duminică, 29 mai 2011 | By: ioana97

Serii #1

In zilele urmatoare vreau sa fac o serie de postari despre cateva carti care au aparut recent si care au continuari care la noi nu au ajuns inca, desi peste hotare volumele au continuat povestea mult mai departe decat la noi.
Astazi, vreau sa incep prin a va prezenta o carte care a aparut la Rao si anume Bestia de Alex Flinn:

Sunt o bestie. O bestie. Nu chiar un lup sau un urs, o gorilă sau un câine, ci o creatură nouă, oribilă, bipedă cu colţi şi gheare şi păr peste tot. Sunt un monstru. Credeţi că vorbesc de basme? În nici un caz. Totul se întâmplă în New York. Acum. Nu este o diformitate, nu este o boală. Şi voi rămâne aşa pentru totdeauna, distrus, dacă nu reuşesc să rup vraja. Da, vraja, vraja pe care vrăjitoarea din clasa de engleză a aruncat-o asupra mea. De ce m-a transformat într-o bestie care se ascunde ziua şi bântuie noaptea? Am să vă spun. O să vă spun cum am fost Kyle Kingsbury, tipul care şi-ar fi dorit oricine să fie, cu bani, arătos, viaţă perfectă. Şi o să vă mai spun şi cum am devenit...o bestie.
Aceasta carte nu are o continuare propriu-zisa, ci mai degraba, autorul a scris o alta poveste in genul acesteia, inspirata dintr-un basm cunoscut de majoritatea dintre noi. Volumul se numeste Cloaked si a aprut prin februarie, bineinteles peste hotare. Acum, intrebarea este, va fi publicat si la noi?

Eu nu sunt eroul vostru obisnuit. De fapt, eu nu sunt nimic obisnuit pentru voi. Doar un tip sarman care lucreaza la o slujba dupa scoala la atelierul de reparat pantofi South Beach ca sa isi ajute mama sa faca intalnirile sa se termine. Dar putina magie a schimbat toate astea.
Totul a inceput cu un blestem. Si cu o transformare in broasca. Si cu o printesa care arata de milioane care mi-a cerut sa conduc o misiune de salvare.
Nu era nizi o ursitoare sau asa ceva. Chiar daca m-am indragostit pe drum, ceea ce mi s-a intamplat este diferit de toate basmele pe care le-am auzit vreodata. Dinainte sa stiu asta, am spionat cu un stol de lebede fermecate, am vorbit(da, vorbit!) cu o vulpe numita Todd si aproape calcat in picioare de giganti in Everglades.
Nu ma credeti? Nici eu nu cred asta. Dar veti vedea. Pentru ca stiu ca a fost adevarat, secunda in care am fost ascuns.

Dupa cum vedeti, povestea este diferita din multe puncte de vedere, dar pastreaza cel mai important lucru: faptul ca e bazata pe un basm. Desi nu pot sa spun ca Bestia a fost de nota 10* mi-a placut si sper sa citesc in romana si acest volum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu