã a tinutului verii, unde aflã secretele trecutului chinuit al lui Damen, un trecut pe care el i l-a ascuns mereu. Dar, în timpul eforturilor ei de a-l salva pe Damen, Ever descoperã un text vechi în care este descris mecanismul de functionare al timpului. Acum Ever trebuie sã aleagã între a da timpul înapoi si a-si salva familia sau sã rãmânã în prezent si sa-l salveze pe Damen care este tot mai bolnav.

*Imaginea o am de aici*

vineri, 22 iulie 2011 | By: ioana97

Succubus Revealed primul capitol

Azi, ,,sarind'' de pe blog pe blog am aflat ca Richelle Mead a postat primul capitol din Succubus Revealed, ultimul volum din seria care apare si la noi la Leda, Georgina Kincaid, dar care nu este pana acum decat la al treilea volum.Daca sunteti curiosi, gasiti primul capitol aici.
miercuri, 20 iulie 2011 | By: ioana97

Surprize de la Leda

Pentru cei care nu au aflat sau au uitat ca azi aveam pregatita surpriza de miercuri de catre admin-ul blogului Editurii Leda sau pentru cei care se indoiau ca Leda e cea mai tare editura din Romania in momentul de fata(nu va suparati, dar este adevarat...), cititi urmatoarele randuri:

A TREIA LUNĂ PLINĂ va fi MAGIE DE DOI BANI!

Precizări despre cărţile lui KELLEY ARMSTRONG la Editura LEDA

Dragii mei, după cum v-aţi dat seama din titlu, am noutăţi pentru voi referitoare la cărţile autoarei Kelley Armstrong pe care Editura Leda le va publica de-acum încolo.

Aş putea spune că e prima surpriză cu adevărat MARE pe care v-o dezvălui. Ca să fiu cât se poate de clar, punctez mai jos:

1. Începând cu data de 2 august, după cum mulţi dintre voi au aflat, revista BRAVO a decis distribuirea trilogiei FORŢELE RĂULUI ABSOLUT în ediţie de chioşc, împreună cu revista, o dată la 2 săptămâni. Prin urmare, volumul 1, INVOCAREA, va fi distribuit cu revista Bravo din 2 august, volumul al doilea, REVELAŢIA, cu cea din 16 august, iar ultimul, RĂFUIALA, cu numărul din 30 august. Cărţile vor avea formatul de la JURNALELE LUI STEFAN (10,5×17,5 cm, paperback), şi vor fi la un preţ asemănător, dacă nu identic cu acestea. Evident, vânzarea bună e, şi în acest caz, criteriul celor de la BRAVO de luat în seamă pentru distribuirea întregii trilogii! Aşa că vă rog să cumpăraţi revista. Sper ca, astfel, publicul cititor să aibă acces la seria asta minunată, fără rezerva preţului ediţiei hardcover, şi să devină din ce în ce mai numeros. Pentru că…

2. Ei bine, da, pentru că pregătim continuarea trilogiei sus-amintite, şi-anume, publicarea primelor două volume din trilogia DARKNESS RISING: THE GATHERING şi THE CALLING (mie mi-ar plăcea să le scoatem cu coperţile pe care vi le prezint aici!) Contractele tocmai au fost încheiate, pentru toate cele 3 titluri, deşi volumul 3 încă nu se ştie cum se va numi şi când va fi publicat (probabil la anu’!). Vor ieşi în ediţie cartonată, primul mai mult ca sigur până la sfârşitul anului 2011. Şi vom încerca să avem un preţ cât mai tentant, cu mult sub preţurile obişnuite de hardcover. Dar, şi în acest caz, vânzarea bună e determinantă pentru obţinerea unui preţ bun! Deci, cumpăraţi-le şi pe acestea, pentru că…

3. Pentru că vine altă serie a autoarei, WOMEN OF THE OTHERWORLD. Aşa cum am spus în titlul postării, A TREIA LUNĂ PLINĂ se va numi MAGIE DE DOI BANI (la fel cum ‚Femei din lumea de dincolo’ va deveni ‚Femei din Cealaltă Lume’), şi va apărea la Editura LEDA! Va fi urmată de INDUSTRIAL MAGIC şi de HAUNTED la intervale pe care vi le voi comunica ulterior. Sper ca într-un orizont de timp rezonabil să vă bucuraţi de tot restul seriei şi să ajungem la zi cu ea. Pentru volumele rămase, din cele 14 câte vor fi publicate la ei până la sfârşitul acestui an, estimez cam un an şi jumătate. Adică, vom fi la zi la sfârşitul anului viitor. Supravieţuitorii lui 2012 se vor putea delecta cu ele. Când voi avea mai multe date, şi mai certe, voi face o postare de prezentare a seriei. Vă arăt două tipuri de coperţi/două stiluri de abordare ale următoarelor 3 volume, şi vă rog să-mi spuneţi care v-ar plăcea mai mult, sau dacă aveţi alte sugestii.

4. Ar mai fi ceva, dar trebuia să mai aşteptaţi până primesc o altă confirmare, poate miercurea viitoare. Surprizele pot continua!

Postul original aici (eu inca topai prin camera).

Castigator giveaway


It's time to announce the winner of my first giveaway. I know, it's late, but I'm at home just 2 days...and I slept a lot T_T.
So, to keep it simple...random.org said the winner is number 2, and because comment no.2 was mine etc, etc(you understand if you read the original post), the book goes to
Only Books

Thanks everyone for entries and stay tunned...that will be another contest soon(actually, when I'll come back home...which isn't so soon...O_o)

Congrats again, Cristina(I hope this is your name and it's ok to use it).
luni, 18 iulie 2011 | By: ioana97

Back si stiri:p

In sfarsit acasa...adica in sfarsit inapoi la un calculator cu internet. Foarte frumos in tabara, chiar daca era tabara de mate(cand ma gandesc ce fata trebuie sa fi facut la faza asta...). Am devenit editor de revista...:)) Tinand cont ca am inceput de acum, pana pe la 25 de ani ma si vad redactor pe la revista People(glumeam, nici pana acolo), dar probabil ca pe la Bravo si atunci ar aparea mai multe carti cu revistele lor(ca veni vorba de asta, sa nu uitati ca maine apare Nesatul-Jurnalele lui Stefan 3).
Si pentru ca nu am de gand sa va bat la cap cu ce am facut si ce nu am facut in tabara am sa va spun ca am citit. Si asta, in mare parte datorita acelei read-a-thon la care am participat. Desi nu am reusit sa fac toate update-uirle la ea(Doamne, lipsa totala de internet acolo). Asadar, acum pot sa va spun ca nu trebuie sa stati pe ganduri cand vine vorba sa va luati urmatorul volum din JS.
Si ce mai am de spus:

Se oragnizeaza un super concurs la care puteti participa aici, care are niste premii super si unde aveti si mai multe sanse de castig. So, nu ezitati.

Vreti sa castigati o carte?
Tot ce trebuie sa faceti este sa completati acest chestionar!


Pentru extra entries :


+1 - daca urmariti blogurile Carti cu Colti , The Fantasy si Bibliophile Mystery prin GFC
+1 - daca dati like paginilor Carti cu Colti , The Fantasy si Bibliophile Mystery pe Facebook
+2 - daca puneti postarea despre acest Giveaway pe blogul dumneavoastra
+1 - daca lasati un comentariu la postarea cu acest giveaway pe cele trei bloguri


Giveaway-ul se termina pe data de 1 august!Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti!
Castigatorul cu numarul 1 va primi doua carti!
Castigatorii cu numerele 2,3 si 4 vor primi o carte!
Mult succes!!!!

Cele 5 carti sunt oferite de editura LEDA .
(Transportul se va realiza prin posta romana si va fi suportat de destinatar! - nu va costa mai mult de 5 lei)
luni, 11 iulie 2011 | By: ioana97

Once upon a read-a-thon update 1

This is my first read-a-thon and I'm so excited about it. I hope I'll read all I want to read. OR at least, I'll try. :D First, these are the books which are on my list:


1. Big girl by Danielle Steal


2. Origins(Stefan's diaries #1) by L.J.Smith


3. Bloodlust(Stefan's diaries #2) by. L.J.Smith


4. Vatican Cellar's by Andre Gide




And if I have enough time I'll read another books, don't worry. (These are just ,,must reads''.) Unfortunately I don't think I'll have enough time. I'm in a camp, so...time to read is low(very low). But I tried and so far I have succeeded. So today I read...




Number of books read: 1


Number of pages read: 300


vineri, 8 iulie 2011 | By: ioana97

Once upon a read-a-thon update #2

Short time, so short update.




Books read: 2,5


Pages read:723


Books read since last update: 1,5


Pages read since last update: 387


Books read: The beginning by L.J.Smith and Blood lust by L.J.Smith(1/2)
marți, 5 iulie 2011 | By: ioana97

Precomanda Arhonul(Profetiile oracolului #2)

O fascinanta calatorie,aventuri,pericole la tot pasul.

Impreuna cu Alexos,noul Arhon,si cu insotitorii acestuia,Mirany pleaca in pelerinaj la Fantana Cantecelor.Se spune ca acolo se afla comori nepretuite si ca Arhonul doreste impacarea cu Regina Ploii.Dar desertul pe care ei il traverseaza este plin de primejdii stranii.Mai mult decat atat,generalul Argelin,care-si doreste putere si bogatii,este el insusi o amenintare pentru Arhon.Singura,Mirany trebuie sa infrunte nenumarate si terifiante pericole.

Se va sfarsi cu bine calatoria Arhonului la Fantana Cantecelor?


Se pare ca de astazi, pe langa precomanda de la ultimul volum din Cercul Secret avem si precomanda pentru continuarea seriei Profetiile Oracolului de Catherine Fisher. Si ce coperta are...! Corint Junior s-a intrecut pe sine de data asta! Si sincer nu cred ca va suparati, cum nici eu nu o fac.

Precomandati de aici

Immortal Beloved by Cate Tiernan

Nastasya si-a petrecut ultimul secol ca o rasfatata fata drogata iubitoare de petreceri. Ea simte nimic si nu ii pasa de ceilalti. Dar cand ea descopera pe prietenul ei cel mai bun, un Dark Immortal, torturand un om, realizeaza ca ceva se va schimba. Ea cauta refugiu la o clinica de dezintoxicare pentru nemuritoari capriciosi, unde il intalneste pe superbul, incontestabil de sexy, Reyn care pare inexplicabil, legat de trecutul ei.
Nastasya incepe in sfarsit sa trateze cu viata, si chiar se simte in siguranta-pana in noaptea in care invata ca cineva ii vrea moartea.
Cate Tiernan, autorul popularei serii Sweep, se intoarce cu o poveste captivanta a unei lupti nesfarsite si o poveste de dragoste inexplicabila, prima carte intr-o fantastica trilogie uluitoare.

Suna interesant, nu? Cel putin pe mine una m-a captivat dupa cateva randuri. Sper ca si cartea sa fie cel putin la fel de buna ca descrierea ei. Daca nu, ar fi mare pacat.
Sper ca stiti ca nu am prezentat aceasta carte din intamplare, nu? Ei bine, daca nu stiti asta e... Atunci nu o sa
fiu eu persoana care va va spune ca Leda va aduce cartea si la noi. (*confetii, aplauze, daca vreti aduceti si tobe si trompete*)
Si uitati aici si coperta in varianta paperback:

Precomanda Puterea (Cercul secret 3) de L.J.Smith


Cassie isi descopera puterea si trebuie sa-si dovedeasca loialitatea

Dupa intamplarile captivante prin care trece in primele doua carti, Cassie ajunge sa fie membra deplina a celui mai interesant club posibil. Ea intelege ca puterea are un pret-si este unul mai mare decat si-ar fi imaginat.
Aflata la mijloc, intre dorintele diferite ale celor doua conducatoare ale Cercului Secret, Cassie trebuie sa-si continue lupta. De asemenea, ea are de ales intre a-si folosi puterile supranaturale ca sa le salveze viata celor din jurul ei si a-si concentra energia ca sa-l pastreze pentru ea pe Adam, lucru care ar duce la dezmembrarea Cercului Secret.
Va fi suficient de curajoasa ca sa abata pericolele ce planeaza asupra sabatului? Sau va cadea si ea prada intunericului?

Urmareste ultimelel aventuri ale lui Cassie in New Salem si afla care este deznodamantul intamplarilor palpitante prin care trec membrii Cercului Secret.

Se pare ca ne putem bucura si de ultimul volum al seriei Cercul secret si inca destul de repede. Cel mai mult imi place coperta :x. In opinia mea, cea mai frumoasa de pana acum.
Nu ezitati sa precomandati cartea de aici
luni, 4 iulie 2011 | By: ioana97

Casa Noptii 1-5

In primul si in primul rand vreau sa imi cer scuze ca nu am mai postat nimic in ultima perioada, dar am avut niste probleme cu un ochi si doctoru' mi-a INTERZIS sa stau la calculator si sa citesc(inteleg calculator, dar si citit...). Acu' se pare ca am reusit sa scap de gardianu' care ma pazea(a se citi mama) si am pus mana e laptop. Si mi-am adus aminte ca mai trebuie sa si scriu ceva. So..here I am. Vreau sa va spun parerea mea despre primele cinci volume din Casa Noptii.
Nu stiu daca mi-am mai spus pe undeva parerea despre aceasta serie, dar inainte trebuie sa spun ca nu e una dintre preferatele mele. Bineinteles ca nu a fost asa de la inceput, dar ce sa fac eu...
Primul volum chiar mi-a placut si a fost interesant, chiar fascinant. O fata care devine vampir s ajunge la o scoala de vampiri. O lume in care vampiri sunt cunoscuti si traiesc in vazul tuturor, ca sa zic asa.
Al doilea volum a devenit si mai fascinant, chiar incepuse sa ma atraga seria. Asta cel putin pana pe la jumatate. Inainte sa se termine pe mine una volumul aproape m-a dezamagit. Am inteles, nu toate cartile dintr-o serie sunt la fel de bune. Si am continuat sa citesc. Volumul trei si patru au o sumedenie de momete trase de par. Mai intai Stevie Rae moare, apoi nu e moarta, apoi se transforma dupa ce se sacrifica Afrodita. Ca sa nu spunem de toate puterile super speciale ale lui Zoe. E personajul principal, am inteles ca trebuie sa fie talentata, puternica s.a.m.d., dar sa fim seriosi, ea e mai mult decat plina de daruri de la zeita. Cred ca acum este momentul in care trebuie sa spun ca Zoe are si o problema cu baietii. Incepe simplu: iubitul uman, Heath, continuam cu impregnarea si apoi cu Erik, dar bineinteles ca un triunghi(care aduce mai degraba a patrat pe aici daca o socotim si pe Afrodita) amoros nu e destul. Si apare Loren(profesorul). Si in momentul acesta, dragilor, avem o forma geometrica cu multe unghiuri amoroasa. Sper ca ati inteles. Si eu sunt destul de....:-? Sa o luam logic: Heat care e indragostit de Zoe(si viceversa cred), dar care iese cu cea mai buna prietena umana a lui Zoe, apoi Erik care e foarte dorit de Afrodita, apoi Loren care are si el o iubita secreta(nu va pun si cine...e secret...desi nu e foarte greu de ghicit). Deci in total avem 7 persoane...sa zicem atunci ca e un...heptagon amoros. Stiti totusi ca nu s-a terminat aici, nu? Aici e momentul in care intra in scena Stark(prin volumul patru, dar dispare rapid din scena, nu va faceti griji). Si pentru ca nu puteau sa spuna ca au un octogon amoros(nu suna prea bine, nu?) dispare Loren...si ramanem asadar cu un hexagon. Bineinteles ca toti(la baieti ma refer) sunt super indragostiti de Zoe si ii cad la picioare. Problema e ca unii mai mor, altii mai invie...stiti voi, chestii obisnuite. Nimic anormal.
Exceptam aceste forme geometrice cu multe laturi amoroase care devin penibile la un moment dat(volumul 5) ma mai deranjeaza un lucru si anume: limbajul. Dupa ce am terminat de citit cartea m-am gandit ca trebuie sa imi revizuiesc vocabularul de adolescent. Nu stiu pe nimeni REAL(e destul de important sa existe) care sa vorbeasca ca Zoe si amicii ei. Se vede ca limbajul ei e putin tras de par. Putin, adica putin mai mult.
Si acum, parerea mea finala...dupa sfarsitul volumul 5(cand Kalona...-am uitat de Kalona de care Zoey se simte atrasa, scuzati-ma...revenim asadar la octogon amoros...intelegeti voi de ce daca ati citit/cititi/veti citi cartea e cam trimis la plimbare) ma intreb ce mai poate sa scrie... Din punctul meu de vedere povestea are happy ending(exceptand ca Zoey nu si-a ales un iubit, dar nu e chiar asa mare tragedie asta). Deci ce mai poate scrie...? Din ce am citit pe spatele cartilor si am auzit devine un fel de spirit...(grozav!-o Zoey fantoma).
Sau poate continua seria ca sa se ajunga la hecatommyriagon amoros(1.000.000 laturi- am gasit pe wiki).
Probabil ca voi citit si continuarea, dar ma indoi sincer ca ma va face sa imi schimb parerea despre serie. Totusi, daca nu aveti nimic mai bun de citit si chiar vreti, o puteti incerca. Desi nu garantez ca va va placea.

Nota: 2.5/5 (doar pentru ca primele doua volume au fost faine)