sâmbătă, 16 februarie 2013 | By: ioana97

Recenzie: Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere

  Stiam multe despre carte inainte sa apara in versiunea romaneasca si am asteptat-o cu nerabdare. Si ghiciti ce...NU m-a dezamagit!!!Pana acum nu m-as fi gandit ca se poate sa scrii 250 de pagini despre 24 ore pe care ti le petreci in aeroport si in avion, in marea majoritate; pe deasupra mai reusesti sa si dormi. 
Initial, primul meu gand, a fost: sigur descris fiecare tapiserie de la scaune... 
Cand am descoperit ca nu, ei bine, am fost usor socata. Atunci, ce poti sa scrii in atatea pagini???
Ei bine, Jennifer a gasit formula perfecta pentru o carte buna. Flasback-urile sunt absolut geniale! simti pur si simplu ca totul se leaga mult mai bine, ca totul are mult mai mult sens. In felul acesta, actiunile eroinei nu ti se vor parea absurde, sau oricum.
Cel mai ciudat vi se poate parea faptul ca intra pur si simplu in vorba cu acel strain de pe aeroport. Si mie mi se pare ciudat, dar...hei, a avut un happy-ending, nu? La ce va asteptati de fapt? E o carte, deci desi actiunea e stupida in principiu, a dus la ceva bun. Nici macar nu cred ca a fost ceva chiar atat de tampit. Probabilitatea statistica este sa fac si eu la fel ^^
Indragostita pana peste cap de EL, de perfectiunea intruchipata care se ofera sa-mi care bagajele prin aeroport, desi nu ma cunoaste? Posibil. Cel putin, personalitatea lui mi s-a parut ,,iubibila'' (urasc termenul, dar nu gaseam cum altfel sa-i spun...). Glumele sunt...oh, God...te vreau in viata mea!!
Nu stiu ce anume sa va mai spun despre carte, daca nu vreti sa auziti un discurs continuu cu: vaaai, ce mult mi-a placut. :)) Nu va inchipuiti ca e o carte de Nobel sau asa ceva, dar e o carte foarte buna pe care sa o citesti pentru a-ti relaxa mintea intre 2 olimpiade sau... 2 activitati stresante care implica gandirea. 
Acum, imi pare rau ca am terminat-o in doar o zi, dar o sa sufar in tacere, gandindu-ma daca eu m-as indragosti de urmatorul Prince Charming care se ofera sa-mi care bagajele in aeroport. Voi ce ziceti? 
Si, o nota importanta: aceasta carte nu contine nici un fel de statistica. Simteam nevoia sa o spun (ca Stephen Hawking in ,,Scurta istorie a timpului''). Asa ca, daca va sperie numerele, statisticile sau matematica, nu aveti, de fapt, nici un motiv sa ocoliti cartea.
Cui o recomand: oricui este indragostit(mai ales ca a fost Valentine's zilele trecute) si oricui care nu este indragostit, dar isi doreste sa traiasca o poveste de dragoste, ca in filme...aaaa...pardon, ca in carti.

Spor la citit!

NOTA: 4,5/5 (Aduceti-mi aminte, va rog, de cand nu am mai dat un 5...)

1 comentarii:

Romina Gianina spunea...

Frumoasa recenzia . la inceput tre sa racunosc ca nu prea mi-a placut aceasta carte dar cu timpul am ajuns interesanta de ea

Trimiteți un comentariu