marți, 31 mai 2011 | By: ioana97

The American Heiress by Daisy Goodwin

The American Heiress by Daisy Goodwin

Calatorind in strainatate cu mama ei, la randul sau, in secolul al XX-lea, sa caute un sot intitulat, frumoasa, vioaia Cora Cash se gaseste brusc maritata cu Ivo, cel mai cautat burlac din Anglia. Oricum, nimic nu este chiar asa cum pare: Ivo este retras si secretos si scena sociala engleza este plina de capcane si tradar. Banii, dupa cum invata curand Cora, nu pot cumpara totul, la fel de mult cum Cora trebuie sa se decida ceea ce este de valoare cu adevarat in viata si in casnicia ei.



Serii #2

Vreau sa va prezint o alta serie care pe mine m-a incantat atunci cand am inceput-o: Saint-Germain, din care au aparut primele doua volume la Nemira, si anume:

In Hotel Transilvania, contele de Saint-Germain, cel mai nou membru al curtii lui Ludovic XV, este fascinat de Madelaine de Montalia. Numai ca femeia a atras atentia mai multor persoane, care nu ii doresc neaparat binele...

„Saint-Germain este un adevarat Print Fermecator al fictiunii macabre.“ Publishers Weekly

Yarbro nu poate fi egalata.“ Peter Straub

„Putini pot sa creeze atata magie!“ Robert Bloch


„Combinatia ideala de fapte istorice precise, intriga incitanta si personaje credibile, dominate de Ragoczy insusi – un amant-demon pe care oricine l-ar primi cu venele deschise!” Michael Moorcock

„Cititorii impresionati de Lestat ar face bine sa-l cerceteze indeaproape pe Saint-Germain. E complet diferit, dar la fel de complex si convingator.“ Kirkus Reviews

„Atmosfera perfecta pentru fanii goticului, carora le plac povestile inspirate din istorie. Un roman recomandat impatimitilor de literatura horror.” Library Journal

„Saint-Germain este si azi la fel de provocator ca atunci cand Chelsea Quinn Yarbro l-a creat. Yarbro ne aminteste ca exista lucruri pe lume mult mai rele decat vampirii.” Charlaine Harris

Din pacate astea sunt toate volumele aparute si la noi, aparute in 2006 si 2009. Deci, daca pastram ritmul probabil ca ne vom putea bucura e urmatorul volum prin 2012. Tinand cont ca sunt doar 24! de carti aparute din aceasta serie, probabil ca vom avea ultimul volum prin... 2080. Cu aproximatie. La fix sa o daruiesc stra-nepotilor.
Nu e ca si cand as critica ceva, dar pur si simplu mi-as dori foarte tare aceasta serie completa. Probabil ca nu se va intampla vreodata. :(
Va las mai jos cu copertile urmatoarelor doua volume . Click pe poza pentru a ajunge pe pagina de pe goodreads a cartii(pentru cei care stiu engleza):


Voi nu ati vrea sa apara si urmatoarele volume? :D
luni, 30 mai 2011 | By: ioana97

Damnare de Lauren Kate

Damnare de Lauren Kate


CE SPUN EI:

Unii îngeri sunt sortiţi căderii!

Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.

Misterios şi distant, el îi atrage atenţia Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbuşitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de şaptesprezece ani, se îndrăgosteşte de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole şi sfârşeşte tragic de fiecare dată când se întâlnesc.

Într-un decor apăsător şi opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori şi unde umbrele veghează ameninţător orice mişcare, povestea lor evocă un romantism diafan şi angelic.

Periculos de incitant şi întunecat de romantic, Damnare este un thriller fascinant şi povestea de dragoste supremă.


CE SPUN EU:

Hmmmm....(ca reclama de la Orange daca ati vazut-o). Pe mine una cartea asta m-a lasat :-| Cred ca asa e cel mai bine spus.
Trebuie sa recunosc ca aveam niste asteptari uriase de la aceasta carte, tinand cont ca a fost extrem de laudata peste tot si unii au asemanat-o cu Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick, carte care in schimb mi-a placut.
Trebuie sa recunosc ca nu am inteles foarte multe lucruri si ca anumite chestiuni au ramas sub semnul intrebarii. Ok, ce am inteles? Am inteles ca Lucinda si cu Daniel se iubesc din timpuri imemorabile si ca ei pur si simplu se reincarneaza si se reincarneaza doar ca sa se reintalneasca si sa moara din nou. Deci cam asa stateau lucrurile dupa ce am citit coperta. De fapt, din carte am tras concluzia ca doar Lucinda moare si uita vietile ei anterioare, in timp ce Daniel traieste, rapus de amintirile iubirii lui fata de o pamanteanca care moare de fiecare data cand e prea aproape de el si datorita careia el a cazut de pe norisori! Ce tragic, adica!(sa se inteleaga, va rog, ca eram sarcastica). Si totusi nu am prea intees, el a cazut pentru ea? Sau din cu totul alt motiv...De ce cred asta? Pentru ca, ei bine, vedeti, mai sunt si alti ingeri cazuti si nu puteau sa cada toti doar pentru ea(mai sunt si ingeri femei si nu cred ca era ea chiar atat de frumoasa incat sa cada luna de pe cer de frumusetea ei).
Revenind, am inceput sa imi exprim gandurile umpica cam dur. Asa, legat de poveste: Lucinda este trimisa la un ,,spital de copii cu probleme''-a se citi o institutie pentru copii care au savarsit infractiuni. Acum, ce a facut Luci de a ajuns acolo? Destul de simplu: si-a ucis iubitul in timp ce incerca sa il salute. De fapt, nu a facut-o ea, ci umbrele pe care le vede de un timp, dar de care nu poate spune nimanui, pentru ca altfel ar crede-o nebuna.
In prima ei zi la acel institut, il zareste pe frumosul, uimitorul, etc. etc. Daniel Grigori care se pare ca are un anumit obicei de a arata faimosul semn al pacii(degetul din mijloc) fetelor nou venite. Sau a facut-o doar si special pentru Luci? Greu se spus....
Oricum, exceptand ca Daniel se comporta ca un gunoi cu ea, ea continua sa se indragosteasca de el si sa il spioneze si chestii de genu'. Cine a spus ca dragostea nu-i oarba? Ei bine, a gresit. Cel putin in cazul Lucindei. Adica, exceptand ca o face proasta si ca o evita, ea se incapataneaza sa il urmareasca. Mi se pare un personaj extrem de naiv, chiar fraier (sau cum vreti voi sa spuneti), mai ales cand vine vorba de dragoste sau de alegerea prietenilor.
Bine, pe la jumatatea cartii, Daniel o salveaza si incep sa vorbeasca si se imprietenesc(prin imprietenit intelegeti ca o duce in locul lui super secret si ... inoata si se saruta, nu neaparat in ordinea asta).
Bineinteles, nuar fi fost suficient de reusita cartea daca nu ar fi intervenit si un alt baiat si anume Cam(sper sincer ca nu i-am gresit numele, dar am citit de mult cartea si nu prea am memoria numelor). El este rivalul lui Daniel de cand se stiu si incearca sa i-o fure pe Lucinda. Prin diverse metode.
Bineinteles, cartea nu s-ar fi scris daca aceasta nu era viata Lucindei in care ea a ramas nebotezata si astfel poate fi ucisa fara sa se mai reincarneze vreodata si in care ea poate ramane cu Daniel pana la sfarsit, nu sa fie ucisa de ,,umbre'' atunci cand se lumineaza cu privire la el.

Probabil ca nu ati inteles mare lucru, dar cred ca ati inteles la fel de mult ca mine. Asta e tot ceea ce am inteles, ca sa nu mai spun de final cand se ,,semneaza'' acel ,,tratat'', care ridica si mai multe semne de intrebare.

Daca voi citi volumul urmator? Probabil ca il voi imprumuta de la prietena de la care l-am imprumutat si pe acesta, daca si-l va cumpara. Dar eu cu siguranta nu il voi cumpara.

Nota: 7/10

P.S.: Cum poti sa te intrebi daca un om este femeie sau barbat? Adica, nu e evident? Lamuriti-ma si pe mine. Luci m-a lasat :-0 in aceasta privinta.

duminică, 29 mai 2011 | By: ioana97

Serii #1

In zilele urmatoare vreau sa fac o serie de postari despre cateva carti care au aparut recent si care au continuari care la noi nu au ajuns inca, desi peste hotare volumele au continuat povestea mult mai departe decat la noi.
Astazi, vreau sa incep prin a va prezenta o carte care a aparut la Rao si anume Bestia de Alex Flinn:

Sunt o bestie. O bestie. Nu chiar un lup sau un urs, o gorilă sau un câine, ci o creatură nouă, oribilă, bipedă cu colţi şi gheare şi păr peste tot. Sunt un monstru. Credeţi că vorbesc de basme? În nici un caz. Totul se întâmplă în New York. Acum. Nu este o diformitate, nu este o boală. Şi voi rămâne aşa pentru totdeauna, distrus, dacă nu reuşesc să rup vraja. Da, vraja, vraja pe care vrăjitoarea din clasa de engleză a aruncat-o asupra mea. De ce m-a transformat într-o bestie care se ascunde ziua şi bântuie noaptea? Am să vă spun. O să vă spun cum am fost Kyle Kingsbury, tipul care şi-ar fi dorit oricine să fie, cu bani, arătos, viaţă perfectă. Şi o să vă mai spun şi cum am devenit...o bestie.




Aceasta carte nu are o continuare propriu-zisa, ci mai degraba, autorul a scris o alta poveste in genul acesteia, inspirata dintr-un basm cunoscut de majoritatea dintre noi. Volumul se numeste Cloaked si a aprut prin februarie, bineinteles peste hotare. Acum, intrebarea este, va fi publicat si la noi?

Eu nu sunt eroul vostru obisnuit. De fapt, eu nu sunt nimic obisnuit pentru voi. Doar un tip sarman care lucreaza la o slujba dupa scoala la atelierul de reparat pantofi South Beach ca sa isi ajute mama sa faca intalnirile sa se termine. Dar putina magie a schimbat toate astea.
Totul a inceput cu un blestem. Si cu o transformare in broasca. Si cu o printesa care arata de milioane care mi-a cerut sa conduc o misiune de salvare.
Nu era nizi o ursitoare sau asa ceva. Chiar daca m-am indragostit pe drum, ceea ce mi s-a intamplat este diferit de toate basmele pe care le-am auzit vreodata. Dinainte sa stiu asta, am spionat cu un stol de lebede fermecate, am vorbit(da, vorbit!) cu o vulpe numita Todd si aproape calcat in picioare de giganti in Everglades.
Nu ma credeti? Nici eu nu cred asta. Dar veti vedea. Pentru ca stiu ca a fost adevarat, secunda in care am fost ascuns.

Dupa cum vedeti, povestea este diferita din multe puncte de vedere, dar pastreaza cel mai important lucru: faptul ca e bazata pe un basm. Desi nu pot sa spun ca Bestia a fost de nota 10* mi-a placut si sper sa citesc in romana si acest volum.

Angel's fury by Bryony Pearce

Angel's fury by Bryony Pearce

Am inceput sa am visesi in timp ce cand sunt treaza. Imi amintesc muzica pe care nu am ascultat-o niciodata...Am toate aceste lucruri in plus in cap, dar uit lucruri din propria mea viata. Incep sa ma simt ca si cand sunt posedata.

Cassie Farrier sufera dintotdeauna de cosmaruri terifiante. Intr-o escursie in Germania ea recunoaste scene din propriile vise si gaseste dovada unui masacru de saizeci de ani. Temandu-se pentru luciditatea ei, familia ei o trimite pe Cassie la un azil unde ea ii intalneste pe altii cu simptome ca ale ei si descopera ca a trait un numar de vieti anterioare.
Oricum, Doctorul azilului nu este ceea ce pare. Cassie si baiatul pe care ea a inceput sa il iubeasca trebuie sa scape de influenta Doctorului, dar pot ei sa scape in acelasi timp si de trecutul lor?
vineri, 27 mai 2011 | By: ioana97

The Vespertine by Saundra Mitchell


The Vespertine by Saundra Mitchell
The Vespertine #1

Este vara din 1889 si Amelia van den Broek este noua in Baltimore si dornica sa ia parte la toate placerile pe care orasul i le poate oferi. Dar buna ei dispozitie este intrerupta de stanjenitoarelor, ca niste vise, viziuni pe care ea le are doar la apus-viziuni care ii ofera vederi asupra viitorului. In curand, prieteni si straini deopotriva apeleaza la Amelia pentru a auzi profetiile ei. Oricum, o dragoste interzisa cu Nathaniel, un artist, ameninta viata pe care Amelia si-a construit-o in Baltimore. Acest enigmatic tanar barbat detine propriile sale secrete-oricum Amelia se vede ireparabil indragostita de el.
Cand una dintre cele mai intunecate viziuni ale ei se apropie de indeplinire, viata Ameliei devine un adevarat haos. Si acestia care o inconjoara incep sa se intrebe daca ea nu este prevestitoarea viziunilor intunecate, ci cauza.

Si un citat pe care il ador:
,,Tu ma bantui. Tu singura. Tu esti focul meu. Eu sunt aerul tau.''
-Nathaniel catre Amelie

Salem's lot de Stephen King

Salem's lot de Stephen King


CE SPUN EI:

Dincolo de labirintul buruienilor inalte, in dosul obloanelor stricate ale caselor zavorate, chipuri palide, cu cautatura dementa, pandesc creaturile intunericului. Caci in aceasta parte a lumii oroarea s-a infiltrat si s-a intins ca noaptea ce coboara ineluctabil peste Salem.

“Unul dintre cele mai inspaimantatoare romane cu vampiri scrise vreodata.” Kirkus Reviews


CE SPUN EU:
De unde sa incep....Da, intampin tot timpul problema cu inceputul, dupa cum cred ca ati observat. Recunosc ca la inceput m-am aratat foarte bucuroasa sa am o carte de Stphen King(yap, prima mea carte de King), dar apoi m-am gandit ca poate e doar una dintre acele carti extrem de laudate, dar care e nu tocmai pe gustul meu.
M-am inselat. Si ce ma bucur ca am facut-o!
Ok, ca la toate cartile, are un prolog care te lasa cu gura cascata. Dupa ce l-am citit am ramas pur si simplu fara nici o idee despre carte. Bineinteles, trecerea de la prolog la primul capitol a fost si mai si.
Recunosc ca inca de la primele propozitii din primul capitol m-am indragostit de felul in care scria King(prologul, dupa cum vedeti nu se pune).
Totul incepe cand acest domn Ben Mears care este un scriitor de romane neapreciate de critici, dar iubite de majoritatea cititorilor se intoare in orasul in care a copilarit candva. De ce? Aflam umpica mai tarziu.
Aici, ca in toate cartile, o intalneste. Pe cine? Fata de care se indragosteste si de care se considera atras intr-n mod nu neaparat decent: Susan Norton. Incepem cu cateva intalniri intre el si parintii fetei. Verdictul e clar: mama il uraste, iar legat de tatal fetei, ei bine, e o.k. Aproape ca ar putea deveni prieteni, dar...(vedeti ca exista un dar?), isi face griji pentru fiica lui-autorul are o expresie foarte interesanta legata de acest lucru.
Si la putin timp aflam si motivul pentu care se afla de fapt acolo: a venit sa scrie o carte despre casa lui Marsten, sperand astfel sa scape de cosmarurile copilariei in care este bantuit pur si simplu de aceea casa-sau mai degraba de ceea ce a vazut in ea. Ei bine, vedeti voi, casa lui Marsten este obiectul raului in Salem's lot. Tare, nu? O casa care este ,,trimisul'' raului intr-un orasel provincial.
Intre timp insa casa este cumparata de doi investitori straini care vor sa isi deschida un magazin de antichitati si suveniruri. Problema este ca o data cu aparitia acestora incep sa se petreaca niste crime inexplicabile in oras si oameni vi incep sa dispara si oameni morti(cadavre) incep sa dispara si Ben cu Susan si inca cativa prieteni trag concluzia ca este mana vampirilor, desi spera cu disperare sa se insele.
Dar nu o fac. Ei bine, se pare ca tot mai multi devin vampiri si tot mai multi cu fiecare noapte care trece. Alaturi de un preot al orasului, de iubita lui, de un copil din oras, un profesor si un doctor incep sa lupte impotriva fortelor raului.
De aici, actiunea devine tot mai alerta si ei distrug cativa vampiri(desi un numar mic si neinsemnat), dar din pacate, pana la sfarsitul volumului, mai raman in viata doar Ben si Mark-baiatul din oras-.
Este un volum foarte interesant si dupa cateva zeci de pagini(vreo 30-40) actiunea te tine pur si simplu in priza. Ce m-a impresionat cu adevarat, este faptul ca a reusit sa creze niste personaje pline de viata care te fac sa crezi ca de fapt autorul de fapt a imortalizat niste lucruri care au existat cu adevarat. Nimeni nu este iesit din comun, toti sunt si se comporta normal, iar viata decurge asa cum cred eu ca decurge in oraselele de provincie americane.
Chiar daca ati aflat de la mine cine traieste pana la sfarsit, va spun sincer ca merita citit. Are cateva rasturnari de situatie uimitoare. Serios, cine s-ar asteptat ca un copil si un scriitor slabanog sa reuseasca sa faca fata unui intreg oras de vampiri (hopa, vi-am spus ca pana la sfarsit aproape toata lumea trece de partea intunericului).

Nota: 8.5/10 (se pare ca in ultima perioada am citit doar carti care se ridicala nivelul asteptarilor)

P.S.: Cartea am primit-o de la Claudiu de pe Carti Alese caruia ii multumesc foarte mult.
joi, 26 mai 2011 | By: ioana97

Noutati, noutati si noutati

O.K., acum ca e Bookfestul(vreau si eu sa merg..,-aici intervine imaginatia voastra cand va inchipuiti ca dau din maini si din picioare si plang si tip ca vreau si eu sa merg-ceea ce nu e adevarat, pentru ca mi se pare demodat sa dau din maini si din picioare :))-, dar nu se prea poate...eh, provincia asta) au aparut si vor aparea carti, carti bune. Bineinteles ca nu toate sunt aparitii cu ocazia bookfestului, dar majoritatea da...

Si incepem cu...

Editura Rao:

A 16-a luna volumul intai din seria Cronicile Casterilor de Kami Garcia si Margaret Stohl

(Beautiful creatures)


Nu existau surprize în Gatlin County.Eram practic în mijlocul tării nicaieri.Cel putin asa credeam.Ce tare mă înselam.Exista un blestem.Exista
o fată.Și, în final,va exista si un mormant.

Dragoste încă din prima clipă.Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bîntuit visele:Lena, fata cea nouă de la școala lui Ethan.Lena,fata cu părul negru si ochi verzi, Lena,cea care locuiește în Ravenwood,vechea plantație pe care toti cei din Gatlin o ocolesc,toti cu exceptia lui Ethan. Lena,de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare.Dar Lena este urmărită de un blestem,pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip.Ea este o Caster,provine dintr-o familie de vrăjitoare și la a saisprezecea aniversare,ea va fi chemată.Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului.

Ethan stie că nu are de ales,lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie.Dar va putea ea să-i rămînă alături indiferent cărei părți îi va aparține?

Editura Litera:

EON
Ochiul dragonului se întoarce

Alison Goodman


O lume magică și un erou cu un secret incredibil de curajos.

Tânărul Eon are o pasiune cel puțin ciudată, pe care nu a dezvăluit-o niciodată nimănui. De mai bine de patru ani, el este precupat de descoperirea artei și a mitologiei anticului Dragon Magic. Speranța că într-o bună zi va stăpâni tainele acestui univers fabulos, pentru a ajunge astfel discipolul unuia dintre cei doisprezece dragoni ai norocului, îi călăuzește pașii spre o aventură pe cât de interesantă, pe atât de periculoasă. Ritualul cunoașterii este unul extrem de restrictiv și exclusiv, iar faptul că eroul nostru, Eon, este de fapt... Eona, o tânără de șaisprezece ani hotărâtă să devină Ochi al Dragonului, complică și mai mult lucrurile și îi pune viața în primejdie.

Va reuși oare eroina noastră să iasă cu bine din această încercare și să își îndeplinească visul? Răspunsul se află la capătul unui interesant joc al identităților, presărat cu minciuni, interdicții, suspans și mister...

“O poveste fermecătoare, inteligentă și originală. Cititorii vor aștepta cu nerăbdare continuarea aventurii, în volumul al doilea al seriei, Eona: Ultimul Ochi al Dragonului.Booklist

“Aproape că mi s-a tăiat respirația parcurgând paginile acestei cărți captivante... Mi-a plăcut la nebunie. Abia aștept continuarea.” Tamara Pierce

Roman publicat în 10 țări

Imperiul pierdut

Clive Cussler, Grant Blackwood

Soţii Sam şi Remi Fargo, eroii din Aurul spartanilor, se întorc într-o nouă aventură palpitantă.
În timp ce fac scufundări în Tanzania, Sam şi Remi Fargo descoperă un clopot aparţinând navei Shenandoah, de mult dispărută. Ei trebuie să găsească o modalitate de a-l recupera, fără să atragă atenția guvernului tanzanian, dar o forţă mult mai puternică este angajată în aceeaşi vânătoare de comori. Un partid politic mexican în plină ascensiune, ai cărui membri se mândresc cu faptul că provin direct din suveranii azteci, intenționează să găsească artefactul, deoarece conţine un secret care i-ar putea distruge. Prin Africa, Anglia, pădurile tropicale din Noua Guinee, insulele Kurile, pe coastele vulcanului Krakatoa şi în inima junglei mexicane, soții Fargo şi adversarii lor nemiloși își continuă goana, dar câştigători nu pot fi decât unii dintre ei. Iar pedeapsa pentru eşec este moartea.

Un nou thriller care te ține cu sufletul la gură, o nouă serie de aventuri de la maestrul suspansului, Clive Cussler!

Romanele lui Cussler sunt publicate în peste 40 de limbi, în mai bine de o sută de țări ale lumii.

Cu sufletul la gură

Dean Koontz

Într-o după-amiază însorită de septembrie, Grady Adams, un fost militar de carieră singuratic, iese la plimbare cu ogarul său irlandez și întâlneşte o pereche de animale ciudate, care nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată. La câţiva kilometri distanță, medicul veterinar Camillia Rivers încearcă să descurce iţele unui mister care îi va aduce guvernul la uşă. Henry Rouvroy, un birocrat din Washington, își omoară fratele geamăn și se pregăteşte să-i preia identitatea, dar începe să se cufunde în tenebre... În Las Vegas, un expert în teoria haosului sondează limitele necunoscutului... Pe un teren de golf din Seattle, doi oameni pun la cale, cu sânge rece, o crimă... Pe o autostradă de pe malul mării, un vagabond marcat de trecutul său întunecat îşi împlineşte destinul... Vieţile unor străini converg în jurul unui mister undeva, în munţii înalţi din Colorado, iar echilibrul lumii începe să se clatine.

Dean Koontz îl poartă pe cititor dintr-un moment de cotitură al lumii într-altul, trecând peste bariera care desparte realitatea de mister, într-o călătorie cu sufletul la gură.

„Koontz este un maestru al intrigii şi al cuvintelor. ” USA Today

„Cărţile lui Koontz sunt întotdeauna captivante... Te țin cu sufletul la gură de la prima și până la ultima pagină.” Chicago Sun-Times

„Koontz se află la apogeul carierei. Bun povestitor şi romancier de idei deopotrivă, este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani.” National Review

O zi

David Nicholls

15 iulie 1988. Emma şi Dexter se întâlnesc în noaptea de după absolvirea universităţii. A doua zi, fiecare va porni pe propriul drum. Unde vor fi în această zi peste un an? Dar peste doi? Şi în fiecare an care va urma?

Em şi Dex, Dex şi Em – speranţe şi oportunităţi ratate, zâmbete şi lacrimi, certuri şi împăcări, succese şi eşecuri – o relaţie dezvăluită prin frânturi de viaţă surprinse în aceeaşi zi de 15 iulie.

Douăzeci de ani, doi oameni. O ZI.

„O lectură emoționantă... Nicholls este expert în surprinderea vârstei tinereții, a primei iubiri, a suferinței din dragoste și a traseului complicat și haotic al legăturilor romantice...” The Observer

Bineinteles ca ar mai fi si alte carti, dar mie una acestea mi-au atras atentia in mod deosebit. In mod special vreau si imi doresc primele doua.
P.S.: Va plac copertile de la A 16-a luna si Eon? Mie una imi placeau mai mult cele de afara.

Ultraviolet by R.J. Anderson


Ultraviolet de R.J. Anderson

O data ca niciodata a fost o fata care era speciala.

Aceasta nu este povestea ei.

Doar daca nu pui la socoteala partea in care eu am omorat-o.

Alison in varsta de 16 ani a fost sanctionata intr-o institutie mentala pentru tineri dupa ce a omorat cea mai perfecta si populara fata din scoala. Dar cazul este un mister: nici un corp nu a fost gasit si starea lui Alison se dovedeste greu de diagnosticat.
Alison insasi nu isi poate explica ce s-a intamplat: intr-un minut se lupta cu Tori-in urmatorul ea a fost dezintegrata. In nimic. Dar asta este imposibil. Corect?
miercuri, 25 mai 2011 | By: ioana97

Before I Go to Sleep by S. J. Watson

Before I Go to Sleep by S.J.Watson


,,Cand voi adormi, mintea mea va sterge tot ce s-a petrecut astazi. Ma voi trezi maine-dimineata la fel cum am facut azi-dimineata. Gandind ca sunt inca un copil. Gandind ca am o intreaga viata de alegeri in fata mea...'' Amintirile ne definesc. Deci ce s-ar intampla daca le vei pierde pe ale tale de fiecare data cand mergi sa te culci? Numele tau, identitatea ta, trecutul tau, chiar si oamenii pe care ii iubesti-toate pierdute epste noapte. Si singura persoana pe care o crezi poate doar sa iti spuna jumatate de poveste. Bine ati venit in viata lui Christine.

Va fi publicata pe 14 iunie.
marți, 24 mai 2011 | By: ioana97

Angelologia de Danielle Trussoni


Angelologia de Danielle Trussoni

CE SPUN EI:

Descrierea cartii:

„In vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestea incepusera a le naste fii.”
(Geneza, 6, 4)

Evangeline era o copila atunci cand tatal ei a incredintat-o maicutelor de la manastirea St Rose. La douazeci si trei de ani, descoperirea unei scrisori din 1943 ii reveleaza tinerei o istorie secreta de acum o mie de ani, un stravechi conflict intre Societatea Angelologilor si nephilimi, descendentii rezultati din impreunarea ingerilor cu oamenii.

Generatii intregi de angelologi si-au pus viata in slujba anihilarii nephilimilor, iar misiunea lor, careia Evangeline i-a fost de mult menita, o poarta din bucolica ei manastire in centrul opulentei newyorkeze. Angelologia, un roman care musteste de istorie si de personaje captivante, impleteste traditia biblica, mitul orfic si viziunea miltoniana a paradisului pierdut intr-o poveste fascinanta, despre oameni obisnuiti prinsi intr-o lupta care va decide soarta omenirii.

Recomandari:

O poveste de un fantastic sumbru. Intrigile pline de suspans si scenele de lupta apocaliptice ii confera o vigoare si o vitalitate emotionante. – Publishers Weekly

Roman deopotriva senzual si intelectual, Angelologia este un thriller teribil de inteligent, mai degraba in stilul lui Umberto Eco decat al lui Dan Brown, insa fara sentimentalismul confuz al elogiilor New Age sau al tratatelor catolice. (…) Pusa in scena cu vivacitate, Angelologia este plina de imagini aproape cinematografice, are o eroina energica si adaptabila si un personaj negativ de o cruzime eleganta. – The New York Times

CE SPUN EU:

Daca ar fi sa descriu intr-un cuvant aceasta carte ar fi: bine documentata (da, stiu, sunt doua cuvinte :D). Ce altceva sa mai spun...? Numai umpic, ma gandesc...
Asa, am sa va spun ca inceputul e banal, aproape mi-a venit sa renunt sa o citesc, tinand cont ca am luat din lipsa de alt material de citit(vi-am spus ca locuiesc intr-un oras mic si ca exista putine carti si putine noutati?). Treand peste, m-am ambitionat sa citesc mai departe. Si sunt fericita ca am facut-o.
Bine, trebuie sa incep cu povestea, cred,care e complexa si bine structurata(auzi-ma, parca scriu un comentariu pentru scoala, dar asa este). Capitolele sunt povestite din punctul de vedere al mai multor personaje si nu scrie la inceput povestea lui X sau Y si m-am incurcat putin aici. Nimic grav, nu va faceti griji. Imi place ca fiecare actiune este datata si plasata: New York, manastirea, trecutul, prezentul.
Inca de la inceput ti se ridica cateva semne de intrebare, dar nu sunt extrem de urgente, ca sa zic asa. Am lasat povestea sa continue pana la punctul in care m-am plictisit. Asta a fost pe la pagina 130 si ceva, dar dupa ce am trecut de acel mic impas, povestea m-a prins de-a dreptul.
Viata Evanghelinei la manastire mi se pare in cel mai bun caz plictisitoare. Asta pana cand manastirea este incendiata si tot ceea ce stie ea se schimba, dezvaluind multe dintre secretele pe care le ascundeau. Si se pare ca maicutele ascund multe, multe secrete.
Verlaine face ca viata ei sa se schimbe cu totul. Dupa ce ii trimite scrisoarea, mai degraba cererea, povestea incepe pur si simplu sa se puna in miscare. Trebuie sa recunoastem ca e foarte important in toata povestea. Fara el, nicio poveste.
Percival Grigori...ei bine, inca de la ineput e evident ca e un nephilim(daca nu va dati seama, uitati ca ati citit asta). Mie una mi-a fost mila de el. Adica, saracu...sufera de boala aia(nu mai tin minte daca are vre-o denumire) si dupa ce vezi cum se poarta mama lui cu el aproape ca intelegi de ce cauta lira.
Am spus aproape. Ceea ce face el nu este scuzabil sub nici un context.
Toate misterele care se asund in spate, toate planurile pe care le-au facut maicutele si alti angelologi cu zeci de ani inainte. Trebuie sa va spun ca binefacatoarea maicutelor este un geniu al planificarilor. Nu m-as fi gandit niciodata, dar niciodata ca ar ascunde lira in felul acela. Aveti nevoie de imaginatie ca sa va dati seama.
Dupa plecarea Evanghelinei de la manastire(da, la mine totul se invarte in jurul acestui moment) actiunile se pun pur si simplu in miscare si totul pare bine-imbinat: fug si se ascund de Grigori(Percival si tot neamu') si restu' nephilimilor care vor lira, se indragostesc(sincer, nu-mi aduc aminte daca recunoaste vreunul, dar e adevarat, o ,,simti'' in felul in care vorbesc, se comporta unul cu altul etc. etc.) si cum o calugarita si un detectiv aproape falit salveaza lumea. Da, pare chiar realistic felul in care ei salveaza lumea.
Mai am de spus neaparat doua lucruri: dragoste=aproape nimic... si finalul e genial, again un mister la care nu m-as fi asteptat. Epic!
De remarcat e ca Danielle Trussoni a facut ca aceasta poveste fantastica, cu ingeri, cu nephilimi, societati secrete, angelologi, doi oameni obisnuiti care salveaza lumea sa para reala, atat de reala incat ma gandesc ca daca o sa am vreodata prea multi bani si o sa ma plictisesc o sa ma apuc sa caut ingeri prin fiecare afurisita de pestera si muntii Rodopi, Bulgaria. Si sper ca dupa ce cititi sa ma sustineti.

Ah,cititi-o, merita! Asta daca preferati sa treceti peste cartile cu dedicatie mai intai pentru adolescentisi apoi pentru restul lumii.

Nota: 8/10

duminică, 22 mai 2011 | By: ioana97

The Art of Forgetting by Camille Noe Pagan

The Art of Forgetting by Camille Noe Pagan

Un roman de debut in miscare si insignifiant despre o mare prietenie intrerupta. Pot relatiile continua cand amintirile sunt moarte?

Marissa Rogers nu a vrut niciodata sa fie o conducatoare; o secunda i se potriveste mai bine. A avut mereu de platit pentru un credit pe care nu l-a imprumutat: saltul ei ca si editor senior la o revista glossy; sa mentina pacea cu mama ei critica, obsedata de greutate si sa se bucure de prietenia ei cu splendida, carismatica, conducatoarea absoluta Julia Ferrar.
Si Julia a fost lovita de un taxi. Ea a supravietuit cu rani minore, dar ranirea creierului ei a dus la pierderea memoriei si la alternarea personalitatii ei, posibil pentru totdeauna. Brusc, Marissa este transpusa in rolul prietenei conducatoare. In timp ce Julia se lupta sa isi recapete memoria-dragand problemele, Marissa ar prefera sa uite, inclusiv faptul ca Julia a rugat-o sa-si abandoneze iubirea vietii cu 10 ani in urma-echilibrul Marissei este si el zdruncinat.
Cu ajutorul unei duzine de fete, ea accepta fara trgere de inima sa antreneze intr-un program dupa-scoala. Acolo, Marissa descopera increderea ei inteioara si curajul sa isi reexamineze trecutul si sa preia controlul asupra viitorului ei.
The Art of Forgetting este o poveste despre puterea prieteniei, amintirile si miturile care stau in spatele nostru si balansul delicat dintre iertare si uitare.

Cartea trebuie sa apara peste hotare in 9 iunie.
Este de remarcat ca autoarea a spus ca pentru fiecare precomanda va dona cate 1$ Fundatie ReMIND care se ocupa cu sprijinirea oamenilor care sufera de leziuni ale creierului(boala de care sufera si Julia in cartea ei). E un gest frumos dupa parerea mea.

sâmbătă, 21 mai 2011 | By: ioana97

Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe

Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe

CE ZIC EI:

Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fata de saisprezece ani, sunt cateva fantome: a surorii ei si a catorva fosti colegi de scoala. Fantomele nu sunt deloc complicate si poti avea incredere in ele. Mai mult decat atat, ele pot afla secretele compromitatoare ale celor din jur... iar lui Cass ii place sa stie totul despre colegii ei ingamfati.

Insa cand Tim, vicepresedintele consiliului de elevi, descopera secretul lui Cass – acela ca poate sa comunice cu fantomele –, situatia tinde sa se schimbe. El ii cere sa-l ajute sa intre in legatura cu mama lui, care murise de curand, iar ea, dupa indelungi ezitari, sfarseste prin a fi de acord. Pe masura ce-l cunoaste mai bine pe Tim, Cass are surpriza sa constate ca el nu e un baiat asa de rau precum crezuse ea pana atunci si ca, intr-adevar, avea mare nevoie de ajutorul ei.

Poate ca aceasta este cea mai buna ocazie ca ea sa se imprieteneasca din nou cu cei vii...

„Debutul lui Megan Crewe ii face pe cititori sa se intrebe ce surprize ii mai asteapta din partea acestei autoare.” – Kirkus Reviews

„Acest roman adresat cititorilor care trec de la copilarie la adolescenta evita sa traga vreo concluzie nerealista cu privire la experiente dificile – nu vrea sa-si raneasca cititorii, si nici sa-i convinga de ceva.” – Publishers Weekly

„O poveste supranaturala, cu o intriga de genul celei din “Mean Girls” (“Fete rele”), cu o actiune alerta… Intamplarile misterioase si prietenia dintre Cass si vicepresedintele consiliului de elevi ii vor fascina de la primele pagini chiar si pe cititorii cei mai exigenti.” – School Library Journal

„O poveste dinamica ce te captiveaza intr-un mod cat se poate de original.” – BCCB

CE ZIC EU:
Cred ca multi au auzit de aceasta carte.
Este o carte foarte apreciata atat in strainatate, cat si la noi in tara. Ce am eu de spus despre ea?
Ei bine, pot sa spun ca pur si simplu nu este genul meu. Recunosc, Megan are un stil de a scrie fantastic care m-a prins cu totul, dar povestea nu mi s-a parut extraordinara.
In perioada aceasta cu vampiri, da, a fost o portita buna, dar e o carte lipsita de actiune. Se intampla multe, dar nu genul de lucruri ca lupta pentru omenire sau pentru prieteni/iubire etc. accentuata pana la extrem.
Spoiler:
Incepe cand Cassey ajunge la scoala si vorbeste cu prietenii ei cei mai buni, care, ne dam seama din descriere, sunt fantome. Daca nu stiati, Cassey este o luptatoare a dreptatii ca sa zic asa, raspandind justitea in liceul in care invata. Cum? Destul de simplu: fantomele sunt super plictisite si asculta, vad tot si ii povestesc ei, fiind singura persoana care le aude. Profita de asta si desfiinteaza cateva popularitati din liceu. Rezultatul? Devine fata ignorata, ciudata scolii, temuta.
Cassey mai are si o sora moarta care ii tot spune ca ar trebui sa devina mai sociabila. Este, de asemenea frustrata de parintii ei, ea crezand ca ei vor ca ea sa devina ca sora ei moarta(stiu, cam complicata propozitia). De fapt, nu e asa.
Bine, lucrurile incep sa se intample in carte cand presedintele consiliului de elevi vine la ea si o acuza ca poate face ,,chestii paranormale''. De ce? A vazut-o vorbind cu cineva-care-nu-era-de-fapt-acolo(traducere: o fantoma pe care el nu o vedea) sub un copac. Dupa ceva ipoteze trase de par si concluzii eronate crede ca ea intra cumva in legatura cu paranormalul.
Acum, trebuie sa aflam si cu ce scop o terorizeaza facand aceste acuzatii? Pai, vrea ca ea sa il ajute sa vorbeasca cu mama lui decedata. Intr-un final, Cassey se lasa induplecata. Vorbeste cu mama lui, dar, din pacate, aceasta nu prea vrea. Dispare, se ascunde...(ceea ce e ciudat ssi pentru o fantoma). Bine, dupa cateva incercari esuate, reusesc sa vorbeasca. Mama baiatului ii explica ca vrea ca Tim sa fie protejat si sa il stie in sigurnata si ca il iubeste(lucruri specifice unei mame) si pleaca pe lumea cealalta.
Acum Tim se prabuseste in alcool. In schimb, lui Cassey incepe sa ii fie mila de el si vrea sa il ajute, asa ca il salveaza de la o actiune sinucigasa alaturi de masinile care treceau pe strada de langa lacul unde s-a inecat sora ei.
Ok, la sfarsit se mai intampla ceva, dar nu am de gand sa va stric eu pofta de a afla finalul cartii (care nu e asa de mare surpriza).

Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici inseamna ca vi-ati dat seama ca mie una actiunea mi s-a parut cam plictisitoare. Bine, asta e doar parerea mea, a unei persoane care prefera romanele de aventuri (termen folosit ca sa par mai matura decat sunt de fapt). O recomand daca petreci o duminica plictisitoare in casa din cauza ploii/caldurii/zapezii(daca e iarna, bineinteles), in mod special persoanelor care prefera genul usor romantic.

Nota: 6.5/10

P.S.: Click pe imagine pentru pagina cu comanda online.

P.S.2: Ador coperta:X

joi, 19 mai 2011 | By: ioana97

Hourglass de Myra McEntire

Hourglass de Myra McEntire

Pentru Emerson Cole, de 17 ani, viata este despre vazutul lucrurilor care nu sunt acolo: frumoasele sudiste triste, soladati de mult uitati, un trio de jazz care bantuie, dar dispare intr-o clipa. Afectata de fantome de la moartea parintilor ei ea vrea doar ca fantomele sa dispara ca sa poata fi normala. A incercat totul, dar viziunile au continuat sa se intoarca.
Asadar, atunci cand fratele ei aduce un consultant dintr-o societate secreta numita Hourglass, Emerson vrea sa incerce un ultim tratament. dar intalnirea cu Michael Weaver nu ii va schimba numai viitorul, ii va schimba si trecutul.
Cine este intunecatul, misteriosul, simpaticul tip, abia mai in varsta decat Emerson insasi, care pare sa creada fiecare cuvant nebunesc pe care ea il spune? De ce o sarcina electrica pare sa circule prin camera ori de cate ori e in jur? Si de ce este insista el asa de mult ca are nevoie de ajutorul ei sa previna o moarte care nu s-a intamplat niciodata?
Plin de aventura, mister si romantism, Hourglass fuzioneaza cel mai bine paranormalul si science-fiction-ul intr-un seductiv si remarcabil debut.

Data publicarii: 14 iunie 2011

O carte pe care mi-o doresc enorm si in Romania. Toata lumea o lauda, iar descrierea in combinatie cu coperta ma aduce intr-o stare de ,,vrea, vreau, vreau''.

Vremea Ingerului- Cantecele serafimului 1 de Anne Rice

Vremea Ingerului- Cantecele serafimului 1 de Anne Rice
Anne Rice (născută pe 4 octombrie 1941, la New Orleans) este una dintre cele mai citite şi îndrăgite autoare americane, cunoscută mai ales pentru seria Cronicile vampirilor.

Cărţile sale împletesc elemente gotice, erotice şi religioase, într-un decor în care personajele complexe reuşesc să lărgească universul fizic al cititorului, depăşind limitele percepţiei.

Anne Rice îmbină lumea reală cu cea supranaturală, pe care o reinventează, părăsind în ultimele sale cărţi lumea vampirilor, pentru a crea un timp al îngerilor, în urma unei decise întoarceri spre catolicism.

Experienţa de viaţă a Annei Rice şi spiritul ei iscoditor rămân principalele surse de inspiraţie pentru munca sa.

Plin de reflecţii morale incitante, Vremea îngerului, primul volum din noua serie a Annei Rice, Cântecele serafimului, îl are în prim plan pe Toby O’Dare, un asasin plătit, care visa cândva să devină călugăr dominican, până când tragedia familiei sale îi schimbă traiectoria. Toby este vizitat de îngerul său păzitor, Malchiah, tocmai după împlinirea unei misiuni ucigaşe, şi îi oferă şansa de a-şi ispăşi păcatele. Toby acceptă şi este purtat într-o călătorie în Anglia Evului Mediu, unde, în rol de călugăr dominican, trebuie să salveze câţiva evrei de furia comunităţii, aceştia fiind acuzaţi pe nedrept că şi-ar fi omorât fiica în urma convertirii ei la creştinism. Este o perioadă zbuciumată din istoria Europei, în care poporul evreu cade victimă persecuţiilor, fiind acuzat de ucideri rituale.

Cititorii se vor delecta cu interpretarea plină de culoare a trecutului istoric propusă de Anne Rice şi cu portretele tulburătoare ale personajelor, prinse în lupta dintre sentimente şi credinţă.

* Click pe imagine pentru precomanda.

P.S. Ador coperta. Mi se pare o alegere geniala.

luni, 16 mai 2011 | By: ioana97

The Unbecoming of Mara Dyer by Michelle Hodkin

The Unbecoming of Mara Dyer by Michelle Hodkin


Mara Dyer nu a crezut ca viata poate fi mai ciudata decat trezirea intr-un spital fara nici o amintire despre cum a ajuns acolo.
Poate.

Ea crede ca trebuie sa fie mai mult despre accidentul pe care nu si-l poate aminti, dar care i-a ucis prietenii si a lasat-o pe ea nevatamata in mod misterios.
Este.

Ea nu poate crede ca dupa tot ceea ce i s-a intamplat se mai poate indragosti.
Greseste.

Data lansarii(peste hotare din pacate): 27 septembrie

Mie una mi se apre o carte foarte atragatoare. O astept cu nerabdare. Trebuie sa recunoastem ca descrierea e foarte frumoasa, desi nu spune foarte multe despre carte. Si coperta...:x
duminică, 15 mai 2011 | By: ioana97

Ucenicul din Araluen de John Flanagan


Ucenicul din Araluen de John Flanagan

Ordinul Haraminilor 1

Ultima carte citita desi stiu ca a aparut acum o groaza de timp. De ce? Pentru ca a trecut tot timpul dupa o alta carte...ba apare contiuarea de la o serie pe care o adoram deja, ba ceva nou pe care toata lumea adora, ceva care are doar opinii pozitive...stiti si voi senzatia, nu? Ei bine, trebuie sa recunosc ca desi am citit cateva lucruri pozitive despre cartea asta pe blogul lui Shauki, nu am reusit nicioadata sa imi fac timp sa o cumpar.

Acum, cum am inceput sezonul de imprumutat carti de la prieteni am luat-o cu imprumut de la o prietena caeria i-o ,,recomandasem'' eu(ironia sortii, as spune). Recunosc un singur lucru... prima oara cand am vazut-o am rams usor dezamagita(nu tu coperta cartonata, nu tu cateva pagini care sa umple ceva zile...). Ca sa fiu mai sincera decat am fost de ceva timp incoace... pentru mine conteaza prima impresie pe care mi-o lasa cartile(coperta, imaginea, paginile, hartia), la fel cum se intampla la multi dintre noi, desi nu o recunoastem din prima.


Revenind la aiurelile mele, am inceput sa citesc fara prea mare tragere de inima. Nu de alta, dar primul capitol m-a bagat in ceata rau de tot...(daca o veti citi, sa stiti ca primul capitol, care cred ca este de fapt un prolog o sa va incurce rau de tot).

Trecand peste asta, e o lectura usoara si usor trista la inceput. Pe cine nu ar intrista povestea unui baietel orfan care vrea sa devina cavaler, dar care e prea scund pentru a-si face visul sa devina realitate? Bine, sa recunoastem ca daca ai citit cu atentie titlul seriei te prinzi destul de repede ca micutul Will va deveni haramin.

Actiunile decurg firesc si toti participa intr-un fel mai mult decat natural. Citind iti dai seama ca anumite personaje sunt extrem de bine conturate(mai bine decat in multe carti pe care le-am citi, ca sa fiu sincera). Pana si personajele secundare devin in anumite capitole importante. In anumite momente am realizat cat de important poate fi un aliat al unui inamic, cate de importanta este prietenia, dorinta de a castiga, dar sentimentul de respect.

Din pacate pentru partea romantica din mine si pentru partea romantica a oricarei alte persoane ce a citit cartea secventele romantice sunt aproape inexistente. Pe la inceput incepe Will sa se intrebe daca ii place de fetita-bucatar. Abia la sfarsit primim si noi un sarut.. si ala destul de mic si de pricajit, dar asta e, ne multumim cu asta. Din partea cui nu va spun, va las sa aflati singuri.

Sunt foarte multe lucuri legate de carte pe care as putea sa le amintesc(faza cu karkalii care a fost usor exagerata daca imi permiteti...trei nu reusesc sa il rapuna pe bau-baul cel mare si rau, dar vine Will si il da gata...intelept baiat), dar pe care prefer sa le las ca si mistere, lasandu-i si pe cei care citesc acest post si vor citi cartea sa descopere frumusetea cartii.

A fost frumos faptul ca Will are o disputa cu prietenul acela al lui(nu am memoria numelor, dar intelegi imediat ce cititi la cine ma refer), dar ajunge sa ii salveze viata. Fiecare dintre vechii lui prieteni este important, iar strategiile haraminului sunt uimitoare. Foarte frumos felul in care il atrage pe Will in capcana, sa zic asa, lui. Sfarsitul e extraordinar. Nu m-as fi asteptat la asa ceva. Daca va spun, din pacate, stric toata frumusetea cartii.

Nu stiu ce sa mai spun despre carte ca sa nu dezvalui prea multe despre actiuni. Daca spun ceva, e destul de simplu sa ghicesti aproape tot restul volumului. E o carte pe care vi-o recomand intr-o zi de duminica prea calda ca sa iesi afara cu bicicleta.

Inainte de a incheia am o intrebare, marunta, insignifianta, care nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni-nimeni, ceva discret si neimportant: cand apare urmatorul volum ca a trecut mult de la aparitia primului? :D


Ii dau nota 8,5 din 10.

sâmbătă, 14 mai 2011 | By: ioana97

What Happened to Goodbye de Sarah Dessen

What Happened to Goodbye de Sarah Dessen

In ultimii doi ani, Mclean Sweet s-a mutat de patru ori. La fiecare oprire, ea a devenit o alta persoana, dar niciodata nu a functionat. Fie ca ea este o majoreta efervescenta fie o regina a dramei, nimic nu poate raspandi permanentele tulburari si furia mamei ei de la divortul parintilor. Romanul lui Sarah Dessen despre oadolescenta si tatal ei manager la un restaurant surprinde vulnerabilitatea tinerilor pe care o au dupa dizolvarea familiei. O poveste convingatoare; caractere puternice; si un strop de romantism.

Data publicarii: 10 mai 2011
marți, 3 mai 2011 | By: ioana97

True love sau Orasul oaselor

ORASUL OASELOR
INSTRUMENTE MORTALE 1
Cassandra Clare

Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller
• În curând seria va fi ecranizată, având-o pe Lily Collins în distribuţie
Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului internaţional Amurg, este fan declarat al acestei serii
• Seria este comparată cu deja celebrele Harry Potter şi Buffy Spaima Vampirilor
• Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vând cu succes online

„Seria Instrumente mortale creează o lume de poveste în care aş fi încântată să trăiesc. Absolut minunată!” – Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.
De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?
Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!

Cassandra Clare s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia.
Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte.
După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Oraşul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul autoarei: www.cassandraclare.com


Parerea mea:
Probabil ca titlul spune destul de clar ceea ce cred eu despre cartea asta(daca nu ati sarit peste partea cu True Love). Ok, trebuie sa spun ca la inceput am fost destul de reticenta cu privire la aceasta carte: o gramada de carti despre care toata lumea a avut pareri de la bune in sus, dar care pe mine m-au cam dezamagit. Aceasta carte a fost o cu totul alta poveste.
Ok, sa revenim la carte. Recunosc ca primul capitol m-a cam bagat in ceata sa zic asa. E destul d e confuz dupa mine. Capitolul doi incepe sa faca lumina. Si actiunea incepe. Imi place cand vine Jace sa o caute pe Claire. E un moment genial, cand ii ia ,,telefonul'' si cand fuge sa isi salveze mama de care voia sa fuga. Recunosc ca pentru cateva clipe chiar am crezut ca va pleca alaturi de mama ei la tara si cine stie ce vanatori de fantome vor veni sa o salveze.
Clary este o neinfricata luptatoare care omoara primul ei demon cu un aproapetelefon(vorbins de oameni practici aici). Bineinteles ca trebuie sa pomenesc de Jace-cavalerul in armura care vine sa o salveze. Si atunci, in momentul acela m-am indragostit de Jace.
Actiunea continua frumos, cu Alec care nu o accepta si despre care am crezut candva ca este in stare sa o omoare pe Clary. De ce? Sincer, la inceput nu am prea inteles. Dar daca veti citi veti intelege cu siguranta. Nu divulg secretul, astept sa cititi. Cu Isabelle care e un fel de magnet pentru Simon-care,apropo, este cel mai bun prieten al lui Clary.
Recunosc ca in anumite momente Clary e cam prostuta, dar se comporta cu onoare si doboara toti demonii care ii ies in cale. Si se si indragostete...de cine? Alt micut secret...bine, e destul de evident,dar e mai frumos sa stai putin in suspans.
Un vrajitor care poate sa o faca pe Clary sa isi aminteasca tot trecutul ei in umbra, niste vanatori de umbre care se automutileaza si care traiesc intr-un cimitir, iubire cutremuratoare si sarcasticile replici ale lui Jace? *bifat*
Finalul e epic, absolut genial, inegalabil. Nu m-as fi asteptat la asa ceva nicioadata! Niciodata! Vreau sa zic ca aceasta carte are atatea rasturanari de situatie incat la un moment dat m-a lasat masca. Oricum, e ceva la mijloc, pentru ca nu se poate termina asa...nu se poate(cine a citit cartea sau o va citi stie despre ce vorbesc). Saracuta Clary...
Bineinteles ca au fost si cateva momente care m-au dezamagitc ca si unele fapte ale unor personaje. As fi vrut ca Magnus sa o ajute umpica mai mult pe C. si pe amicii ei, as fi vrut ca Jace sa nu il fi observat pe Simon la ea in camera, as fi vrut ca mama ei sa se trezeasca, as fi vrut ca ea sa aiba pe oricine altcineva frate...etc. etc. Acestea sunt cateva lucruri care mi-ar fi placut mie sa fie altfel, nu neaparat momente care au fost mai slabe.

Daca imi voi lua urmatorul volum? Nu incape indoiala. Si urmatorul dupa si urmatorul si urmatorul si...ati inteles voi ideea.

Daca o recomand? La oricine care este fan al acestui gen si care vrea sa se delecteze cu ceva nou dupa febra vampirilor(care apar si aici, dar mai putin).

,,-Dar voi nu...a...-Clary cauta cuvantul potrivit-...reproduceti?
-Desigur, zise el. Ne place sa ne reproducem. E una dintre placerile noastre favorite.''
(Orasul oaselor-Cassandra Clare)
! Pentru cei care se intrebau de ce il ador pe Jace si de ce am pomenit de replicile lui.

Nota: 10 din 10