sâmbătă, 21 mai 2011 | By: ioana97

Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe

Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe

CE ZIC EI:

Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fata de saisprezece ani, sunt cateva fantome: a surorii ei si a catorva fosti colegi de scoala. Fantomele nu sunt deloc complicate si poti avea incredere in ele. Mai mult decat atat, ele pot afla secretele compromitatoare ale celor din jur... iar lui Cass ii place sa stie totul despre colegii ei ingamfati.

Insa cand Tim, vicepresedintele consiliului de elevi, descopera secretul lui Cass – acela ca poate sa comunice cu fantomele –, situatia tinde sa se schimbe. El ii cere sa-l ajute sa intre in legatura cu mama lui, care murise de curand, iar ea, dupa indelungi ezitari, sfarseste prin a fi de acord. Pe masura ce-l cunoaste mai bine pe Tim, Cass are surpriza sa constate ca el nu e un baiat asa de rau precum crezuse ea pana atunci si ca, intr-adevar, avea mare nevoie de ajutorul ei.

Poate ca aceasta este cea mai buna ocazie ca ea sa se imprieteneasca din nou cu cei vii...

„Debutul lui Megan Crewe ii face pe cititori sa se intrebe ce surprize ii mai asteapta din partea acestei autoare.” – Kirkus Reviews

„Acest roman adresat cititorilor care trec de la copilarie la adolescenta evita sa traga vreo concluzie nerealista cu privire la experiente dificile – nu vrea sa-si raneasca cititorii, si nici sa-i convinga de ceva.” – Publishers Weekly

„O poveste supranaturala, cu o intriga de genul celei din “Mean Girls” (“Fete rele”), cu o actiune alerta… Intamplarile misterioase si prietenia dintre Cass si vicepresedintele consiliului de elevi ii vor fascina de la primele pagini chiar si pe cititorii cei mai exigenti.” – School Library Journal

„O poveste dinamica ce te captiveaza intr-un mod cat se poate de original.” – BCCB

CE ZIC EU:
Cred ca multi au auzit de aceasta carte.
Este o carte foarte apreciata atat in strainatate, cat si la noi in tara. Ce am eu de spus despre ea?
Ei bine, pot sa spun ca pur si simplu nu este genul meu. Recunosc, Megan are un stil de a scrie fantastic care m-a prins cu totul, dar povestea nu mi s-a parut extraordinara.
In perioada aceasta cu vampiri, da, a fost o portita buna, dar e o carte lipsita de actiune. Se intampla multe, dar nu genul de lucruri ca lupta pentru omenire sau pentru prieteni/iubire etc. accentuata pana la extrem.
Spoiler:
Incepe cand Cassey ajunge la scoala si vorbeste cu prietenii ei cei mai buni, care, ne dam seama din descriere, sunt fantome. Daca nu stiati, Cassey este o luptatoare a dreptatii ca sa zic asa, raspandind justitea in liceul in care invata. Cum? Destul de simplu: fantomele sunt super plictisite si asculta, vad tot si ii povestesc ei, fiind singura persoana care le aude. Profita de asta si desfiinteaza cateva popularitati din liceu. Rezultatul? Devine fata ignorata, ciudata scolii, temuta.
Cassey mai are si o sora moarta care ii tot spune ca ar trebui sa devina mai sociabila. Este, de asemenea frustrata de parintii ei, ea crezand ca ei vor ca ea sa devina ca sora ei moarta(stiu, cam complicata propozitia). De fapt, nu e asa.
Bine, lucrurile incep sa se intample in carte cand presedintele consiliului de elevi vine la ea si o acuza ca poate face ,,chestii paranormale''. De ce? A vazut-o vorbind cu cineva-care-nu-era-de-fapt-acolo(traducere: o fantoma pe care el nu o vedea) sub un copac. Dupa ceva ipoteze trase de par si concluzii eronate crede ca ea intra cumva in legatura cu paranormalul.
Acum, trebuie sa aflam si cu ce scop o terorizeaza facand aceste acuzatii? Pai, vrea ca ea sa il ajute sa vorbeasca cu mama lui decedata. Intr-un final, Cassey se lasa induplecata. Vorbeste cu mama lui, dar, din pacate, aceasta nu prea vrea. Dispare, se ascunde...(ceea ce e ciudat ssi pentru o fantoma). Bine, dupa cateva incercari esuate, reusesc sa vorbeasca. Mama baiatului ii explica ca vrea ca Tim sa fie protejat si sa il stie in sigurnata si ca il iubeste(lucruri specifice unei mame) si pleaca pe lumea cealalta.
Acum Tim se prabuseste in alcool. In schimb, lui Cassey incepe sa ii fie mila de el si vrea sa il ajute, asa ca il salveaza de la o actiune sinucigasa alaturi de masinile care treceau pe strada de langa lacul unde s-a inecat sora ei.
Ok, la sfarsit se mai intampla ceva, dar nu am de gand sa va stric eu pofta de a afla finalul cartii (care nu e asa de mare surpriza).

Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici inseamna ca vi-ati dat seama ca mie una actiunea mi s-a parut cam plictisitoare. Bine, asta e doar parerea mea, a unei persoane care prefera romanele de aventuri (termen folosit ca sa par mai matura decat sunt de fapt). O recomand daca petreci o duminica plictisitoare in casa din cauza ploii/caldurii/zapezii(daca e iarna, bineinteles), in mod special persoanelor care prefera genul usor romantic.

Nota: 6.5/10

P.S.: Click pe imagine pentru pagina cu comanda online.

P.S.2: Ador coperta:X

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am citit cartea dar nu stiu de ce cred ca ai totala dreptate.^_^De seria Vampirii din Morganville ce zici?

ioana97 spunea...

Daca o vei citi si vei fi de parere cu mine sa-mi spui :)
Cat despre Morganville, pot sa spun doar ca: o ador! Cel putin ce am citit pana acum...:x

Anonim spunea...

:(Mie nu-mi place seria...Mi se pare ca e o serie cu personaje fitoase si violenta e prea extrema((

Trimiteți un comentariu