duminică, 24 iulie 2011 | By: ioana97

Jurnalele lui Stefan: Inceputurile de L.J.Smith

Cred ca majoritatea dintre voi si-au luat cartea o data cu revista Bravo sau, daca nu au apucat-o au comandat-o de pe net(eu una am vazut-o si la Diverta saptamana trecuta).

CE SPUN EI:

In timpul Razboiului Civil, intr-un cadru dominat de mari mosii, averi fabuloase si secrete mortale, trei adolescenti din Mystic Falls,Virginia, formeaza un triunghi amoros torid ce va strabate secole. Cei doi frati Stefan si Damon Salvatore sunt de nedespartit pana ce o intalnesc pe Katherine, o tanara uluitoare si misterioasa. Deveniti rivali, ei isi disputa inima lui Katherine doar ca sa descopere ca somptuoasele ei toalete de matase si nestemate sclipitoare ascund un secret cumplit: Katherine este vampir. Si este hotarata sa ii transforme si pe ei tot in vampiri, ca sa poata vietui impreuna pentru totdeauna.

CE SPUN EU:
De fapt nu am foarte multe de spus. Pot sa spun ca nu ma asteptam sa termin de fapt cartea asta(norocul meu ca mi-a zis o prietena ca a citit-o si ca e faina). Dupa cum poate ati observat eu am o problema cu inceputurile(sau nu le inteleg sau ma plictisesc enorm). Din pacate povestea cu ,,inceputul care ma plictiseste'' s-a repetat. Asta pana a aparut Damon in peisaj. (Damon e personajul meu preferat din toata seria.)
Ca si parti care nu mi-au placut se pot pune doar doua lucruri din partea mea...primul, actiunea a fost cam lalaita(singurul termen care imi vine prin minte) si anumite detalii legate de felul in care povestea Stefan...in mod special fata de detalii. Serios, eu ca fata, nu imi dau seama ca fata de perna e din brocart(ce fel de material e ala?), dar el ca si baiat spune asta tot timpul- nu zic, poate daca esti baiat observi chestiile astea mai bine (desi eu una ma cam indoiesc). Deci, care sunteti baieti va rog lamuriti-ma si pe mine cu aceasta problema: sesizati fiecare material din care sunt facute rochiile/fetele de perna/ cizmele/ etc.?
In rest pot sa spun ca a fost bine scris, a avut o idee buna, chiar daca m-a deranjat ca s-au schimbat atat de multe fata de ideea originala(da, am vazut ca scrie bazat si pe scenariu). Nu e ca si cand as spune ca acele doua mici amanunte m-au deranjat prea tare, doar ca...nu a fost genul meu de carte. Nu ca nu mi-a placut, doar ca nu mi-a placut atat de mult incat sa o recomand tuturor. Din pacate.
Oricum, bineinteles ca voi citit cotinuarea(dupa ce scap de lectura de vacanta pentru scoala T_T) si sper ca o sa ma prinda mai mult. Pana atunci, nota mea este...

Nota: 3.5/5

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aleluia!In sfarsit cineva care spune adevarul despre carti!Ai dreptate in toate privintele.Aceeasi parere o am si eu despre cartea asta.De fapt mi se pare ca a fost scoasa doar ca sa mentina cititorilor aprins interesul pentru Jurnalele vampirilor...de parca am avea nevoie de asta.:|

ioana97 spunea...

Cum adica in sfarsit cineva care spune adevarul despre carti? Mie una mi se pare ca toata lumea spune adevarul despre carti, doar ca fiecare o face in felul sau. Ma bucur ca esti de parere cu mine in legatura cu cartea si da, nici eu nu prea vad scopul cartii. Mie una mi-au placut cel mai mult originalele si aceste carti aparute dupa urmeaza deloc povestea originalului.

Trimiteți un comentariu