duminică, 18 noiembrie 2012 | By: ioana97

Recenzie: Privilegiul de Zoey Dean

CE SPUN EI:

Ce şanse ai să te descurci în lumea celor bogaţi şi privilegiaţi?
Megan Smith a absolvit Universitatea Yale şi are planuri mari – dar datorii şi mai mari! Când e concediată de la tabloidul la care lucra, i se oferă un plan B: să fie profesoara Fabuloaselor Gemene Baker, cunoscute mai mult pentru uriaşa avere pe care o vor moşteni şi pentru petrecerile scandaloase decât pentru rezultatele la învăţătură.
O slujbă imposibilă? Poate, dar, dacă va reuşi, răsplata va fi pe măsură.
Însă gemenele n-au de gând să lase distracţia deoparte pentru o lecţie de algebră. Şi nici să-şi piardă vremea cu Megan cea ştearsă. Megan descoperă repede că, dacă va reuşi să joace rolul unei adevărate fete bogate, poate le va învăţa ceva. Dar nu şi-ar fi imaginat niciodată ce-ar putea gemenele s-o înveţe pe ea

CE SPUN EU:
S-ar putea(de fapt, aroape sigur) ca aceasta recenzie sa nu fie foarte precisa. De ce? Nu am mai citit nimic care sa nu fie legat de scoala(Spuneti-mi va rog ca nu vom mai studia vreodata Mara) de atat de mult timp pana la acest volum incat l-am devorat pur si simplu. Si desi unele momente mi s-au parut vag destul de ciudate, le-am adorat si pe alea, doar pentru ca nu seamana cu Amintirile  sau cu...orice care intra in Bibliografie. (Nu spun ca toata bibliografia ar fi atat de dispretuibila, ci doar ca ceea ce am citit pana acum m-a intristat teribil-si m-a facut si sa adorm, dar asta e alta poveste...).
Povestea e draguta si e tocmai buna de citit intre 2 teze/teste(asta daca nu sunteti super stresati de note)...Are acel ceva care te va face sa te relaxezi, sa mai uitit putin de scoala(sau, cel putin, asa s-a intamplat in cazul meu). Nu e o poveste extraordinara, de Nobel sau mai stiu eu ce, dar e foarte buna. Chiar nu ma asteptam sa fie asa de buna. Desi trebuie sa recunosc ca finalul m-a dezamagit putin. Vreau sa zic, era evident ca o sa se termine cu happy ending, dar la final, (dupa ce o sa cititi cartea o sa intelegeti) se da acel motiv pentru care Megan e trimisa la gemenele Baker, motiv care mi se pare prea tras de par. 
In rest...eh, au mai fost niste replici de dialog care erau cam...nerealiste, dar pe care le poti terce cu vederea daca iei totul ca un intreg si nu ca niste bucatele disipate. 
Ceea ce m-a incantat total sunt modelele acelea de pregatire pentru SAT de la inceputul fiecarui capitol. Genial. Si comportamentul gemenelor a fost surprinzator, poate nelegat de realitate(sau poate prea ancorat in ea), dar a adaugat volumul exact ceea ce ii mai trebuia. 
Asadar, ca sa nu ma lungesc prea mult(se presupune ca am de invatat pentru o teza) va las doar cu o mica speranta, aceea de a va fi determinat sa va ganditit macar sa cititi volumul, pentru ca merita. Nu o sa va ajute la fel de mult ca Dostoievki sau Salinger(replica preluata din repertoriul profului de romana), dar macar o sa va faca sa zambiti.

NOTA: 4/5 

7 comentarii:

Unknown spunea...

pare interesanta si eu o vreau de ceva timp. acum imi pare rau ca nu am luat-o cu bravo

Ralu spunea...

Nu am mai citit cărți chic-lit până acum așa că nu prea știu la ce să mă aștept de la ele. Mă bucur să aflu că e o carte bună. :)

Unknown spunea...

citeste sunt absolut superbe. mie u=imi plac enorm

Unknown spunea...

imi pare rau ca nu mi-am luat atunci cartea asta. regret mult

Anonim spunea...

E superba cartea. Daca esti adolescent/a si ai vrea sa evadezi intr.o lume in care sa uiti de probleme, cartea este perfecta. Eu as vrea sa citesc si "Hollywood-ul ca un liceu de fite", de aceeasi autoare. (:

Anonim spunea...

Le-am citit pe amândouă de Zoey Dean, are stilul ei , dar la această carte pe la pagina 70, să zicem, începe acțiunea, iar ultimele 50-60 de pagini te țin practic cu sufletul la gură de suspans.

Unknown spunea...

Sincer nu mi-a placut absolut deloc cartea :(

Trimiteți un comentariu