joi, 9 iunie 2011 | By: ioana97

Orasul de cenusa de Cassandra Clare

Orasul de cenusa de Cassandra Clare


CE SPUN EI:

O noua senzatie in universul urban fantasy!

Cartea a doua din seria Instrumente mortale de Cassandra Clare

Stranie, intunecata si sexy!

  • Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller
  • În curand, seria va fi ecranizata, avand-o pe Lily Collins in distributie
  • Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului international Amurg, este fan declarat al acestei serii
  • Seria este comparata cu deja celebrele Harry Potter si Buffy, Spaima vampirilor
  • Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vand cu succes online

“Seria Instrumente mortale creeaza o lume de poveste in care as fi incantata sa traiesc. Absolut minunata!” - Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg

Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal.

Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace.

Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?


CE SPUN EU :
Va vine sa credeti sau nu, era sa nu mai vreau sa citesc cartea asta. Eu, care am laudat-o atata, era sa renunt sa citesc continuarea. De ce? Destul de simplu: am citit partea aceea in care scria ca Jace alege intre tatal sau si prieteni. M-a speriat. Adica, nu eram pregatita sa il vad pe Jace de partea intunericului, pe Jace care e perfect, pe care il ador...blah, blah, blah.
Revenind la carte, am ramas destul de dezamagita dupa primele vreo...50-60 de pagini, cred, pentru ca nu se intampla mare lucru. Deabea dupa asta lucrurile au inceput sa devina interesante. Si se pare ca , Cassandra si-a continuat cartea in stil mare(oare de unde ii vin toate ideile astea bune?).
Cum Jace aproape i-a tradat pe Vanatorii de Umbre in volumul anterior, apare un personaj nou si anume Inchizitoarea care trebuie sa il faca sa marturiseasca adevarul. Cel putin asta trebuie sa faca, dar Jace adopta atitudinea lui obisnuita si ajunge la inchisoare la Fratii Tacuti. Aici isi face paritia Valentine, ii omoara pe toti si ia Sabia Sufletului(al II-lea Instrument Mortal).
De aici totul devine o cursa pentru a-l opri pe Valentine sa isi indeplineascap lanul malefica: vrea sa transforme Sabia intr-un obiect demonic ca sa poata invoca demonii si pentru a reusi sa atace Conclavul. (Nu-i asa ca pare simplu sa fii malefic?) :D
Din aceast volum, Jace nu v-a mai putea sa ii spuna lui Simon ,,mundan''-vedeti voi de ce. Chiar, ca am ajuns aici, nu vi se pare putin exagerat tot acest dezgust pe care il arata Vanatorii de umbre fata de oamenii obisnuiti? Adica se cred asa de superiori si de buni fata de oamenii obinuiti.
In sfarsit, de cand au aflat ca sunt frati, Jace si Clary au descoperit ca amandoi simt ceva unul fata de celalalt. Va roooog, spuneti-mi ca nu sunt frati! (Nu, sa nu-mi spuneti, prefer sa aflu singura).
Din acest volum am aflat ca Jace si Clary au fost un fel de experimente de ale lui Valentine, fiecare avand o putere speciala, o putere pe care nimeni altcineva nu o mai are. Asadar, Clary are puterea de crea Rune noi, cu puteri cu totul si cu totul speciale(a creat o runa pentru Neinfricare si i-a dat-o lui Alec-care era pe cale sa le spuna parintilor lui ca ,,se vede'' cu Magnus), iar Jace, ei bine, poate face tot felul de lucruri...fizice, sare de pe acoperisul Institutului, sare 4 metri(de pe Pamant in sus, ca sa nu existe confuzii :)) ), etc, etc.
Si cred ca mai am de spus un lucru despre el, care e foarte important de mentionat: la sfarsit apre o Doamna Vanator de Umbre care sustine ca o va trezi pe mama lui Clary.

Acum, cu atatea incurcaturi, am uitat sa mentionez ca planul lui Valentine esueaza, dar ca probabil ca nu se va da batut, deci asteptam sa vedem ce se va mai intampla, in volumul urmator.
Trebuie sa felicit editura Leda pentru coperta(Doamne, ce frumoasa e!!) si pentru ca au adus volumul doi asa de repde, dar am si o intrebare: mai avem mult de asteptat pana la urmatorul volum? Eu astept continuarea cu nerabdare....:)

Nota: 10/10
Volum precedent: Orasul oaselor
Volumu urmator: Orasul de sticla
Editura: Leda

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu