duminică, 18 noiembrie 2012 | By: ioana97

Recenzie: Privilegiul de Zoey Dean

CE SPUN EI:

Ce şanse ai să te descurci în lumea celor bogaţi şi privilegiaţi?
Megan Smith a absolvit Universitatea Yale şi are planuri mari – dar datorii şi mai mari! Când e concediată de la tabloidul la care lucra, i se oferă un plan B: să fie profesoara Fabuloaselor Gemene Baker, cunoscute mai mult pentru uriaşa avere pe care o vor moşteni şi pentru petrecerile scandaloase decât pentru rezultatele la învăţătură.
O slujbă imposibilă? Poate, dar, dacă va reuşi, răsplata va fi pe măsură.
Însă gemenele n-au de gând să lase distracţia deoparte pentru o lecţie de algebră. Şi nici să-şi piardă vremea cu Megan cea ştearsă. Megan descoperă repede că, dacă va reuşi să joace rolul unei adevărate fete bogate, poate le va învăţa ceva. Dar nu şi-ar fi imaginat niciodată ce-ar putea gemenele s-o înveţe pe ea

CE SPUN EU:
S-ar putea(de fapt, aroape sigur) ca aceasta recenzie sa nu fie foarte precisa. De ce? Nu am mai citit nimic care sa nu fie legat de scoala(Spuneti-mi va rog ca nu vom mai studia vreodata Mara) de atat de mult timp pana la acest volum incat l-am devorat pur si simplu. Si desi unele momente mi s-au parut vag destul de ciudate, le-am adorat si pe alea, doar pentru ca nu seamana cu Amintirile  sau cu...orice care intra in Bibliografie. (Nu spun ca toata bibliografia ar fi atat de dispretuibila, ci doar ca ceea ce am citit pana acum m-a intristat teribil-si m-a facut si sa adorm, dar asta e alta poveste...).
Povestea e draguta si e tocmai buna de citit intre 2 teze/teste(asta daca nu sunteti super stresati de note)...Are acel ceva care te va face sa te relaxezi, sa mai uitit putin de scoala(sau, cel putin, asa s-a intamplat in cazul meu). Nu e o poveste extraordinara, de Nobel sau mai stiu eu ce, dar e foarte buna. Chiar nu ma asteptam sa fie asa de buna. Desi trebuie sa recunosc ca finalul m-a dezamagit putin. Vreau sa zic, era evident ca o sa se termine cu happy ending, dar la final, (dupa ce o sa cititi cartea o sa intelegeti) se da acel motiv pentru care Megan e trimisa la gemenele Baker, motiv care mi se pare prea tras de par. 
In rest...eh, au mai fost niste replici de dialog care erau cam...nerealiste, dar pe care le poti terce cu vederea daca iei totul ca un intreg si nu ca niste bucatele disipate. 
Ceea ce m-a incantat total sunt modelele acelea de pregatire pentru SAT de la inceputul fiecarui capitol. Genial. Si comportamentul gemenelor a fost surprinzator, poate nelegat de realitate(sau poate prea ancorat in ea), dar a adaugat volumul exact ceea ce ii mai trebuia. 
Asadar, ca sa nu ma lungesc prea mult(se presupune ca am de invatat pentru o teza) va las doar cu o mica speranta, aceea de a va fi determinat sa va ganditit macar sa cititi volumul, pentru ca merita. Nu o sa va ajute la fel de mult ca Dostoievki sau Salinger(replica preluata din repertoriul profului de romana), dar macar o sa va faca sa zambiti.

NOTA: 4/5 
vineri, 16 noiembrie 2012 | By: ioana97

La jumatatea drumului spre mormant de Jeaniene Frost


LA JUMĂTATEA DRUMULUI SPRE MORMÂNT, volumul 1 din seria VÂNĂTOARE NOCTURNĂde Jeaniene Frost
Bestseller New York Times şi USA Today
AVERTISMENT: 18 +
La jumătatea drumului spre mormânt este primul volum din seria „Vânătoare nocturnă” de Jeaniene Frost –  şi este incredibil!
O fantezie urbană spectaculoasă, care preia tema vânătorii de vampiri abordată dintr-un unghi  inedit, cu propria ei mitologie vampirică  şi mult suspans.
Este povestea lui Cat –  dură şi violentă, şi totuşi vulnerabilă, iar uneori mai încăpăţânată decât ar trebui  –  şi a lui Bones –  vampirul blond cu accent britanic, irascibil şi sarcastic.
Cat este unul dintre cele mai interesante personaje din genul „vampir”, o combinaţie între Sookie Stackhouse şi Buffy. Pe jumătate vampir, născută dintr-o femeie umană violată de un vampir, ea îi vânează pe morţii vii încă de când a împlinit 16 ani şi mama ei i-a spus toată povestea sa, încurajând-o să-şi folosească abilităţile speciale pentru a-i distruge. Cat şi-a intrat în mână şi deja are la activ un număr frumuşel de vampiri omorâţi, când îl cunoaşte pe Bones, care, deşi el însuşi vampir, îi vânează pe cei asemenea lui. Până la Bones, lumea vampirilor are pentru Cat o singură culoare: neagră. Dar acum Bones îi dă peste cap tot universul.
După ce Cat încearcă să îl omoare, dar eşuează lamentabil, Bones face o înţelegere cu ea, şi o învaţă cum să lupte mai eficient şi să devină o momeală perfectă pentru a-şi atrage victimele. Dar pe parcursul lecţiilor, între cei doi se naşte o legătură mult mai profundă decât se aşteptaseră ei… (Rămâne să descopere cititorii toate întâmplările uluitoare ─ şi momentele fierbinţi ─ prin care trec cei doi!)
E o poveste care te captivează, cu personaje minunate şi bine conturate. Bones este pur şi simplu delicios, iar atracţia dintre cei doi –  de-a dreptul magnetică.
Clipe tensionate, pline de acţiune, care se întrepătrund cu momente romantice şi cu mult umor: dragoste, aventură şi dramă ─ iată o combinaţie captivantă şi total irezistibilă.
 „Jeaniene Frost e DINAMITĂ! La jumătatea drumului spre mormânt e întunecată, sexy şi supranaturală, o combinaţie stropită din plin cu umor. Îndrăzniţi să mă contraziceţi… şi Cat o să vă străpungă într-o clipă!” –  Cheyenne McCray
 „Combină o femeie pe jumătate om şi pe jumătate vampir, furioasă şi cu probleme de familie, cu un vampir străvechi şi sexy care are propria lui agendă de lucru, şi vei avea premisele unei serii incendiare.” – Romantic Times.
„Un thriller sexy, în ritm alert.” – Kathryn Smith
Pentru mai multe informaţii despre autoare şi cărţile ei, accesaţi:http://jeanienefrost.com/
Cartea are 480 de pagini, formatul 10,5×17,5 cm, coperta broşată, iar preţul de listă este 39,90 lei. La precomandă veţi beneficia de 25% reducere şi transport gratuit.
marți, 13 noiembrie 2012 | By: ioana97

Maximum Ride#2 de James Patterson


ŞCOALA S-A TERMINAT… PE VECI!, volumul 2 din seria MAXIMUM RIDE de James Patterson
O continuare – captivantă, plină de acţiune, mister, umor… şi tot ce-ţi mai poţi dori – a aventurilor trăite de copiii cu aripi.
Iată cum stă treaba pentru oricine-i nou-venit în această aventură.
Suntem şase: Angel, care are şase ani; Gasman, opt ani; Iggy, paisprezece ani, şi orb; Nudge, unsprezece ani; Fang şi cu mine (Max), care avem paisprezece ani. Am evadat din laboratorul unde am fost crescuţi, ni s-au dat aripi şi alte diverse puteri. Ne vor înapoi, foarte mult. Însă noi n-avem de gând să ne întoarcem. Niciodată.
Chiar dacă cei şase copii-pasăre trec uneori prin momente tragice, sunt urmăriţi şi atacaţi, nimic nu-i poate opri din drum. Visul lor de a-şi găsi părinţii se spulberă însă după ce unul dintre ei reuşeşte să-i cunoască pe cei care i-au dat viaţă. Dezamăgirea este atât de profundă şi de dureroasă, încât preferă să se întoarcă la prietenii înaripaţi lângă care se simte ca într-o familie adevărată.
Destinul pare să le surâdă la un moment dat, când agentul FBI Anne Walker îi ia în grijă şi le asigură tot ce-şi poate dori orice copil – o viaţă normală, un cămin adevărat, mers la şcoală, prieteni etc., etc.
Dar visul frumos nu durează, fiindcă Eliminatorii şi „halatele albe” sunt pe urmele lor, mai hotărâţi ca niciodată să-i captureze…
Şi în tot acest amalgam de aventură, mister, curaj şi luptă pentru supravieţuire, Max nu trebuie să uite că – atunci când va veni momentul apocaliptic al omenirii –, ea va trebui să fie salvatoarea vieţii pe Pământ.
„În acest follow-up la Experimentul Angel, Patterson, un povestitor desăvârşit, îşi demonstrează încă o dată abilitatea de a compune scene de extremă acţiune, pline de suspans, cu momente de umor absolut surprinzătoare…” – Booklist
„Răsturnări de situaţii, conspiraţii, întâmplări dramatice… dar şi prezenţa unui câine vorbitor care aduce o notă amuzantă irezistibilă.” – School Library Journal
„Cărţile din această serie se citesc repede şi se încheie în suspans, făcându-te curios să afli ce se întâmplă în volumul următor.” – Erin Collazo Miller, About.com
MAXIMUM RIDE
Serie vândută în peste 16 milioane de exemplare • Tradusă în peste 12 ţări • New York Times Bestseller (29 de săptămâni consecutiv pe locul întâi) • Publishers Weekly Bestseller • ALA Quick Pick pentru Tineri • Selectată în ALA/VOYA „Teens’ Top Ten” • Selectată de New York Public Library la categoria „Books for the Teen Age” • Recomandare Book Sense Pick • Recomandată de editorii de la KLIATT • Premiul Autorul Anului acordat de Children’s Choice • În 2013, un film realizat de Seaside Entertainment şi Universal Pictures
Cartea are 448 de pagini, formatul 13 x 20 cm., este cartonată cu supracopertă şi are preţul de listă 44,90 lei. La precomandă veţi beneficia de 25% reducere şi veţi avea transportul gratuit.

Divergent de Veronica Roth


INSURGENT, mult aşteptata continuare a bestsellurului internaţional DIVERGENT, în curând în librării!
INSURGENT, volumul 2 din seria Divergent de Veronica Roth
Bestseller New York Times
O ALEGERE
DEVINE UN SACRIFICIU
UN SACRIFICIU
DEVINE O PIERDERE
O PIERDERE
DEVINE O POVARĂ
O POVARĂ
DEVINE O BĂTĂLIE
O SINGURĂ ALEGERE
TE POATE DISTRUGE
O tulburătoare poveste de iubire, plină de răsturnări de situaţie, cu decizii sfâşietoare şi dezvăluiri emoţionante ale naturii umane…
Într-un Chicago distopic, unde tinerii care au împlinit vârsta de şaisprezece ani sunt obligaţi să aleagă una dintre cele cinci facţiuni, căreia ar trebui să-i fie devotaţi pentru tot restul vieţii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeşte — şi pe ea însăşi —, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâşietoare despre durere şi iertare, identitate şi loialitate, politică şi iubire.
Pentru Tris, ziua iniţierii ar fi trebuit să reprezinte o victorie şi să fie sărbătorită alături de cei din facţiunea aleasă; în schimb, ziua se sfârşeşte cu orori de nedescris. Războiul bate la uşă, în timp ce conflictele dintre facţiuni şi ideologii se extind cu repeziciune. Şi în vremuri de război, se formează tabere, se dezvăluie secrete, iar alegerile devin irevocabile şi dure. Transformată de propriile sale decizii, dar şi de durerea sufletească şi de sentimentul de vinovăţie, Tris trebuie să-şi accepte Divergenţa, chiar dacă nu ştie ce îi rezervă viitorul.

Supranatural de Kiersten White


SUPRANATURAL, volumul 2 al seriei PARANORMAL de Kiersten WhiteBestseller New York Times 
În curând în colecţia CORINTEENS a Editurii CORINT JUNIOR!
VAMPIRI
Am crezut că ştiu cum să te protejez.
VÂRCOLACI
Am crezut că ştiu cărui loc aparţin.
SILFI
Dar lumea se transformă, iar lucrurile se schimbă.
METAMORFI
Iar adevărul este că, de fapt, n-am ştiut nimic.
O LUME DE PARANORMALI
Evie ajunge să trăiască viaţa normală pe care şi-a dorit-o, dar descoperă uluită că este oarecum… plictisitoare. Tocmai când începe să ducă dorul zilelor petrecute la Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali, i se oferă şansa să lucreze din nou pentru aceasta şi acceptă. Însă misiunile dezastruoase se ţin lanţ, aşa că Evie se întreabă dacă a ales corect. Când fostul ei iubit silf, Reth, îi face dezvăluiri devastatoare privind trecutul ei, ea îşi dă seama că cele două Curţi ale silfilor pregătesc o luptă care ar provoca haos în lumea paranormală.
Miza? Însăşi Evie!
S-a zis cu normalitatea…
„Un deliciu pentru cei cărora le plac poveştile de dragoste combinate cu aventurile supranaturale.” – Kirkus Reviews
„Romanul este plin de răsturnări de situaţie palpitante, iar cititorii vor fi captivaţi de fiecare dezvăluire uluitoare.” – School Library Journal
KIERSTEN WHITE este autoarea romanului Paranormal, bestseller New York Times. Locuieşte în San Diego, aproape de ocean, împreună cu soţul ei şi cei doi copii, având o viaţă cât se poate de normală. Tocmai normalitatea copleşitoare i-a trezit pasiunea pentru lumea paranormală cu silfi, vampiri şi alte asemenea creaturi, precum şi fascinaţia pentru cultura pop.
Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.kierstenwhite.com
Puteţi vizualiza aici trailerul cărţii:

Nopti de patima de J.R.Ward


ATENŢIONARE: 18 +
NOPŢI DE PATIMĂ, primul roman din seria FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU de J.R. Ward
Bestseller New York Times
Un vampir sexy şi tulburător întâlneşte o femeie curajoasă şi pasională. Suflete-pereche?
La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri, ameninţată de atacurile asasinilor fără inimă, este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru.
Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampir pursânge de pe Pământ.
Atunci când unul dintre cei mai redutabili luptători este ucis, lui Wrath îi revine sarcina de a o iniţia pe fiica acestuia, jumătate vampir, jumătate om, în lumea tainică şi înfiorătoare a morţilor vii. Beth Randall se trezeşte astfel fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar, curând, tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea senzaţii care întrec orice închipuire, dar şi o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…
„Un roman uluitor, care creează dependenţă din prima clipă. Această carte este un vârtej nebun de personaje captivante, dar şi o seducătoare poveste erotică. Am fost pe de-a-ntregul cucerită de Frăţia Pumnalului Negru. Dragi iubitori de romanedark fantasy, este tot ce aţi visat!” – Lynn Viehl, autoarea romanului If Angels Burn
„J.R.Ward a creat două personaje absolut minunate, un vampir sexy şi tulburător, chinuit de dureri sufleteşti, şi o femeie curajoasă, pasională, care se dovedeşte a fi sufletul lui pereche. Un adevărat regal pentru fanii poveştilor de dragoste! ” – Nicole Jordan, autoarea romanului Wicked Fantasy, bestseller New York Times
J.R. WARD, bine-cunoscută scriitoare americană de romance paranormal, este autoarea care conduce detaşat în clasamentul celor mai bine vândute cărţi de vampiri din lume, seria Frăţia Pumnalului Negru devenind în scurt timp de la apariţie bestseller New York Times. Este de asemenea câştigătoarea celebrului premiu RITA, acordat de Romance Writers of America. A absolvit Colegiul Smith, având o dublă specializare în istorie şi istoria artei medievale, precum şi Facultatea de Drept din Albany. Îşi aminteşte cu drag de perioada studiilor, mai ales de zilele petrecute în sălile întunecate ale bibliotecii, privind diapozitive cu tablouri vechi sau relicvarii. Înainte de a se dedica complet scrisului, a lucrat în domeniul medical în Boston, ocupând ani la rând un post de conducere în cadrul unuia dintre cele mai renumite centre medicale universitare din Statele Unite. Este atât de pasionată de scris, încât fericirea pentru ea înseamnă să stea toată ziua în faţa calculatorului şi să lucreze, în compania câinelui şi a războinicilor Frăţiei, bineînţeles.
Cartea are 512 de pagini, formatul 10,5 x 17,5 cm., coperta broşată şi are preţul de listă 39,90 lei. La precomandă veţi beneficia de 25% reducere şi veţi avea transportul gratuit.
Pentru mai multe informaţii despre autoare şi despre Frăţia Pumnalului Negru, accesaţiwww.jrward.com