marți, 3 mai 2011 | By: ioana97

True love sau Orasul oaselor

ORASUL OASELOR
INSTRUMENTE MORTALE 1
Cassandra Clare

Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller
• În curând seria va fi ecranizată, având-o pe Lily Collins în distribuţie
Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului internaţional Amurg, este fan declarat al acestei serii
• Seria este comparată cu deja celebrele Harry Potter şi Buffy Spaima Vampirilor
• Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vând cu succes online

„Seria Instrumente mortale creează o lume de poveste în care aş fi încântată să trăiesc. Absolut minunată!” – Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.
De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?
Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!

Cassandra Clare s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia.
Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte.
După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Oraşul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul autoarei: www.cassandraclare.com


Parerea mea:
Probabil ca titlul spune destul de clar ceea ce cred eu despre cartea asta(daca nu ati sarit peste partea cu True Love). Ok, trebuie sa spun ca la inceput am fost destul de reticenta cu privire la aceasta carte: o gramada de carti despre care toata lumea a avut pareri de la bune in sus, dar care pe mine m-au cam dezamagit. Aceasta carte a fost o cu totul alta poveste.
Ok, sa revenim la carte. Recunosc ca primul capitol m-a cam bagat in ceata sa zic asa. E destul d e confuz dupa mine. Capitolul doi incepe sa faca lumina. Si actiunea incepe. Imi place cand vine Jace sa o caute pe Claire. E un moment genial, cand ii ia ,,telefonul'' si cand fuge sa isi salveze mama de care voia sa fuga. Recunosc ca pentru cateva clipe chiar am crezut ca va pleca alaturi de mama ei la tara si cine stie ce vanatori de fantome vor veni sa o salveze.
Clary este o neinfricata luptatoare care omoara primul ei demon cu un aproapetelefon(vorbins de oameni practici aici). Bineinteles ca trebuie sa pomenesc de Jace-cavalerul in armura care vine sa o salveze. Si atunci, in momentul acela m-am indragostit de Jace.
Actiunea continua frumos, cu Alec care nu o accepta si despre care am crezut candva ca este in stare sa o omoare pe Clary. De ce? Sincer, la inceput nu am prea inteles. Dar daca veti citi veti intelege cu siguranta. Nu divulg secretul, astept sa cititi. Cu Isabelle care e un fel de magnet pentru Simon-care,apropo, este cel mai bun prieten al lui Clary.
Recunosc ca in anumite momente Clary e cam prostuta, dar se comporta cu onoare si doboara toti demonii care ii ies in cale. Si se si indragostete...de cine? Alt micut secret...bine, e destul de evident,dar e mai frumos sa stai putin in suspans.
Un vrajitor care poate sa o faca pe Clary sa isi aminteasca tot trecutul ei in umbra, niste vanatori de umbre care se automutileaza si care traiesc intr-un cimitir, iubire cutremuratoare si sarcasticile replici ale lui Jace? *bifat*
Finalul e epic, absolut genial, inegalabil. Nu m-as fi asteptat la asa ceva nicioadata! Niciodata! Vreau sa zic ca aceasta carte are atatea rasturanari de situatie incat la un moment dat m-a lasat masca. Oricum, e ceva la mijloc, pentru ca nu se poate termina asa...nu se poate(cine a citit cartea sau o va citi stie despre ce vorbesc). Saracuta Clary...
Bineinteles ca au fost si cateva momente care m-au dezamagitc ca si unele fapte ale unor personaje. As fi vrut ca Magnus sa o ajute umpica mai mult pe C. si pe amicii ei, as fi vrut ca Jace sa nu il fi observat pe Simon la ea in camera, as fi vrut ca mama ei sa se trezeasca, as fi vrut ca ea sa aiba pe oricine altcineva frate...etc. etc. Acestea sunt cateva lucruri care mi-ar fi placut mie sa fie altfel, nu neaparat momente care au fost mai slabe.

Daca imi voi lua urmatorul volum? Nu incape indoiala. Si urmatorul dupa si urmatorul si urmatorul si...ati inteles voi ideea.

Daca o recomand? La oricine care este fan al acestui gen si care vrea sa se delecteze cu ceva nou dupa febra vampirilor(care apar si aici, dar mai putin).

,,-Dar voi nu...a...-Clary cauta cuvantul potrivit-...reproduceti?
-Desigur, zise el. Ne place sa ne reproducem. E una dintre placerile noastre favorite.''
(Orasul oaselor-Cassandra Clare)
! Pentru cei care se intrebau de ce il ador pe Jace si de ce am pomenit de replicile lui.

Nota: 10 din 10




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu