miercuri, 24 aprilie 2013 | By: ioana97

In curand la Leda


Când există CHIMIE PERFECTĂ, 
se declanşează atracţia.
Iar LEGILE ATRACŢIEI nu pot duce decât la…
o REACŢIE ÎN LANŢ!
REACŢIE ÎN LANŢ, vol. 3 din seria CHIMIE PERFECTĂ de Simone Elkeles
Premiul pentru CEL MAI BUN ROMAN DE DRAGOSTE PENTRU TINERI,
acordat de Asociaţia Scriitorilor de Romane de Dragoste din America
BESTSELLER NEW YORK TIMES
BESTSELLER USA TODAY
BESTSELLER PUBLISHERS WEEKLY
Când Luis mi-a zâmbit şi am simţit fiorul atracţiei, am intrat în panică. Nu-mi permit să las garda jos, iar un tip ca Luis e la fel de periculos ca Marco. Îmi dau seama de asta după felul cum surâde. Arată destul de inocent, dar nu mă păcăleşte el pe mine. Poate pe alte fete, dar nu pe mine…
Teoretic, Nikki are dreptate. Dar practic…
În viaţă, ea încearcă să se conducă după trei reguli: băieţii mint ca să-şi atingă scopurile, să nu te încrezi într-un băiat care îţi spune „te iubesc” şi să nu ieşi niciodată cu un tip din cartierul de sud al orăşelului Fairfield. Chiar dacă părinţii ei s-au născut în Mexic, Nikki, în calitate de fiică de doctor, are mai multe în comun cu vecinii săi din nordul oraşului decât cu colegii de şcoală din banda Latino Blood. Dar când îl cunoaşte pe Luis, este tentată să-şi încalce toate principiile.
Sunt conştient că am în mine o anumită doză de nebunie – plăcerea de a înfrunta pericolele… simt adrenalina curgându-mi prin vene – recunoaşte Luis. Pentru el, cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată este cum să o convingă pe Nikki să-i dea o şansă unui intrus din cartierul de sud, asta până să devină, la rândul său, ţinta noului lider al bandei Latino Blood.
Vor fi oare sentimentele sale pentru Nikki suficient de puternice pentru a-l opri să intre într-o lume întunecată şi brutală şi a trăi periculos tot restul vieţii?
Acest ultim volum al seriei Chimie perfectă vă dezvăluie răspunsul la întrebare!
Cartea are 384 pagini, formatul 13 x 20 cm, ediţia este cartonată, fără supracopertă şi preţul de listă 39,90 RON. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit.
marți, 23 aprilie 2013 | By: ioana97

In curand la Leda


CÂND EŞTI VRĂJITOARE…, de Carolyn MacCullough
Emoţionantă şi fermecătoare de la prima până la ultima pagină! 
Atât de fascinantă, încât îţi vei dori să continue într-un al doilea volum – pentru că atunci…
CÂND EŞTI VRĂJITOARE… 
…RĂMÂI VEŞNIC VRĂJITOARE!
*
Fiica ta va fi una dintre cele mai puternice vrăjitoare pe care le-am avut vreodată în familia noastră. Va fi ca un far călăuzitor pentru noi toţi.
TAMSIN GREENE face parte dintr-o familie de vrăjitoare cu lungă tradiţie. În ziua în care s-a născut, bunica ei a prezis că va fi cea mai Talentată dintre ele. Dar Talentul lui Tamsin nu s-a confirmat.
Acum, când are şaptesprezece ani, îşi petrece cea mai mare parte din timp la şcoala cu internat din Manhattan, unde măcar poate pretinde că este normală. Însă, în timpul vacanţelor de vară, este obligată să revină acasă şi să lucreze la librăria magică a familiei sale.
Într-o seară, un tânăr foarte atrăgător, profesor la Universitatea New York, intră în librărie şi o confundă pe Tamsin cu sora ei mai mare, extrem de Talentata Rowena. Pentru prima dată în viaţa ei, Tamsin se simte privită cu respect şi admiraţie, şi, înainte de a apuca să se gândească mai bine, acceptă să caute pentru acesta un obiect valoros şi vechi pe care familia lui l-a pierdut cu mai bine de un secol în urmă. Dar căutarea se dovedeşte a fi mult mai ciudată decât părea la prima vedere.
„Cu acest roman al său, Carolyn MacCullough aruncă o vrajă uluitoare. Secrete de familie şi rivalităţi între surori, călătorii în timp şi Talente magice – toate urzite laolaltă pentru a crea o poveste supranaturală, captivantă pentru cititorii tineri. La toate acestea se mai adaugă  lupta dintre bine şi rău, precum şi momentul încântător al primului sărut, astfel încât ajungem să ne dorim ca acest roman fermecător să aibă o continuare.” - Megan McCafferty
“Cu un ritm rapid, plin de suspans, cu un punct culminant bine pregătit, acest roman va fi pe gustul adolescenţilor, pasionaţi de poveşti dramatice şi de aventuri magice.” -The Bulletin
“Un roman urban fantasy elegant, pasionant.” - Publishers Weekly
Cartea are 320 pagini, formatul 13×20 cm, ediţia este broşată şi preţul de listă 29,90 RON. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit.  
Carolyn MacCullough s-a născut şi a crescut într-un orăşel liniştit din Connecticut, dar a visat dintotdeauna să călătorească în locuri exotice. În cele din urmă, dorinţa i s-a împlinit – a vizitat Scoţia, Sicilia şi Islanda, înainte de a se stabili la New York.
Dacă ar fi să-şi aleagă un Talent, aşa cum şi personajele sale din Când eşti vrăjitoare…  au câte unul, atunci probabil că şi-ar alege Talentul de a zbura. Sau poate Talentul de a citi ce e în minţile oamenilor. Ori poate Talentul de a face ca în copaci să crească bani. Sau cel de a face ca toate legumele să aibă gust de ciocolată cu lapte. Oh, aţi înţeles voi care e ideea!
S-a îndrăgostit de cărţi de la o vârstă fragedă şi şi-a dorit dintotdeauna să devină scriitoare.
Totuşi, au existat perioade în care şi-a dorit să se facă: a) doctor veterinar; b) balerină; c) pilot; d) prinţesă într-un turn. Cu timpul însă, a descoperit că: a) nu-i prea plac orele de zoologie; b) este cam neîndemânatică; c) are o relaţie de dragoste/ură cu altitudinea (în principal, o suportă doar teoretic, când se află cu picioarele pe pământ); d) nu se prea mai caută prinţesele din turnuri.
Între timp, a scris: ode închinate copacului aflat în curtea din faţa casei sale, poeme despre surorile ei, poveşti cu balauri şi, da, cu prinţese închise în turnuri.
Publicarea primului său roman, Falling Through Darkness, în anul 2002, i-a transformat viaţa
într-o poveste magică, după cum mărturiseşte însăşi autoarea. A mai publicat Stealing Henry şiDrawing the Ocean, precum şi seria formată din romanele Once A Witch şi Always A Witch(titlurile celor două volume completându-se unul pe celălalt: Când eşti vrăjitoare… Rămâi veşnic vrăjitoare)..În prezent, scriitoarea locuieşte la New York, unde scrie şi ţine cursuri de scriere creativă.
Pentru teste, informaţii amuzante despre vrăjitoare şi detalii despre autoare, vizitaţiwww.onceawitch.com

Ziua mondiala a cartii pe Lipscani

Buna:)

Da, stiu ca nu ne-am mai auzit de foarte mult timp, dar mai nou mi se apre imposibil sa scriu aici. Pe langa faptul ca am oraru' super aiurea la scoala(dupa-masa), mai am si jumatate din timpu liber ocupat cu teme si drum si ....eh, intelegeti voi, sper. Ideea a ceea ce vreau sa spun e ca imi mai ramane foarte putin timp de citit si mi-ar parea asa de rau sa il impart, chiar daca e pentru blog. Prefer oricand sa citesc, dar am nevoie de timp, timp pe care, din nefericire, nu-l prea am in ultima perioada. Stiu ca am zis ca o sa postez mai mult in vacanta, dar am citit si am citit si am tot citit, pe langa temele pe care le-am avut(oh, Doamne, da, teme pe vacanta!), asa ca timpul meu pentru blog a fost redus la foarte putin si acel putin s-a transformat in nimic!
Oricum, despre ceea ce vreau sa vorbesc acum este evenimentul care s-a tinut asta-seara pe Lipscani cu ocazia Zilei Mondiale a Cartii, eveniment organizat de Litera si ziarul Ring (?). Probabil ca ati auzit de el pentru ca a fost destul de mediatizat, mai ales pe Internet. Ma rog, daca am auzit eu, e aproape imposibil sa nu fi auzit voi.
Initial am fost super entuziasmata si tot despre el. Mi s-a parut foarte interesant, bun, de admirat, chiar!
Evenimentul in sine, in schimb, mi s-a parut un dezastru. Nu datorita organizatorilor, departe de mine gandul (din punctul meu, nota 11 pentru initiativa si pentru modul in care s-au gandit sa organizeze, tot!), dar gradul de cultura al poprului a spus tot! Nu vreau sa par extremista sau oricum, dar mi s-a parut josnic felul in care s-au comportat unii. In primul rand, am plecat fara nici o carte(poate asta e motivul pentru care sunt cu capsa pusa, desi nu as baga mana in foc...), dar au fost oameni care au plecat cu 7-8 carti. Inghesuiala, imbulzeala, oameni care s-au impins ca sa puna mana pe o carte. Mi s-a parut sub orice critica! Poate asa era in coltul in care am stat eu, dar... acesta e un mod de a te comporta?
In loc sa apreciezi efortul pe care l-au depus organizatorii, initiativa, tu vi sa te ingramadesti. Din punctul meu de vedere, au fost suficiente carti pentru toata lumea, daca fiecare ar fi luat o carte, poate 2, atunci pentru ce...asa ceva ?

Alte experiente? Sunt curioasa sa vad cum au vazut altii evenimentul si cu cate carti au plecat.
luni, 8 aprilie 2013 | By: ioana97

Recenzie: Georgina Kincaid

Sa sarim peste toate formalitatile: ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?
.
.
.
.
* later*
.
.
.
.
*much later*
.
.
.
Seria asta minunata, extraordinara mai are doar un volum? 
*nuuuuuuuu!!!*
.
.
.
.
*later*
.
.
.
Ce ati inteles pana acum? 
Sa va lamuresc: timp de 3 zile am trait in lumea Georginei, alaturi de ea, indragostindu-ma si urand barbati, demoni, ingeri, tot felul de alte creaturi... 
Si *moment dramatic* cand am ajuns la ultima pagina a volumului 5 mi-am dat seama ca nu am inca volumul 6 ca sa mai traiesc cateva ore cu Georgina si ca, oricum, dupa volumul 6 nu mai e...nimic. Georgina va fi pierduta pentru totdeauna.
O urasc pe Richelle Mead pentru ca face asa ceva. De ce scri carti asa de bune? Mi-ar fi mai simplu cu alea care nu trec de 4 stelute. 
Dar, sa scriem o recenzie adevarata(sau macar sa incercam asa ceva...din moment ce sentimentele mele sunt prea distruse). *remarcati cat dramatism intr-o singura propozitie*
Am citit primul volum acum muuuult timp. Cand a aparut. +/- cateva zile pana a ajuns cartea la mine, de fapt, dar... Si dupa, nu stiu, nu am mai luat seria. Erau alte serii, alte carti, alte lucruri de facut... Si acum mi-am luat tot ce a aparut si...am devorat, la propriu, toate cartile
Primul volum ar avea, din partea mea, cam...3-4 stelute, pe acolo. Volumul II nu e foarte departe, deasemenea. De fapt, nu cred ca un volum ar depasi 4 stelute, dar...seria aduna usor 5 stelute.
Cum? Nu stiu. Pur si simplu.
V-o recomand cu draga inima, fiecare carte in parte, dar in mod special toate volumele. Pur si simplu nu am cuvinte care sa descrie sentimentele mele fata de serie.
Asta fara sa va enumar toate momentele care m-au facut sa ma indragostesc. Cand Georgina isi dezvaluie partea umana. Carter. Jocul pe care il joaca Jerome de fapt. Carter. Jocul pe care il joaca Carter. Moartea stim-noi-cui de la finalul volumului 5. Oneironii. Carter. Oh, Doamne, am spus Carter? Pur si simplu m-am indragostit de Carter. Nu zic, imi place si Seth, si Roman, chiar si Cody si Jerome, dar Carter e divin(scuzati jocu' de cuvinte). 
Well, cred ca aceasta e cea mai proasta recenzie pe care am scris-o de mult timp, dar momentan sunt pur si simplu prea socata. Viata mea s-a terminat. Ce sa citesc acum? Nu mai exista Georgina T-T. Poate/probabil ca voi reveni cu o recenzie mai buna dupa ce imi voi reveni(adica dupa ce voi pune mana si pe ultimul volum si il voi devora)

Si stau pur si simplu aici intrebandu-ma ce se va mai intampla. Georgina devine om? Sufletelul ei ce mai face? Care e toata chichita in jurul careia se invarte povestea? Mai e doar un volum? e cumva o gluma? 

Nota: 5*/5

vineri, 5 aprilie 2013 | By: ioana97

Castigatori concurs

Intr-un grandios final...













Va rog, nu ma spanzuraaaaati ^^
Acum, ca v-a trecut mania...
1. Stiu ca am zis ca o sa folosesc random.org, dar...pana la urma am recurs la metoda ,,traditionala" (asta pentru ca nu prea stiu cum sa ,,fotografiez'' numarul dat de site si mi se pare ciudat fara...intelegeti voi, sper...)
2. Mi se pare imoral sa trag de 2 ori acelasi nume, deci...supunem la vot :)) : mai dam o carte cuiva?
3. Pozele nu sunt foarte in ordine(nu am prea avut...dispozitia necesara sa le aranjez), dar ideea e aceeasi. Daca nu invat sa folosesc random.org pana la urmatorul concurs, o sa incerc sa filmez.

joi, 4 aprilie 2013 | By: ioana97

In my mailbox

Ei bine, voiam sa va arat cartile de care am mai facut rost in ultima perioada. Probabil ca e singurul In my mailbox inainte de vacanta de vara cand voi face o editie mare, ca aceasta in care sunt cartile pe care le-am primit/cumparat de cand a inceput anul. Asadar, let's do this:))


M-am cadorisit cu primele volume din Georgina(pana acum il aveam doar pe primul) pe care le-am luat la un pret de nimic. :D Deja am dat gata primele 3 volume si ma apuc de final cu al patrulea si sunt din ce in ce mai indragostita de aventurile celui mai simpatic sucub.


Din seria cadourilor primite de ziua mea:
1. Fecioara din piatra de Barry Unsworth
 (jur, n-am mai auzit nimic de aceasta carte pana acum...)
2. Harry Potter si piatra filozofala 
(primita de la prietena care a reusit sa o rataceasca pe prima cand i-am imprumutat-o si care spera sa-si spele pacatele asa)
3. Eragon I si Eragon II 
(doar mooooor de curiozitate sa vad cum sunt aceste carti)
4. Spintecatorul de L.J.Smith 
(sincer, nu-mi aduc aminte de la cine e aceasta carte si nu e semnata, dar multumesc mult, oricum)


Si celelalte carti primite de ziua mea(de data asta de la rude)
1. Exceptionalii de Malcolm Gladwell 
(in ciuda a ceea ce pare, e o carte chiar foarte buna! mie in mod sigur mi-a placut...)
2. Misery de Stephen King
(trebuie sa spun ceva despre asta pe langa: o voooiam de atat de mult timp)
3. Cu ochii mintii de Hakan Nesser
 (da, stiu, nu i-am scris corect numele, dar nu stiu cum sa pun bulinuta deasupra de A O_o . Ma fascineaza Seria Neagra si cineva s-a gandit sa ma ajute ca completez colectia)
4. Deriva continetelor de Russell Banks 
(nu stiu mai nimic despre aceasta carte...astept sa ma uimeaca)


Am profitat si de o oferta de la All (cu nu mai stiu ce ocazie)
1. Insomnia de Charlie Huston
(imi aduce aminte de o alta carte...[ajutati-ma voi, care?] pe care voiam sa o citesc candva)
2. Sanctus Simon Toyne
(e atat de laudata incat nu am putut sa ii rezist si am inteles ca a aarut si urmatorul volum...)
3. Magazinul de sinucideri de Jean Teule
(pe asta am citit-o deja si trebuie sa recunosc ca m-a amuzat teribil)
4. Nono de Renata Carageani
(si pe asta am citit-o dintr-o curiozitate extraordinara si am fost profund impresionata...in sensul pozitiv. E o poveste mult prea trista pentru un ursulet T_T)


1. Frumosii 
(am castigat-o la concursul cu brazii de pe The search for something more acum mult timp)
2. Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere
(do I have to say anything? )


Astea 3 mi le-a luat sora mea de la clubul de lectura de la ea de la scoala. Nu intrebati, n-am nici cea mai vaga idee despre ce e vorba, dar mi s-a parut un gest dragut.
1. Poveste de Craciun 
(si-a gasit momentul potrivit, nu? )
2. Harriet spioneaza de...Louis Fitzhugh
(daca ma lamuriti voi in privinta cartii, ar fi super)
3. Charlie si fabrica de ciocolata
(vrea ca aceasta carte sa fie din ciocolata...)



Luate pentru scoala
1. Ferma animalelor si 1984 de George Orwell
(eh, si pe ele le-am citit cand a trebuit si pot sa spun ca acest om este, eh, ma rog, a fost GENIAL!)


Si acum doza mea de carti englezesti pe care le doooresc si in romana(eh, cam ca toata literatura care n-a fost tradusa inca)
1. Iron King de Julie Kagawa
2. Hourglass de Myra Mcentire
(astea le-am primit cu ajutorul lui Adrian acum mult timp, dar cum nu am mai dat pe acasa de atunci, le-am descoperit acum putin timp)
3. Being human de Patricia Lynn
(well, just a huge thank you, Patricia for this nice book)
4. Star fish by Nicola May
(thank you a lot for the oppotunity to read this, Nicola)

Eh, a facut intamplarea sa primesc si niste SWAG luna aceasta, dar mi s-a descarcat aparatul inainte sa apuc sa fac poze. Ideea ramane aceeasi pentru ca o sa va pregatesc in curand un concurs cu ceea ce am primit. Nu prea stiu ce inseamna in curand, de fapt, dar stiu ca puteti astepta, nu?)

Si niste minunate e-book-uri:







wow, chiar as vrea sa am atatea carti la fiecare 3 luni


UPDATE: am remarcat ca nu s-a postat postul(exprimare de olimpic la romana, nu alta) cu concursul(telefonul meu are cu siguranta o problema de personalitate in momentul de fata), asa ca o sa fac un repost maine dimineata. Da, da, stiu ca v-am tot tinut curiosi si sunt cea mai oribila persoana datorita punctualitatii mele, dar...sper sa ma iertati...^^ (da, asa e, o sa tot profit de bunatatea voastra)