luni, 1 august 2011 | By: ioana97

Despre jocuri de sah, strategii si nebuni la banchete sau altfel spus Banchetul nebunilor

Stiu, probabil nu ati inteles nimic din titlul postarii daca nu ati citit cartea, dar...sa o pastram simplu
CE SPUN EI:
Morganville nu este ceea ce pare…
Vampirii domnesc asupra orașului…
Și a tuturor celor care locuiesc în el…
În orașul universitar Morganville, vampirii și oamenii au învățat să trăiască într-o pace relativă. Totuși, unii studenți – cum este și Claire Danvers – știu că, după lăsarea întunericului, învățătura poate fi lăsată pe planul doi, mai importantă fiind supraviețuirea. Și asta, mai ales după sosirea domnului Bishop, tatăl Ameliei – un vampir malefic, dornic de putere și care acționează dincolo de orice reguli. Ceea ce dorește el este inimainabil de sinistru.
Abia în seara unui banchet, la care participă toți vampirii, alături de partenerii lor umani, Claire realizează care este planul lui Bishop… ca și complicata și funesta capcană pe care le-o întinde cetățenilor cu sânge cald din Morganville.

CE SPUN EU:
Trebuie sa recunosc ca la inceput m-am indoit de carte(uitasem cat de mult mi-au placut celelalte), dar, spre deosebire de multe alte carti, am adorat-o inca de la prima pagina. Citita, bineinteles.
Un lucru de remarcat este ca de-a lungul cartii am urat persoane pe care le-am adorat inainte, dar, pana si spre mirarea mea am reusit sa ma intorc la sentimente mai placute fata de ele. Trebuie sa recunoastem ca acest volum este plin de rasturnari de situatie si ca mi-a ridicat mai multe semne de intrebare.

Ok, o sa intreb doar pentru a-mi exprima nelamurirea...pana la urma ce se intampla cu Myrnin? Si nu ma refer doar la final care m-a facut sa regret ca am terminat cartea asa de repede(chiar daca am incercat sa o lungesc cat mai mult), ci la momentele lui de luciditate. Si Bishop? Si leacul? Si Amelie?
Ei bine, Amelie e draguta si de treaba si toate cele doar ca trebuie sa isi exprime planul ca daca nu, slabe sanse sa iti dai seama. Eu una chiar am cazut in capcana si am crezut ca e rea sau asa ceva, dar pana la urma doar mi-a fost mila de ea. Mila de un vampir O_o Desi la sfarsit m-a cam suparat. Si Sam si Michel....si Oliver. Care pana la urma e asa de...bun(?) daca nu vrea as te manance bineinteles. Si pana si de Monica mi-a placut la un moment dat... (acum este momentul in care recunosc ca eram treaza pana la sfarsitul cartii)...
Deci, concluzia este ca pana acum volumul acesta mi-a placut cel mai mult din toata seria, dar ca nu trebuie sa il cititi daca nu vreti sa va schimbati parerea despre unele personaje(cel putin pana la sfarsit)-glumeam...volumul acesta trebuie citit, chiar daca e chiar subtire.
Nota: 4,5/5
P.S.: Ce e cartea aia de e asa de dorita?
P.P.S.: Pentru cei ce au citit: volumul urmator e la fel de bun?

2 comentarii:

Only Books spunea...

Super!:) Nu am citit inca seria, dar mi se pare destul de draguta:).

Dee'

ioana97 spunea...

Sincer, mie mi-a placut mult seria si ti-o recomand, dar nu as garanta ca iti va placea. La urma urmei asta tine cont de gustul fiecaruia :D

Trimiteți un comentariu