duminică, 5 iunie 2011 | By: ioana97

Clasici #1


Pentru ca sunt fericita astazi, inaugurez o noua rubrica pe blog(aplauze, aplauze:D), despre carti care pot trece in categoria clasicilor, dar care mi-au placut si care nu par scrise cu secole in urma. Prima carte pe care o voi prezenta este

Dracula de Bram Stoker

Probabil ca ati observat ca atunci cand incep sa scriu despre o carte pe care am citit-o incep sa spun de ce am inceput sa citesc aceasta carte... Se face ca era o frumoasa zi de vara si ca o colega vine la scoala cu cartea sa citeasca. Era o carte aparuta in colectia verde de la Adevarul. Si incepe ea sa o laude si asa mai departe si orog sa mi-o imprumute. Si asa ma fac eu ca am ce citi in weekend si anume Dracula. Am auzit de mult de Bram Stoker si renumitul lui roman, dar niciodata nu am avut dispozitia sa incep sa o citesc.
Pot sa spun ca am ramas placut impresionata. Sincer, nu m-as fi asteptat la o asemenea carte din moment ce a fost scrisa acum ceva timp(am eu o problemuta cu cartile mai vechi...).
Primul lucru pe care vreau sa il spun este ca este scrisa sub forma unor jurnale, jurnalele diferitelor personaje. Un punct in plus aici, in parte pentru ca nu s-a intamplat sa zica X personaj ca el a ramas in camera, dar ca Y a facut nu stiu ce cand era in oras(de exemplu). Da, se mai intampla si lucruri de genu' in anumite carti.
Un lucru care nu mi-a placut a fost ca dragoste aproape nimic. La mine dragoste inseamna ceva mai mult decat promisiunile de casatorie, de care e plina cartea. Stiti, am auzit ca Dracula s-ar indragosti de Mina, dar in aceasta versiune a cartii asa ceva lipsa. Sau e vorba doar de film? O sa continui sa ma intreb asta.
Exista anumite momente asa de amuzante incat efectiv am ras singura cu cartea in mana. Din nou, nu m-as fi asteptat la lucruri amuzante sau cel putin atat de amuzante. Mai dau niste puncte in plus pentru ca se petrece in Romania, ma rog, Transilvania si pentru ca te mai invata putina istorie si geografie. In acest sens, e destul de bine documentata cartea.
Are sens sa spun ca totul se termina cu bine si ca Mina, sotul ei, Lordul Arthur G., doctorul Van Helsing, doctorul Stewart si americanul reusesc sa infranga ,,creaturile raului'', curatand lumea de vampiri? E putin ciudat pentru ca, vedeti voi, Mina va avea un copil caruia ii va da numele tuturor tovarasilor care au aparat-o. Saracu' copil cand o sa invete sa isi scrie numele. :D
Inainte sa inchei trebuie sa va spun cateva cuvinte despre personajul meu preferat...un zoofag care e pacientul doctorului Stewart, dar care din pacate moare. Era asa de interesant: prindea muste pe care le dadea paianjenilor sa le manance, apoi domesticea vrabiute carora le dadea sa manance paianjenii, iar apoi a vrut sa aiba o pisica care sa manance vrabiutele, dar nu a primit asa ca a mancat el vrabiutele pentru a avea cat mai multe vieti in el si pentru a trai cat mai mult, dar nevrand sa fie urmarit de sufletele bietelor animale. Deci, erau un nebun logic in mare parte.
As vrea ca aceasta carte sa fie citita de mai multi caci e foarte interesanta si ne arata cat de bine puteau scrie oamenii si in trecut.

Nota: 7.5/10

1 comentarii:

RRoxana spunea...

Eu am adorat aceasta carte, si inca o ador. Ma mir ca ai dat doar 7, 50.

Trimiteți un comentariu