sâmbătă, 10 decembrie 2011 | By: ioana97

A 16-a luna de Kami Garcia si Margaret Stohl

CE SPUN EI:
Nu existau surprize în Gatlin County.Eram practic în mijlocul tării nicaieri.Cel putin asa credeam.Ce tare mă înselam.Exista un blestem.Exista o fată.Și, în final,va exista si un mormant.
Dragoste încă din prima clipă.Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bîntuit visele:Lena, fata cea nouă de la școala lui Ethan.Lena,fata cu părul negru si ochi verzi, Lena,cea care locuiește în Ravenwood,vechea plantație pe care toti cei din Gatlin o ocolesc,toti cu exceptia lui Ethan. Lena,de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare.Dar Lena este urmărită de un blestem,pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip.Ea este o Caster,provine dintr-o familie de vrăjitoare și la a saisprezecea aniversare,ea va fi chemată.Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului.
Ethan stie că nu are de ales,lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie.Dar va putea ea să-i rămînă alături indiferent cărei părți îi va aparține?

CE SPUN EU:
O sa incep cu faptul ca este o carte diferita, dar diferita in sensul bun. Nu cred sa mai fi citit o carte in care accentul cade pe un baiat(asta daca trecem la exceptii Jurnalele lui Stefan) si mi-a placut(spre deosebire de cealalta lectura a mea care e povestita de un baiat.
O sa incep cu ceea ce mi-a placut, si anume partile alea carora nu le dam mare importatanta, dar care fac cartea sa para reala(daca facem abstractie de faptul ca e o poveste despre vrajitoare si alte fiinte supranaturale). Trebuie sa recunoastem ca putine carti creeaza un fundal real, ceva care sa te faca sa crezi ca poate povestea s-a intamplat vreodata, undeva. Mi-au placut momentele in care Lena este marginalizata de colege(nu faptul in sine, ci ideea), clipele in care Ethan se sacrifica pentru ea(asa de romantic...), Macon si cainele lui, casa care isi schimba aspectul in functie de sentimentele celui care o locuieste si multe altele pe care trebuie sa le descoperiti singuri.
Ce nu mi-a placut se rezuma la doua lucruri:

1. Personajul meu preferat a murit la final. :(
2. Era cam previzibil ca Lena va alege partea pe care a ales-o(nu vrea sa spun prea multe despre asta ca sa nu va stric placerea de a citi), chiar daca este cea mai potrivita. E cumva ca finalul luptei din Zori de Zi(fericit, dar te cam lasa cu ochii in soare).
Pot sa spun cu toata sinceritatea ca este o carte pe care o recomand(eu si toate prietenele la care am imprumutat-o pana acum) si care sper sa fie indragita si de voi ca de mine. Si mai sper ceva, chiar, sper sa avem o continuare cat mai curand.
Nota: 4.5/5

3 comentarii:

bloodsister spunea...

Si mie mi-a placut cartea.

Andreea-Cristina spunea...

Cartea e superba!! Mi-a placut mult si imi place si recenzia....sper si eu o continuare cat mai curand avand in vedere ca iubirea dintre Lena si Ethan e una magica.

Anonim spunea...

Imi place mult recenzia ta! Sper sa reusesc sa citesc si eu cartea...candva! :)

Trimiteți un comentariu