luni, 1 septembrie 2014 | By: ioana97

Decat o frustrare



GATA! MI-A AJUNS!!

Ma omoara sa vad bloguri dedicate cartilor care contin greseli gramaticale.

Da, stiu, cine sunt eu sa judec? Nu spun ca sunt omul care vorbeste limba cea mai corecta sau aia care nu face nici macar o singura greseala, dar... ma simt tot mai frustrata cand citesc blogurile oamenilor si acestea sunt pline de greseli.

Da, inteleg greselile de tastare.

Sau greselile pe care le faci pentru ca iti publici aticolele pe 2 noaptea, doar ca sa poti impartasi entuziasmul...

Da, inteleg blogurile despre gatit, muzica, fotbal, filme, cumparaturi, pantofi, jocuri... *ce vreti voi* care au greseli.

Dar nu, nu pot intelege oamenii care citesc si care incearca sa scoata pareri din asta, care sustin ca termina zeci de volume(ca sa nu zic sute) anual si care trantesc un ,,decat" intr-o propozitie negativa sau altele. Pentru ce citesti atunci? Doar ca sa te poti lauda cu pagini citite?

Da, merit sa fiu judecata pentru asta. Dar eu, cand ma apuc sa citesc un blog cu si despre carti, am pretentii. Asta pentru ca nu ma astept ca orice om fara scoala sa se poata apuca sa scrie recenzii si sa se mai si astepte sa fie apreciat.

Intelegeti, nu?

Ma sustineti?

Am vazut de-a lungul timpului diverse persoane care au publicat pe blogurile lor articole legate de asta. Le multumesc! Dar nu cred ca au reusit sa schimbe ceva; totusi, au incercat. Aparent, nu sunt singura deranjata de toate astea.

Si nu, nu este o parere legata de scapari, scapari pe care le are toata lumea; este o parere impotriva oamenilor care fac asta in repetate randuri. Iar si iar, pana cand nu mai poate fi vorba de o greseala nevinovata.

Si totusi, cine sunt eu sa judec...?



2 comentarii:

Ralu spunea...

Înțeleg și te susțin! Am văzut destule persoane din astea, și mi se pare penibil, mai ales când e vorba de un blog de cărți apreciat.
Bănuiesc că în mare sunt persoane foarte tinere, care citesc cărți superficiale, dar atractive, și încă n-au fost cuprinse de acea dragoste pentru limba româna pe care ți-o transmite lectura. Nu-i lăsa să te scoată din sărite și corectează-i frumos dacă poți.

Ema spunea...

Vai, chiar te inteleg. Ma deranjeaza destul de tare vorbitul si scrisul gresit in limba romana... Am corectat acum cateva zile pe cineva care folosea doar in loc de decat... si m-a injurat si m-a jignit intr-un hal... la o postare undeva. Si nu am sarit urat, scrisese o fraza si am scris la comentarii un singur cuvant: "decat". Dupa care a comentat "doar". Dupa care am explicat frumos ca decat se foloseste cu negativul si doar cu pozitivul. Si a inceput potop de injurii si jigniri :(. Era o vreme cand oamenii iti multumeau cand le explicai ceva, nu te jigneau...

Trimiteți un comentariu